"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Friday, November 6, 2009

C & C (candid vc camping)

Salam...selamat mlm...kali ni 2 dlm 1...ustzah diTAG oleh eyana muchuk macham...so, nk katakan pic candid yg sebenar2nye xde...sume candid itu dilakukan secara sengaja...oh, ya...dikna xckp pun candid itu real/sengaja kan???... ~hohoho...jdinye candid secara sengaja dikira candid laaa jugak kan... ~hahaha...

so, masa camping baru2 ni mcm2 laaa aktiviti yg kami buat...spnjg camping hujan selebat2nye...hbis khemah basah & banjir...terpaksa bdk2 tido dlm class...smpai ade ckp, "wat penat je khemah kalo xleh tido dlm khemah"...

ape2 pun sume ni adalah Rahmat dr DIA...DIA yg menentukanNYA...jgn pertikaikan apa yg DIA tentukan...ok...

yg pling geram adalah aktiviti muhasabah diri laa...sbnrnye idea ni tetiba bile ujan dtg...actually nk wat kembara malam, tp disebbkan hujan, jdinye kena laa wat dlm dewan sek jugak...kami wat aktiviti jam 11.30 mlm...masa 2 hujan renyai2...kami berpakat suh bdk2 ni tutup mata...ade yg menangis bile disuruh tutup mata...masa ni laaa best tgk bdk2 ni berada dlm ketakutan...then kami bwk laa bdk2 ni masuk dewan...yg menjdi geramnye dorg punya la cerdik sngt2…smpai je dlm dewan 2, dorg bersuara memanggil sape yg ada kt situ…ha, ape lg sume bdk2 yg ade menyahut laaa suara…adoiih…geram sungguh…

xpela…dh mcm ni laa ragam bdk2 camping…yg pling best ialah bersama2 sahabat2 disek ni, dpt tido sama, on9 facebook lgi 2…hohoho…tq k.iffah, k.ili & k.ina…best sngt w/pun masa ngn on9 ustazh tertido smbil laptop masih on…ok, ttup laa cite pasal pengakap ni…smbung smula pasal tag eyana ni…

Upload gambar Candid anda:





Apakah yang sedang anda lakukan masa itu:

Masa ini ustzah nk suh bdk yg amik pic ustzh ni amik skali lgi…tpi xsedar plak cenggitu rupenye…hahaha…agak2nya ni laaa rupe ustzah marah suami sok…hahaha


Apa perasaan anda melihat gambo candid tersebut:

Wah, garangnya ustzah, but the way nmpk comei plak bile tym2 marah ni…hahaha…mau laki ustzah xtakut bile ustzah marah dia… “comei laaa syg marah abg ni…. ~wahahahaha… ish…merepek dh ustzah nih…


Siapakah merakam gambo candid ter
sebut:

Anakmurid ustzah laaa…dia pandai snap…nama dia Fendi…tp skrg ustzah ada sorg lgi yg pandai snap…lgi pandai dr fendi ni, nama dia syafiq…bdk2 skrg ni terer dah…kita bru je ajar ckit, dorg dh pandai lelebih…


Tujukan tag ini kepada 5 orang:

Sape nk ustzah tag ek…urm…ok lah…ustzah kecian kt dorg ni…jdnye ustzah tag laaa jugak…ahaks…

1. cikgu ili
2. cikgu azza
3. cikgu anuar puteh

4. eyana (hahaha...bg dia balik)
5. miss jane

tahniah kpd anda yg telah berjaya… ~wahahaha…


so, kt bwh ni bnyk2 lgik pic masa camping arituh…selamat menjamu selera… ~haha


~that's my idea~


10 comments:

jane said...

salam ustazah yayng....

hehehehhe...itu ghupernye gmbor ustazah masa marah ye?

lalalalalala..ahaks

kekekekekekeke

sonoknya ade time g cmping..keje cam kite ni tkde ms nk camping2..huwaaaaaaa

p/s :

aku kene tag ke ustzah???
alaaaa...gmbr aku tak leh publish kat blog...bahaya nnt kene serang lagik..huuhhuhuh

nnt aku letak gmbr lain ea..ahahhahaah

ustazah dyLLa said...

salam jane...lalala...masa marah kena laa cute...hahaha...xpe, ko wat je gmbr sape pun...akaq xkesah dik no...

Nakamura Kazuki said...

hahaha..ustazah...memang nampak garang kecutttttt perut anak murid..hahaha..ni candid real ni..hahaha..seronok ye tido khemah..ambe dulu sekolah rendah pbsm..sekolah menengah unit trafik...

ustazah dyLLa said...

senpai~
hahaha...kutuk ek...naseb xkena tembak je...haha...susah woo nk cri pic candid ni...sonok wei tido di khemah...

Mrs. Zuki said...

Tidak tidak tidak..ini bukan muke ustazah tengah marah..tapi muke ustazah tengah queen control.

ustazah dyLLa said...

kak ili~
hahaha...queen control mende...:p

eyena said...

dasyat jugak eh..huu seram pon ada

ustazah dyLLa said...

pe mende yg menyeramkan ni dikna ooii...

eyena said...

hahaha yang seram tu gambar kak dylla tu laa.. hahahahaha!!!!

ustazah dyLLa said...

hahaha...akak tau, ko berkenan kan...aslam ade 3 kosong kan...hahahahaha

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors