"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Saturday, November 17, 2012

Istikharahkah aku?

Demi sebuah kejayaan,
Aku tangguhkan sementara...
Repeat semula, walaupun parah...

Demi sebuah perjalanan,
Aku berpeluang...
Bukan mudah untuk dilepaskan...

Tegarnya aku membuat keputusan,
Walaupun ditegah dinasihatkan, aku gugup...


Sudah istikharahkah aku?
Aku harap ini penghijrahanku...


5 comments:

Nurr Kasih said...

salam wr.
salam maal hijrah. InsyaAllah moga sgla penghijrahan ke arah kebaikan dimudahkan Allah.

Lama xdgr cerita wr? :)

white rose said...

salam jua maal hijrah jua buat nur...
insya'Allah, mudah2an kita semua diberikan kebaikan ddunia & akhirat...

ibuintan said...

cakap je laa rindu... memang rindu pun


istikharah jalan terbaik untuk setiap kekalutan... moga diberi petunjuk

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.WR..

Masih ingatkah pada CMa..?
Longggggg time no see u here.
Apepun,semoga akak sentiasa sihat2 selalu yer.. :)

Cma mendoakan penghijraan akak yg terbaik :)

Faarihin said...

As-salam..

Apa khabar? Apa cerita sekarang? Lama dah tak singgah blog ni sejak saya asyik pindah randah blog.. huhu.. =)

hope apa yang sis White Rose pilih, adalah yang terbaik buat diri.. All the best sis! =)

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors