"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Wednesday, June 3, 2009

urm...arini tlong kakak kt kedai printing yg baru cawangan rawang...alhamdulillah, rezqi dia murah...tercapai hajat dia nk bukak kedai lain...

kedai dia ni adalah kedai printing yg mmbuat tempahan instant business card (boleh siap 1jam), kad2 kawin, banner, pamplet n mcm2 lagi laa...

cwangan 1st di sg.buloh (
creative past print {sblh KFC})...2nd di subang perdana n rawang (myprint station)...

so...ade sapa2 berminat nk wat business card or ape2 je leh di no 016- 2136300 (subang)...

echeh...cheh...smpt lgi promote kedai akak aku kan.....hehehe...

so, 1st esemen aku arini adalah meletakkan stiker kedai akak aku kt box business card...bnyk woo....ade 300 box...disbbkan aku ni terror bab2 keje murni ni, cpt je laaa siap.....wakaka...

then, aku mnyiapkan kaunter, menyusun kad2 kawin n beli brg2 keperluan yg lain...nseb kt dpn kedai akak aku ade MYDIN...

smpai laaa kul 6.30 ptg, aku dh mmberi isyarat kt akak aku........" yong, jom balik" ...

ktorg pun balik laaa...

ha, 1st customer akak aku hensem bangat seh...wah, tergoda dr pndangan mata tuh...siap dia pun memberi hint kt aku....(jgn layan, perasan je minah ni)...

xpela, sekurang2nye dpt gak cuci mata aku yg mngantok td tuh...

so, kt abg hensem tuh...lain kali dtg lgi ek.........(echeh...echeh...)

jom laaa kta titon...sok xtau nk watpe lgi nih...

skejap je masa berlalu...lusa (jumaat) aku nk blik kmpong.........

yahoo........balik kampong...ooohh....balik kampong..........(ala,eksen je lbih nih...sbnrnye mmg duk kmpong pun...).....

2 comments:

Monkey D Luffy said...

kalau aku g kedai jgn ko tergoda ek

hahaha

ustazah dyLLa said...

pehal plak nk tergoda???xkuasa eden ek...

uuwweeekkkk.....

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors