"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Monday, February 8, 2010

malam ini...

salam...
malam ni kesepian...
terasa amat kesepian...
sepi yang tiada tara tandingnya...
hanya sunyi menemani...
kerja tetap dilakukan...
tiba- tiba air mata berlinangan...
berlinangan tanpa berhenti...
terus berlinangan lagi...
sayup hati ini...
jauh disudut hati,
inilah dugaanNYA...
merasa betapa sunyi & sepinya hati ini...
kaki ttp melangkah & dayaku terus kehadapan...
esok tetap berlaku...
aku tempuhinya jua...
aku tetap teruskan hidup ini...
andai ditakdirkan ianya berakhir disini,
nantikan untuk aku nun disyurga...

"Ya Allah, beginilah saat2 yang KAU berikan kpd aku...aku pasrah, aku redha, aku terima apa jua suratan & takdir MU...bantulah aku menempuhinya Ya Allah..."

~wHite RosE~
''''''''''''''''''''''''''
suke sangat dengan lagu do u know (someday) ost boy's over flower's...
tersentuh jiwa & hatiku...

7 comments:

alfa juliet said...

kenapa ni dik

sahromnasrudin said...

yg patah kan tumbuh jua..
yg hilang kan berganti jua..
walau tidak sama..
sekurang-kurangnya dirasai akan kehadiran itu..

blueCITY® said...

salam rose putih,

sepi itu indah
sepi itu resah
sepi itu warkah..

luahkan
lepaskan..


take care

insan pendidik said...

salam,

sajak yg bestt ade jiwa kat situ...

eefa said...

sama2 la kita kesepian ye dla...huhu cian kt kita. waaaaaaaaaaaaaa

mizaranun said...

Nape ustazah?

p/s : tuhan tetap bersama hambaNya di saat susah or senang... (T_T)

white rose said...

tq sume caring dgn sy...
mudah2an Allah merahmati kalian semua...

luv u all...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors