"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Friday, November 13, 2009

dlu hitam ni menawan, tpi skrg ia menakutkan...

slmt mlm...ahai...agak2nye laa kan, pe sbb tajuk n3 ni bermisikan hitam??? nape xbiru, ungu ke, pink ke...ade kisah disebalik hitam ni...mcm2 ade kaitan ngn hitam kan...SEJARAH HITAM, SPEK HITAM n mcm2 laa...tpi kisah dlm sejarah Islam iaitu BATU HITAM tau x??? ade yg masih ingt dgn HAJARUL ASWAD??? kisah sirah zaman Rasulullah S.A.W...ok, xpe...nti nk tau cite ni singgah laa ke blog ustzah lgi 1...

ok, sume org suke ngn wane hitam...termasuk ustzh...tpi xdela smpai menjdikan hitam 2 sbgai tema harian ustzah...ustzah lbih suke putih, biru, hijau, ungu & pink...ni antara warna pilihan ustzah...hitam skali skala je...2pun dipilih pd hari jumaat je...myb ade antara korg yg menjdikn hitam adalah sbgai tema dlm harian korg...

ada mcm2 pendptn mengenai wane hitam ni...apa pendpt korg tntg wane hitam ni???

ada yg kata hitam itu menawan,
hitam ni menguruskan,
hitam itu menggodakan,
hitam itu nmpk smart,
ade jugak kata hitam itu menakutkan...

yg menjdikan ustzah ngeri nk pakey wane hitam ke sek, ada sbbnya...sbbnya itu bole mendorong berlakunya perkara2 yg xsenonoh berlaku...astaghfirullah al'azim... "Ya Allah, lindungilah aku drpd perkara2 kejahatan..."

ayat2 yg telah dikatakan kpd ustzah...

"uhh, sy xbole tgk org pakai jubah hitam, wat sy cair...ah, sy xtenteram..." siap ngn reaksi muka, mata ngn bdnnye skali... ~eerrrr.....menakutkan!!!

lbih kurang bgitulah ayat2 yg dperkatakan kpd ustzah...lps dr dgr kata2 tu, ustzah trus keluar dr bilik guru...ustzah mengelak dr org yg mengatakan ayat 2 kt ustzh...adakah itu dikatakan gangguan seksual??? ~ahak...teruk...teruk...

sejak dr itu, ustzh xbrani nk pakey wane hitam ke sek...alamatnya jubah ni tersimpan laa dlm almari...myb pakey waktu2 tertntu je...

~eeeeeiii......seram je bile teringat semula...haish...dh2...



13 comments:

Nakamura Kazaki said...

ambe hengat sebab apalah tadi..alah ustazah tu gurau2 manja hari jumaat kut..hitam ni menarik kalau dipadankan dengan calor lain yang sesuai...tryla ustazah jubah hitam..tapi tudung pakaila calor putih ke, cream ke musti lagi cun...hahahaha.

ustazah dyLLa said...

senpai~
wei...cheq pakey jubah hitam sama tudung colour lain laa...eeiii...gurau mende...dh xcited je rupa dia...

diba said...

tpi pling tkut skli..ilmu hitam...huhu

a'ah..myb gurau2 je kot..heee

ustazah dyLLa said...

diba~
mu xrasa lgik tau...nti mu dh kena, bru mu tau penangannya...

sI tEDI said...

apa hal lak dia x boleh tgk warna itam.. tebiat ke apa.. kalau aku lg aku tayang2kan

lama x blogginG> g man? bz bebenor ke?

ustazah dyLLa said...

kak tedi~
hakhak...dia nurves bile tgk wane hitam...agak2nya mcm nmpk hanto lee...mau je dia nk torkam...hahaha...xg mane pun...xde bz sngt, tpi duk nyiapkan keje2 akhir thn ni...

Mrs. Zuki said...

Haaaa..pakey le lagi itam......itam itu bleh bikin migrain.itam menyerap haba..itam itu juge menyerap tuuutt

ustazah dyLLa said...

eleh...dia pun same jugak... :p

eyena said...

oo yerke.. heee org tu nak ngorat ustazah kot.. tapi.. eee geli gak laa kan beliau berkata begiteww.. cikgukah?

huu pa nak jadi kan..huuu

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

ustazah dyLLa said...

eyana~
mmg geli...nk tau sape...jeng...jeng...jeng...

....................................

bujang susah~
salam...tq dtg sni...

um. masyitah said...

Salam
saya kalau pakai baju hitam tudung hitam mulalah kengkawan tegur,napa ni,muka moyok je?aik saya tak moyok pun kengkawan pun nampak moyok.agaknya hitam ni bawa aura tak best kot kat saya

ustazah dyLLa said...

um.masyitah~
salam akak...agaknya hitam ni pd akak xsesuai kot, nmpk pucat...xsume org sesuai dgn colour pilihan dia...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors