"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Sunday, June 21, 2009

tersesat...

hari ke 4 bru aku dpt hapdet blog ni...aku sibuk menghapdet blog sek aku...kalo korg nk tgk sila klik ni ek SK Tanjong Bidara...
so, bru2 ni ade org mgkomen tulisan dlm blog aku ni...besar n latar blkgnye gelap...well...ape2 je komen aku trima...mane yg baik, aku truskan...mane xok, aku perbaiki...
bnyk yg berlaku dlm 4hari ni, termasuklaa kisah belacan n dagu yg bocor...tuh nti2 laa ku cite ek...cite tuh lawak ckit...
ni cite berbaru terjdi pd td...alkisah...

slps aku solat subuh, aku trmenung sekejap...then aku bersiap2 nk g melawt sek lama aku...SK Dato' Sagor...aku saje je laa nk melawat2 cikgu2 lama aku n tgk bgunan2 masa aku sek rendah dlu...
aku smpt jumpe guru besar barunya...then aku g ke bilik guru, aku jumpa guru2 lama aku antaranya cikgu aminah, cikgu rokiah, aku nor talib & cikgu maizuri...tuh je yg masih tggal di sek ni...yg lain sume dh bertukar sek...
then aku dibawa mengelingi sek oleh cikgu maizuri n berkenalan ngn cikgu2 bru di sek tuh...trasa mcm aku ni bru je posting kt sek ni je...
tetiba je cikgu maizuri hilang dr pandangn mataku...tpi xpe, krana aku dh biasa ngn sek ni, aku truskan berjln melihat kwsan2 aku bermain dlu...dlm perjalanan aku berkenalan lgi ngn cikgu2 bru...
then aku smpt g bilik rehat guru n aku berehat sbentar menanti waktu nk blik...
dlm hati aku merasai nape lama sngt aku kt sek ni...aku nk balik umah la....watpe aku kt sini lama2...
aku mencri jalan pulang...aku trun tgga sini, muncul plak tgga lain yg perlu aku naik smula...aku trus berjln, xjumpe2 gak jalan nk kluar sek ni...padahal aku nmpk je pagar sek ni...
aku mula merasai yg aku ni dihalang oleh sesuatu supaya aku xblik umah...aku dh mula nk fedup...tpi aku gagah juga mencri jln keluar....
puas aku mencri & berjalan.....akhirnya aku duduk menunggu ditangga...sehinggakan........
aku terdengar suara anakbuah aku menangis n menjerit....aku dh mula konfius....aku mencri dimana arah suara tu....tiba2.....

"dyla....dyla.....dyla....."

"ye mak......"

"bangun...bangun...dh dekat kul 9 ni...cube tgk lysa (anakbuah aku)....jenuh mak pujuknye..."

"haaa, yelah....."

aku terpinga2....rupe2nye aku bermimpi....ptut laa aku tersesat.....xjumpe2 jln keluar.....

tersesat dlm mimpi daaaa.........


moral of the story : jgn lupe mandi dlu bru leh tido smula.....hahaha.....

6 comments:

<< s| tED| >> said...

rindu sgt sekolah lama kot.. tu yg terbawa2 dalam mimpi!!

Kat melaka pun ada nama SK Tanjung Bidara :) Ingat Dylla mengajo situ :))

ustazah dyLLa said...

hehe....bkn laa...ramai org ingt sy ngajar melaka tau...tpi kan bkn perak jugak yg ade tg.bidara, rupe2nya terengganu n pahang pun ade jugak...cume xbape famous je...

Mrs. Zuki said...

Moralnya jgn tdo lepas subuh..hahaha..ye tak?

ustazah dyLLa said...

hahahaha....ye btui...99.9% tuk kak ili...

ijad said...

tak basuh kaki sebelum tidur kot...

ustazah dyLLa said...

siap ade wudhuk tu tau...dh nk jdi mimpi...pe salahnye...lgi pun mimpi kan ke sbhagian dr idup kta...wawawawa

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors