"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Thursday, May 14, 2009

Sesungguhnya.....

saat ini...
td msa drive kluar je dr perkarangan sek, my hobby mmg suke dgr IKIM...bile muzik ni bermula, i guest that myfavourite songs...SESUNGGUHNYA dr kumpulan raihan...tpi kali ni ngn stail Mawi ft Asri Rabbani/Ust Akil Hai/Ust Amaluddin....so, terharu disaat hati ni sangat2 memerlukan MU YA ALLAH...dgn tidak semenanya air mata ni berlinangan membasahi pipi...sudah hmpir simpang ke jmbtn sbrg perak, still lgi mengalir...uupps...kena stop gak sbb kna singgah umah lya sbb nk hantar onedrop yg dia order...pastu nk g PKG nk amik buku nilam dak2 ni...alangkah pendeknya waktu itu untuk aku menangisi stiap waktu bersama MU YA ALLAH...myb msih ramey yg xingt lagu ni kan...so, tuk tatapan anda...silakan dengar...



mlm td...
rezqi...dpt ym skjap ngn kwn sek ren dlu2...azmi...dia tgur ana dlu...mcm2 story...ana ni dh mcm tenet je...jgn smpai tenat dh la...azmi ni keje kt arab saudi, bhgian pelantar minyak...wow...mmg bnyk mnyimpan duit mamat ni...insya'ALLAH kalo xde aral melintang 6hb Jun ni dia g umrah bersama ibunya yg tercinta...support habis kt mak dia...dahsyat tul...dlm usia yg muda...target dia bile blik malaysia nk kawin.....(nape ek skrg ni dh jemu dgr perkataan ni "KAWIN"???)...mudah2an azmi berjaya ape yg dia hajati...insya'ALLAH...

3 comments:

Cikgu Ili said...

OOOwhhhh menangis rupanya...Kak Ili rasa favourite word Dila ialah: kawin..perasan tak?Kalau tak perasan, pi tanya kak ifah plak.

nur_qaseh dyLLa said...

iye...that's why skrg ni bile dgr ke word tuh dh jd elergik...xde yg hapy about that kalo asyik pikikan je mende tuh...keje serba xjdi...so, jika word tuh nk still in my mind, i dont care...i do what i do...

ILi Izyani said...

Pilih la word favourit lain.cawan ke..hehe

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors