"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Thursday, February 11, 2010

nak basikal...

salam semua...
arini xde latihan sukan...
berehat sepenuhnya tdi...
menyambung donlod siri Boy's Over Flower's episod 19...
urm...nothing 2 do...
dh merancang nk bermain badminton & bola tampar cuti sek nih...
junior2 sek lama pun dh stuju nk main...
td menyatakan keinginan kt mak nk beli basikal...
mak pelik nape nk beli basikal plak...
aku tringin nk ada basikal dgn hasil duit sendri...
sbb utama nk ade basikal
1. terasa mcm kanak2 semula...
2. beh sbb dapat kayuh laju2...
3. nmpk cute bila perempuan kayuh basikal (mcm Geum Jan Di dlm BOF)...
4. mcm2 laa...

ade berita terkini...

sumber - kosmo...

Pelakon wanita Korea Selatan ditemui mati


Jang Ja-yeon


BUNDANG - Seorang aktres popular sebuah drama bersiri televisyen Korea Selatan, Jang Ja-yeon ditemui mati akibat membunuh diri, kata polis semalam.

Jurucakap polis berkata mayat Ja-yeon dijumpai oleh kakaknya di rumah mereka di pinggir bandar raya Seoul di sini pada Sabtu lalu.

Mangsa yang berumur 26 tahun merupakan pelakon utama drama televisyen terkenal di Korea Selatan berjudul Boys Over Flowers.

Polis berkata, Ja-yeon mempunyai sejarah menghidap sakit jiwa.

Kematian pelakon tersebut merupakan insiden bunuh diri terbaru melibatkan kalangan selebriti negara itu.

Dalam kejadian Oktober tahun lalu, aktres tersohor Korea Selatan, Choi Jin-sil meninggal dunia akibat menggantung diri, manakala mayat aktor Ahn Jae-whan pula dijumpai mati di dalam sebuah kereta sebulan sebelum itu.

~wHite RosE~
''''''''''''''''''''''''''
mcm2 laaa skrg ni...akibat tekanan hidup je cara penyelesaian adalah bunuh diri...cara terbaru bunuh seluruh ahli keluarga, konon xnk ahli keluarga menghadapi tekanan hidup jugak...ahai...

6 comments:

sahromnasrudin said...

beli basikal BMX tau..gerenti marbeles punya..bole ajak pi racing lg heheheh

alfa juliet said...

dah lama tak naik beskal....farzana jeh yg kemaruk basikal sekarang ni

Mrs. Zuki said...

Bagus naik beskal..
Jom join klub bmx kak ili..petang-petang round dengan beskal..
Feel...

eefa said...

alhai...teringin eh bli beskal sndiri. bgs gak utk senaman. ada xtvt ptg2.

mizaranun said...

kayuh beskal ptg2 sambil makan aiskrim milo..pehh! mesti jeles budak2....hihihi

white rose said...

sah~
tuh aa, nk beli beskal bmx...
jom aaa, kita berlumba...ahaks...

....................................................

kak aza~
beh woo nek beskal...jom aaa join the club...

....................................................

kak ili~
jauh lee umah akak nun...bknnye dkt...mau dkt 2 jam sy smpai umah akak tau...

....................................................

kak iffah~
jom aaa beli beskal...beh, kayuh beskal...

....................................................

mizaranun~
mmg beh pun smbil mkn eskrem...pastu bunyikan loceng beskal...hahaha

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors