"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Sunday, August 16, 2009

Maafkan aku krana melewatinya...

maaf ye korg, busy ngn kenduri yg bru je lps tghari td...anyway thanks sudi singgah ke teratak ni...kpd yg rsa sedih bile kemari, jgn risau...2la cra USTAZAH mngajak kta bersama2 insaf & taubat kpd pencipta kta YANG MAHA ESA...w/pun kdg2 n3 aku ni jrang2 berbaur USTAZAH, tpi aku xkesah...xsmestinya USTAZAH kena bersikap sperti USTAZAH yg serba complite, perfect n xcellent bab2 agama...USTAZAH manusia juga...aku bersikap "FRIENDLY" n cepat mesra...ni laaa cra aku mendekati kwn2 aku...trima kasih jua krana sudi memahami sifat naluri sbnar aku ek...

ok...crita ni rsanya sume dh tau...aku xsmpt nk bca paper 2 hari ni...jdinye aku amat2 terkejut ngn brita 2 org artis yg mnjdi snjungan ramai...rata2 sume dh kenal kan???...yg mnjdi peliknye, ada laaa seorg member aku bgtau yg dorng ni dh bernikah scara senyap2 sblm berita ni kluar...yg mnjdi "PELIK" nye lgi bile member aku mengaku yg kwn dia menjdi saksi kpd pernikahan mereka...mcmane 2 ek???...ape2 pun aku mls nk ungkaian isu ni...terpulang pd pndapat n pndgn korg sendri...

ni aku bca dr blog Enn Azz Forever ...

Akhirnya terbukti kebenarannya...
Alhamdulillah..
Selamat mereka bernikah tengahari 16 0gos 09..di masjid ar-rahimah kuala kubu baru..
Awalnye, mereka merancang untuk bernikah pd 21 ogos 09 iaitu malam Ramadhan..
Anyway....
Semoga Berkekalan Hingga Akhir Hayat..
Semoga Bahagia Selamanya...
Terbuktilah segala spekulasi tentang akhil hayy dan waheeda..
Saya amat meminati Waheeda kerana imejnya dan konsep lagunya berirama padang pasir..
Gambar2 ini saya perolehi dr mStar online..



sbgai hamba Allah yg lemah lgi dhaif ini, aku memohon kpdNYA agar merahmati n memberkati pernikahan mereka...n jdikan mereka antara org2 yg beriman serta mjdi contoh yg baik bg peminat2 mereka...aminn...




16 comments:

Nakamura Kazuki said...

mudah-mudahan x-wife ustaz dapat mendoakan kebahagian buat diorang, mudah-mudahan 5 orang anak ustaz sudi menerima waheeda sebagai umi mereka dan mendoakan kebahagian ayah mereka....inilah yang perlu kita doakan buat merekakan ustazah..huhuhu

ustazah dyLLa said...

yelaaa enchek nakamura...mudah2an...amin...

Precious said...

First time sampai sini. Hepi teramat tengok Jalur Gemilang berkibar megah! Terima kasih kerna menyahut kempen kibar ni.
Berkenaan pengantin tu, nampak kegirangan pd wajah ke2 nya. Semoga berkekalan ... Amin!

syahbandar87 said...

x ksh la diorng kawin senyap2 dlu ke..yg penting diorng kawen..bnda yg baek x elok ditangguh2kan..tahniah untuk ustaz.slmt mendirikn rmh tangga.muga kekal ke ank cucu.insyarallah
:)

syahbandar87 said...
This comment has been removed by the author.
syahbandar87 said...
This comment has been removed by the author.
alfa juliet said...

aku dulu minat sgt dgn akhil khay...tapi sejak2 kes ngan waheeda, malas dah nak ambik pot...moga dia bahagia..

<< s| tED| >> said...

aku tak minat dua2 :)

Mrs. Zuki said...

Still sedih lagi ni...nak request nasyid yg rancak skett..sumayyah ke..keluarga bahagia ke..
Tak berani nak komen hari ni..sebab hari ni semua org komen baik2 je..

ustazah dyLLa said...

Precious~
sama2 ek singgah sini...kta kan rakyat malaysia...

ustazah dyLLa said...

syahbandar87~
yelah dik...moga dorg berbhagia slalu...insya'Allah...

ustazah dyLLa said...

kak azza~
kta doakan yg terbaik buat mereka...amin

ustazah dyLLa said...

kak tedi~
trpulang pd masing2nye peminat... :p...tpi sy minat akak...hahaha

ustazah dyLLa said...

kak ili~
sngaja nk bg akak sedih bile bg komen...hahahaha

faridmw said...

salam.. walaupon apa yang mereka bt tu baik untuk diri mereka.. kita doakan bagi mereka.. semoga mereka bahagia..... semoga allah rahmati kita semua... amin ya robbal aa lamin...

ustazah dyLLa said...

faridmw~
mudah2an...insya'Allah

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors