"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Tuesday, December 29, 2009

wHite RosE

salam kerinduan buat semua...dh lama xupdate blog nih...kali aku dh menetapkan nickname smpai bila2...d_pocoyo itu terlampau ramai yg mggunakan maskot pocoyo...so, aku mendpt ilham WHITE ROSE ni dr seorg shabat lama...dia bru je pulang bercuti dr cameron...masa aku dtg menjemput dia ke majlis perkahwinan cintan monyetku dlu, dia mghulurkan sekuntum bunga ros putih...

aku tny nape putih??? dia kta diriku seumpama bunga ros putih yg kdgkala menjelma berbagai2 warna bila dipandang berkali2...so...dri situ aku mendpt idea tuk meletakkan diriku dlm sekuntum bunga ros putih...

aku bertuah w/pun blm mempunyai buah hati, tpi masih ada yg sudi memberikan aku sekuntum bunga...sngt bermakna dlm diriku...bunga yg shabat aku bg ni masih segar didalam kamar bahagia aku...hari2 aku pandang, aku cium...TAHNIAH bunga, kau telah mencuri hatiku... ~haha...

ok...dlm thn ni bnyk undangan majlis yg dpt aku tunaikan...ade jugak yg xdpt...thn ni mmg tlh dijangkakan tahun perkahwinan kwn2 termasuk laaa aku...tpi xde rezqi aku lgi, aku ttp menanti...tahniah kpd semua kwn2 aku yg tlh selamat bersanding & ade jugak yg dh selamat bersalin...wah...xpress sungguh mereka ini... ~wahaha...

disni aku akn uploadkan gmbr2 wedding kwn2 aku dr sek ren & sek men...

buat kawan2 blog aku nih, sowi...aku msih blm dpt memberik
an komen kt n3 korg...insya'Allah, ada masa aku akan terjah korg...

~ azdan & lily ~
lily tlh slmt melahirkan baby girl ADNI LIYANA

~ dila Daud ~
bakal mendirikan rumah tgga raya cina 2010

~ najwa haniem & ahmed yussof ~
cinta yg bermula dri sebuah lukisan bunga

~ liya & iem ~
cinta berputik 2 bln proses perkenalan

~ ha & is ~
cinta kolej hingga ke jinjang pelamin

~ azlina hashim & suaminya ~
lupe nk tny sape nama suaminya

~ hasliza & suaminya ~
cinta hotel

~ zura & zairy ~
cinta dr sek men

~ hawa ~
lupe jugak nk tny sape nama suaminya. cinta kolej

~ hasliza ~
cinta sek men...haih lupe jugak tny sape nama suaminya

~ dip & suaminya ~
cinta YM...dip,sowi aku curi dlm FB ko...

~ ekin & suaminya ~
cinta letrik...dua2 keje TNB
ekin, sowi aku curi gmbr dlm FB ko...

adey...penat upload gambo2 deme ni kawin...hampir kesemua wedding dorg aku g kecuali wedding azliana hashim, ekin & dip je...actually bnyk lgi gmbr2 wedding kwn2 lain...so, ckuplaah stakat ni je...mls nk upload...dorg bkn tgk pun... ~wahaha...kejamnye aku

cuti dh menanti dihujung tanduk...samar2 kemeriahan sek sdh kembali smula...bau baju2 baru, beg baru, kasut baru sdh mula menerpa dihidungku yg mancung..
. ~ngee

6 comments:

blueCITY said...

salam ustazah white rose?
heeeeeeeee
suka suka
suka gak warna putih
suci

sapa la yg nak bagi akak bunga rose nih?
putih n biru
so sweet
heeeeeeeee

take care dear

white rose said...

salam akak...meh alamat offis akak...bunga plastik boleh??? :p

sI tEDI said...

amboi banyak gambo2 org tunang n kawen!!

white rose said...

kak tedi~
2la...dpt kwn yg baik mcm ni...nk plak sy ni suke ngambik gambo...hehehe

Mrs. Zuki said...

Dalam ramai-ramai takde pun cinta siber kan?
Comel betul Najwa tu...
Sabar ye White Rose...bile tiba jodohmu....semua kawan2 ni akan datang ke kenduri...amin..

white rose said...

cinta YM tu cinta siber laa kak...dip ngn firdaus...dorg jatuh cinta melalui YM...xpe, tgh sabo lee nih...hahaha

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors