"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Monday, December 14, 2009

sukaa sukie...

Salam hari isnin...urm...bg cikgu mcm dylla, sah2nye arini cuti...bgun pgi2 xtau nk watpe dh...tau2 je on tenet...smpai mylapy ni mintak nyawa dah...hahaha...kejam sungguh mak angkat dia nih...
"xpe wahai anakku...berkhidmat tuk mak angkat ni bguih...dijaga sungguh...xde pakse2 aiihh..."

beh jugakkan jika brg kta ade nama dia sndiri...bila baca kt blog orglain, mcm laptop dia ade nama...ape ek nk namakan laptop dylla ni...urm...ade cdgn??? silakan........... ~jika berpatutan, dylla bg hadiah....hahaha... :p

smlm dpt berYM ngn kwn lama...dh 13thn xjumpa...padli...dia smbung degree dlm bahagian IT...bgus tul dia ni...orglain seumur mcm dia duk sbuk pikir kawin, yg dia ni duk smbung study lgi...alhamdulillah, kami berYM agak lama jugak...pnjg yg dibualkan...dia kwn sekelas msa dylla sek ren...jdinye dia nk join group bekas2 pljar SKDS 1991-1996...tahniah pali, kamo berjumpa dgn org yg sebetulnye... ~ngee...

arini tulun mak wat kerisik...tau ape itu kerisik??? kerisik ialah isi kelapa yg digoreng & ditumbuh shingga keluar minyak...kalo diperak kami menggelarkannya nyor masak...kalo dinegeri lain kerisik, lain2 negeri xtau loor...smbil2 tumbuk nyor masak 2, punya laa borink tub2...terkeluarlah lagu nyanyian kanak2 ribena... ~maka dgn senang hatinya...lalalala...

cdgnye nk tukar laa nickname dlm blog ni...ade member bca blog dylla, dia kutuk secara habis2an & besar2an...dia kta blog ni dlm mood SKEMA, MUHASABAH, KRITIKAL n mcm2 lagi...siap dia ckp blog ni kalo sume member2 dylla bca, sure kena boooo... ~ha adoi...sebijik kena kt dahi dylla...sungguh durjana dia mengutuk beta...hahaha
what ever laa...eh, korng betul ke nih??? yeke SKEMA??? MUHASABAH??? or KRITIKAL??? ~haish...melalut laaa beta nih...

jom kita nyanyi sama2...


SAYA ADA BURUNG PIPIT,
SATU HARI JATUH SAKIT,
SAYA FIKIR NYAMUK GIGIT,
RUPA2 KENA CUBIT.

ADA SEBUAH RUMAH TEPI GUNUNG,
KELUARGANYA BAHAGIA,
ADA SEORANG PETANI KEBUN
NAMANYA OOHH dylla.

OOHH dylla, OOHH dylla,
OOHH dylla MY FRIENDS,
SUNGGUH CANTIK KAIN BATIK
OOHH dylla MY FRIENDS...

yaaahooo...tepuk ramai2...

zzzzzzzzzzzz........

17 comments:

Nakamura Kazuki said...

Dylla lagu tu....sungguh mengimbau kenangan silam.....blog ambe plak asanya tak de kut member sekolah yang berminat..hahaha..diorang lebih ske layan facebook...ambe plak malas nak layan facebook..sebab entah cam bosan je..hari2 nak hupdate activiti..paling tak tahan..nak makan pun nak hudpate ke, memang tak tahannnnnnnnn...hahaha

d_pocoyo said...

senpai~
lagu ni slalu berkumandang diumah ni..anak2 buah dylla sume suke nyanyi2...haha...tgk laa mak sedara dorg nih...ala, kwn2 dylla jenis suke layan blog gak...cume dorg xkomen dlm ni je...suke F2F...

mizaranun said...

SAlam ustazah..
Camne nk nyanyi lgu tu ikut melodi pe?? nk try nyanyi coz lama dh xujan kt cini..hikhik

NuR said...

patutlah dah tukar nickname kat fb..
pocoyo..
tapi cumel giler kartun tu..
hikhik

alfa juliet said...

dyla may be leh namakan lappy tu si cantik..hehe

d_pocoyo said...

mizaranun~
salam kembali...ahai...sogan looo nk nyanyi butui2nye...hohoho

d_pocoyo said...

nur~
hehe...dlm FB xtukar pun nama...tukar gmbr je...hohoho

d_pocoyo said...

kak azza~
my lappy itu "SI CANTIK"...urm...that's good idea...

sI tEDI said...

lain macam rasanya dengan perubahan yg di lakukan ini!!!

d_pocoyo said...

kak tedi~
hahaha...jauh dr sudut hati...haha

Mrs. Zuki said...

Jangan la tukar nama banyak-banyak kali..
Mcm setia pada yg satu la..
Susah2 guba je nama nurul fadzilah.
penat2 mak bg nama.
:)
Laptop tu bagi nama hubby..mau?

d_pocoyo said...

kak ili~
kalo xsetia mcmana???...masih blm jumpa mr.in life laa...

hubby??? that's good idea...

Mybabah said...

Assalamualaikum. Dengan hormatnya saya menjemput anda bertandang ke blog saya dan blog isteri saya http://www.teacherrahila.blogspot.com kerana di sana mungkin ada mutiara yang anda cari selama ini. Sekian, terima kasih.

d_pocoyo said...

Mybabah~
waalaikumussalam...Insya'Allah...syukran.

a.z.n.e.e said...

hai, dylla...

hehehe... lm x jengah blog nih... kawan2 punye komen tue kena pertimbangkan jugak... hehehe... demi kebaikan ape salahnye kan?anyway, tomeinye en.d_pocoyo nih??

d_pocoyo said...

hai kak johnny...

owh...no hal...insya'Allah, dpertimbangkan...don wori...aha...en.d_pocoyo mmg comei...

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors