"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Sunday, August 30, 2009

stiap kejayaan yg bakal dimiliki memerlukan pengorbanan

n3 tnpa pic umpama "milo tnpa susu" ... ~ngee...

arrrgghhh......myb n3 sblm ni umpama seorg yg dambakan kasih syg n cinta yg kekal abadi...tp jgn slh anggap...xde ape yg berlaku kt aku pun...cuma sedikit kegusaran yg berlaku kpd stiap manusia dimuka bumi ini...

smasa aku menunggu kakak aku di perhentian sg.buloh utara, aku nk solat...malangnya tiada tmpt solat disediakan...jdinya aku bertny kpd kakak tukang cuci tndas wanita...dia ckp akak solat di tpi tndas ni je...aku tny ada alas ke...jawabnya hnya sekeping kotak yg sudah dileperkan...aku mahu solat juga...jdinya kakak itu membentangkan kotak sbgai lapik tuk aku solat...alhamdulillah aku selesai menunaikan fardhu ain pd hari itu...mudah2an Allah menerima ibadah aku wlau brada dimana saja...insya'Allah...

bginilah keadaan tmpt aku solat...

spnjg aku brada di sg.buloh, mcm2 aku buat...aku blaja bgaimana mnguruskan bisnes yg kakak aku usahakan slama 7thn sblm ni...aku baru mula menapak dlm dunia ni...jdinya aku memulakan dr bawah...aku blajar mggunakan program yg kakak aku gunakan slama ini...termasuklah mesin2 yg ada di kedai kakak aku...

antara mesin2nye ...

mesin memotong kertas n kad2 keras...

akhirnya ni lah jdinya bila aku mula menggunakan cutter business card...aku xsmpt nk amik pic cutter 2 sbb aku sudah obses ngn kad2 raya yg aku bikin sendiri...

tgn baju ku koyak digelek oleh cutter business card...

"stiap kejayaan yg bakal dimiliki memerlukan pengorbanan"

ni adalah part time keje aku slain mengajar...aku amat2 meminati bidang printing n designer...jdinya aku usaha jugak impian aku dlm jangkauan umo yg dh suku abad ni...kerjaya sbgai seorg guru aku ttp trus n usaha shingga berhenti nafasku ini...insya'Allah...

ni antara hasil percubaan aku yg pertama...membikin kad raya sendiri...

persoalan...apa yg aku wat dlm part time ni???...ok...aku memulakan secara kecil-kecilan dlu...antaranya aku amik tempahan kad kawin, business card, rubber stamp, collep stamp, banting kawin, kad raya n lain2 lagi...

keje seperti ini tdk memerlukan masa yg tetap sperti keje seorg guru...jdinya aku bebas melakukannya pd bila2 masa...

aku dlm usaha mencri sebuah kedai dikwsn kg.gajah ni...doa2kan aku berjaya mencapai impian kedua aku ni...


~aku tlh slmt smpai ke umah di PERAK pada jam 11 mlm td...jom sahur...slmt berpuasa...
~to anak buahku dania khaleesya, hapi besday...moga jdi anak yg solehah n bdk yg baik...


15 comments:

Monkey D Luffy said...

pos ler satu kat aku :)

ustazah dyLLa said...

kapten~
meh laa alamat mu...ade kesempatan leh bgi...

<< s| tED| >> said...

ada kad raya ke dylla.. sekeping berapa... x sempat lagi nak order :(

dasyat betul ampai x de surau kat situ... harap2 masa ko sembahyang adalah org prihatin yg nmapak dan mengadu... isk
tempat besar2.. untuk solat x de pulak..

ustazah dyLLa said...

kak tedi~
ade...jauh, riso xsmpt je plak...xpe,thn dpn ade...ha,kad thn baru pun ok gak...alahai, ramai je yg tgk...tpi wat muka terperanjat je...

eyena said...

kak.. cian tgk tempat solat tu.. huhu..

mcm2 kesusahan yang kak hadapi yer.. buat cek rasa insaf sgt2..

teruskan usaha! jgn putus asa.. cek sokong!! ceewah..

ustazah dyLLa said...

eyana~
stiap manusia bermcm2 ujian & cabarannya...yg penting kta sbgai hambaNYA kena tabah n sabar ek...chaiyok!!!...

ummu Masyitah said...

assalamualaikum,salam taaruf san salam Ramadhan
cantiknya kad raya tu...nak tempah,agak2 mahal tak erk?

moga2 Allah mudahkan cita2 ustazah mana2 yang baik...amin

Nur said...

canteklah ada kad raya sendiri! *jeles sungguh* sian baju dyLLa kena potong huhuhu

ustazah dyLLa said...

ummu masyitah~
wslm...ta'al ya ramadhan...sekeping hnya RM1 termasuk sampul...leh letak gmbr sendri/family 2...agak2nya akak ada dimana ya???

ustazah dyLLa said...

nur~
mmg cantek pun...~hahaha...jeles lee 2...

mizaranun said...

Salam..
cantek kad raya itu baru cuba2 lum betul2 lg..hihi

~Ehm part time moga terus sukses.. ^^,

ustazah dyLLa said...

mizaranun~
salam..alahai,btul2 laa kad raya ni...trima kasih doakan sy...

KIRIMARU said...

waaa semangat2....

sy pon bermint jgk design2 ni..

tapi x terkejar mase la..

okla ustzah do da best k!!

salam aidilfiti

kirimaru~~

ustazah dyLLa said...

kirimaru~
lom aidilfitri laa...~ngee...usaha, trus usaha...trima kasih...

ummu Masyitah said...

kalau sekarang sempat lagi ke Ustazah? saya di Pahang

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors