"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Wednesday, October 7, 2009

kejadian yg tak diingini berlaku...

salam sejahtera & slmt mlm...agak dh lama jugak blog ustzah ni xberUPDATE...mungkin ade jugak kwn2 disini sdh xmahu singgah lgik...xpela...yang hilang pastinya berganti, tpi xmungkin sama dgn yg lama...agak dh lewat jugak ustzah menulis...ku gagahkan jua w/pun ape yg terjdi...minggu lps menjdikn diri ni lemak sngt nk hapdet blog...bile idea bnyk, mula laaa ade yg xkena...hmpir sume mengalami masalah ni jugak...server down hmpir2 melemahkan ustzah...bkn stakat shari, malah berhari2...khamis mlm jumaat mggu lps bru server ok...ustzah dh merajuk msa 2...shinggalah mlm ni, ustzah jari jemari ni xtertahan lgik...ape2 pun TQ kpd semua yg masih sudi singgah & memberikan komen...mungkin mlm ni agak lewat tido, nk berjelajah ke blog2 yg lain...kalo masih xde komen 2, maaflaa...ustzah blm sempat nk singgah...ok...mari kita tgk ape yg berlaku pd mggu lps...



~sekolah bermula smula...soklan yg tiap2 tahun ustzh akan tny lps hari raya ialah...
"brape bnyk duit raya korg dpt???sape bg pling bnyk???"...mcm2 laa jwpn...ade yg sedikit, ygmane rajin berjalan dpt laa dpt...yg pastinye xde sape2 pun ankmurid ustzah dtg beraya thn ni...sume pakat2 xmo dtg...alahai...sedih pun ade, gombira pun ade...xde laa kuar lagi budget raya... ~wahaha...



mcm hari2 biasa...yg luar biasanye g ke t.intan tuk membli hadiah sempena smbutan hari raya di sek pd esok harinye...jdinye lps sek ustzah ngn kwn sek kak iffah g laaa...dek kerana kelaparan, kami ke KFC...pasti teruja kerana stiap hari selasa KFC ade offer 25%...ustzah order KFC, manakala kak iffah mencri port yg beh2 nk mkn...mkn punya mkn, tup2 tetibe je ade kejadian yg xdiingini berlaku secara xsengaja...nseb laaa tgh mkn ayam ketulan yg terakhir, tpi yg malangnya air ustzah xbertutup, ice cream pun ternganga & sup pun sama jugak...masa kami tgh mkn tiba2 lampu KFC jatuh & pecah diatas meja...btul2 tmpt ustzh mkn...kebetulan masa 2 ustzah bru je menarik makanan ketepi, kemudian smbung makan...masa tgh mkn terdengar bunyi letupan kecil...tpi xperasan pun, tetiba rasa gelap je kt situ, kami masih lgi mkn...anggap 2 sume biasa laa lampu padam...xlama lps 2, lampu jatuh, pecah & berterabur diatas meja...nseb kak iffah nye air bertutup...yg ustzhnye sume ternganga...masa kejadian berlaku, sume pelanggan merenung ke arah kami, tpi xde sape pun yg dtg tolong...pakat2 hnya pandang & sekadar membuat muka risau je...padahal kami ni dh tergamam...ade laa sorg pekerja KFC ni perasan kejadiaan ni berlaku, tpi dia pun sama jugak wat bodo je...alahai...geramnye...pastu ustzh g jumpe manager dorg, mintak tgk lampu yg pecah 2...dtg minah keturunan singh...dia amik je lampu n trus blah mcm 2...lagi naik angin laaa ustzah...ustzah g smula kt kaunter mintak tukar makanan yg mana perlu ditukar...dtg pula sorng minah india...wat keje mcm nk xnk je...dia just tukar ayam seketul je...2pun kak iffah nye ayam...ustzah nye ni dia xpandang pun...ustzah nmpk manager lelaki india masuk...ustzah trus panggil...dia dtg n mintak maaf, dia mintak staff dia tukar apa yg ustzah nk tukar...bru laaa dorg wat keje...tpi serpihan kaca 2 still dia situ smpailah ustzah keluar dr KFC bru dorg clearkan...yg menggeramkan lagi xde sorg pun staff KFC ni meminta maaf kt ktorg...kemudian sblm ustzah nk balik, dtg sorng minah singh yg lain...smpt jugak dia bgtau sbenarnya hari sblm tu mmg lampu 2 dh pecah & bru je digantikan pagi td...yg peliknye bg ustzah laa, knapa dorng still letak meja dibwh lampu 2 lgik...nape xpnggil org yg lbih pakar tuk membaikinya???KFC mampu nk tanggung sume ni...lgi 1, nape hampir sume staff KFC xde kemesraan???...melayan pelanggan mcm kena paksa...ade sesetengah 2, meninggikan suara...harap2 sape2 yg keje KFC ni sekiranya membaca komen ustzah ni silalah ambil perhatian...jgn ambil mudah kes ni...jika lampu 2 jatuh diatas kepala ustzah, mmg kena jawab laaa sume staff KFC...maaf jika ustzah terkasar bahasa...
AYAM, ICE CREAM, MINUMAN bole diganti, tpi NYAWA...ade sape nk berani ganti???

~ dari sini bal lampu menapak ~

~ kaca bertaburan ~

12 comments:

Nakamura Kazuki said...

salam dan selmat pagi ustazah...lama tak singgah..ambe pun sibuk jugala.ni pun baru balik khusus di bangsar...biasala...kat KFC..diorang tu kerja cam robot so kekadang mungkin terlalu tension juga...sabor ye ustazah....ambe selalu kalau nak makan ambe akan cari KFC yang tak ramai orang...paling besh dekat Bidor ataupin Kampar....medan gopeng pun orait gak...tapi kalau dekat Jusco, dekat tapah....memang hangin sebab terlalu ramai orang...

alfa juliet said...

nasib baik tak jadi pa pe kat ko kan...tak guna punyakfc...hehehe

miss jane said...

salam ustazah

maaf lama tk dtg sini...sgt busy dan rq pon dah tukar blog ustazah
sbb de masalah ngn blog lama..

pepun, lps ni akak tk blh pnggil dgn nama lama lagik coz sgt bahaya utk kselamatan saya

ni blog baru rq
http://plainjane93.blogspot.com

jmput la ye n biasakn dr pnggil saya ngn nama baru...huhu..sedey;((

ustazah dyLLa said...

nakamura~
salam...xpela...marah dlm tulisan xsama dlm hati...mmg kecian jugak kt dorg 2...kita ni pun kdg2 mcm 2 jugak...ape2 pun, stiap kejadian 2 ade hikmahnya...semoga selamat dlm perjalanan ye...

sI tEDI said...

salam dylla.. lama x update blog ek..??

saman je kepsi tu.. boleh membunuh...

ustazah dyLLa said...

kak aza~
wahaha...tumpang kutuk ke???

ustazah dyLLa said...

miss jane~
salam...yeke...patut laa ustzah cri jugak mane blog anda...xpe2...janji tinggalkan jejak kt ustzah, leh cri smula...jgn risau...stiap perubahan 2 mesti bersebab...ok...tq

ustazah dyLLa said...

kak tedi~
salam kak...ha'ah laa...lama xhapdet...busy skit...kecian kan...ha, saman???xpela...redha je...

Mrs. Zuki said...

Huiyo..ini bukti bergambar ni....bleh kemukakan gambar ni kalau nak amik tindakan..bahaya woooo kfc ni..silap org la..tibe2 mangsa kejadian ni seorang reporter aka paparazzi..

ustazah dyLLa said...

kak ili~
hahaha...mmg slh park laa KFC ni...2blm ade assistent reporter aka paparazi ni...kalo ade dia, lgi haru biru,siap berposing kt situ...

eyena said...

huh bahaya tol laa..adeh.. mujur semuanya ok2 jer..

tapi kalau i laa kan, i mintak jer ayam tu lebih2 sikit..haha siap tapau lagi baru puas hati..!!!

Anonymous said...

salam,

ustazah tak ikut boikot kfc ke?
skg kan org dok boikot2, kata produk israel ea..?

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors