"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Sunday, July 12, 2009

tErTewAs & tErnGanTok

aduih...aku rsa dh smnggu aku xhapdet mende ni kan...sure korg windu ngn aku ek.....~uuweeekkkk~...sila muntah skrg ek...

aku post n3 ni pon sbb aku xnk korg lari dr bg komen...~hahaha~...sadisnye aku ni...

aku tErTewAs...aku terpaksa post n3 bru jugak...aku xleh pisah dr blog ni...ni laaa ruangnye tuk meningkatkan kemahiran aku menaip n trus menaip...jdinye n3 ni pendek skit je...xsperti biasa...aku ade bnyk story nk share nk korg...wat masa ni aku mule nk post n3 yg pendek2 je...kira yg mane smpt laa ek...

stiap mlm, bile aku bukak je blog korg, aku just smpt bca n bg komen...bile aku nk wat n3 bru, aku tErnGanTok laaa pulak...jdinye aku trus menutup laptop aku ni..."ala...sok ade lgi...wat esok je laa...".......bgitulah tuk hari seterusnya smpai laaaaaa saat ni, aku terpaksa menjengilkan mata aku ni...kcian kt aku kan...

so, sblm aku nk tido ni, aku nk pesan kt korg hati2 laaa di jalan raya n dimana2 je korg berada...mudah2an ALLAH melindungi korg sume...insya'ALLAH...

slmt mlm & salam...

9 comments:

<< s| tED| >> said...

wah!! Cam iklan dari JKJR!! Hati-hati di jalan taya.. ingat tak lagi iklan yang mayat kena usung atas jalan raya tu?>?

alfa juliet said...

kalau rajin blog..kalau tak, tunggu esok2 jeh..hehehe

ustazah dyLLa said...

~hahaha...mesti laaa ingt...sawan je iklan tuh...

kak aza~
alo,ni kes mls lee ni...hahahaha

Mrs. Zuki said...

Kalau malas tulis blog..jangan paksa diri menulis..letak je gambar..selesai!

Nur said...

kena rajin2 la hapdet dylla :D

ustazah dyLLa said...

k.ili~
aik...bunyi mcm marah je...

nur~
malas...sesuai x perkataan ni digunakan???

Mrs. Zuki said...

Haha bila baca balik bunyinye mmg macam marah..tak ahhh I tak marah..tgk mata I..I tak jegil.

Monkey D Luffy said...

haha

ada caranya nak kekalkan idea

ustazah dyLLa said...

kak ili~
eleh...dan,dan kata xmarah...
~wahahaha~

kapten~
xkuasa nk melayan
otak pink mu tuh...
jgn nk mgada2 ek...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors