"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Thursday, November 26, 2009

Kerinduan...

Assalamualaikum semua...dh lama xupdate blog nih...agak2nye korg ingt ustzah watpe??? haa...hentam je laaa korg...bile ustzah sign in je blog sek, dah sah2nye ustzah xingt dh blog nih...sbbnye duk tukar layout blog sek, panitia n pelbagai lgi blog yg ade dlm blog sek tuh...almaklum laaa, ustzh sbgai admin blog 2 kenalaa slalu hapdet...ade sesiapa yg sudi nk tlong hapdetkan???... :p

ok...stakat ni xde laaa cite menarik yg nk diceritakan...isu wane hitam pun dh lps...sbbnye dh CUTI SEKOLAH...ni yg besh...tpi cuti lama2 xtau pe plak nk buat...Isnin, Selasa & Rabu bru2 ni ustzh masih ke sekolah sbb bertugas disek dlm masa cuti...so, airni dh khamis leh laaa nk rilex & kemana2 je...

Sok, dh nk raya...meriah raya tahun ni...pgi sabtu kami wat korban, mlmnye plak ade naik buai ank adik ustzah plak... look...adik ustzah dh ade anak diusia 23thn...ahai...jeles nih...ape2 pun tahniah kt adik yg dh ade family sendiri...

bln 12 ni penuh laaa jadual majlis perkahwinan & pertunangan kwn2 sek ustzah...ustzah sbgai leader ni wajib hadir ke umah dorg...haish...jenuh nk sediakan hadiah nih...stiap mggu dlm bln 12 ni plak 2...kalo ustzah ade hal, xpe...hadiah dh ready...tuan bdn xdpt dtg, hadiah mesti smpai...tahniah & selamat pengantin baru smua kwn2 ustzah...smoga dgn terikatnya ikatan suci ini menambahkan keimanan, ukhwah, berkembgnya talian silaturrahim & titian sirat ke syurgaNYA...insya'Allah...xlupa juga kpd blogger kta eyana & aslam...doa ustzah sentiasa mengiringi anda smua...

kpd anda smua, yg dh balik kmpg...smoga slmt dlm perjalanan...mana yg tggal, jaga diri bebaik...SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA...smoga diAIDIL ADHA ini menambahkan Keimanan & Ketaqwaan kta kpd ALLAH S.W.T....amin...insya'Allah...


10 comments:

jane said...

slmt raya ustazah cayang~
mlm ni kita balik mpong...daaa

luv u...xoxoxox

NuR said...

salam ustazah..

rindu sama ustazah tau..
hehe..
samala kita..korban pun hari sabtu..
oo..kiranya ustazah ni muda dr nur la..huhu..terasa tua sekejap..

apepun..
selamat hari raya aidiladha..
semoga pengorbanan yg kita lakukan mendapat keredhaan dan perhatian olehNya...

p/s: nanti buh gamba si kecil tu ya...nak nengok..

ustazah dyLLa said...

jane~
slmt hri raya juga...hati2 ye jane...mmuuaahh...hahaha

ustazah dyLLa said...

salam nur...ustzah pun rindu ngn nur juga...uupps...kena pggil kak nur laa jwbnye...hikhik...ok, slmt hari raya juga...insya'ALLAH, mudah2an...

sI tEDI said...

salam dylla..

salam aidiladha..

cuti2 rajin2lah update!!

ustazah dyLLa said...

salam kak tedi~
salam aidil adha juga...Insya'Allah...

alfa juliet said...

selamat hari raya aidiladha untuk ustazah jugak

ustazah dyLLa said...

kak aza~
TQ...

Mrs. Zuki said...

Ustazah...blog ni kembali berbunyi..jaga2 ye bile malam2..

ustazah dyLLa said...

k.ili~
ahaks...xpe, bunyinye melenakan...hahaha

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors