"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Thursday, January 1, 2009

1st tym masuk ISTANA BUDAYA

Thn ni adalah rezqi ku dpt masuk ISTANA BUDAYA…….teater pertama yg aku tgk adalah SINBAD…..


best gile persmbahan diaorg tau…….prop nye…..coustume nye…..PA system yg cnggih….fuh…..bangga nya aku melihat kejayaan malaysia dlm bidang pementasan ni……serba canggih tau…..mmg dahsyat sungguh pementasan ni…..yg menambahkan menarik tentang teater sinbad ni adalah kemunculan RAJA AZURA sbagai sotong kurita…aku suggest kan baik korang g tgk pementasan teater ni tau…….pengalaman paling manis aku dlm bln disember ni….thanks kpd abg ipar aku……dia yg blanja aku tgk teater ni……masa aku masuk teater, diminta off kan hp sblm masuk kemudian tidak dibenarkan merakam teater tersebut…..kawalan sngt ketat tau…..aku xdpt rakam pun pic dlm dewan ni…besar giler tempatnya…..aku tgk teater bersama2 ngn anak buah, kakak n abg ipar….rupe2nye NIL mentor ada je bersama husband dia….smpat gak aku bergambar ngn dia….huhu….kpd peminat NIL….korang jgn jeles erkk….

sblm teater bermula nyanyian NEGARAKU berkumandang dan sume penonton turut menyanyikan lagu NEGARAKU jugak….aku penuh bersemangat menanyanyikannye….rasa mcm kt sek je….hikhik…..ape2 pun ni laa 1st tym masuk ISTANA BUDAYA…..best giler beb….

1 comment:

syahbandar87 said...

eh syah x pnh msk lg..best ke kt sne..pe yg de kt sne?hehe
:)

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors