"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Wednesday, March 31, 2010

hari ini dating dengan si dia lagi...

salam semua...
mesti ade yang dah tido...

aku dah bermula semula menaip n3 baru pada waktu malam...
minggu lepas n3 disiang hari...

skrg musim hujan...
setiap hari kat kampung aku mesti hujan dalam kul 4 - 7 ptg...

ye, AKU DATING DENGAN SI DIA lagi...
lalalalalala...

kak iffah ajak aku g manjung, leh pekena shabu2...
masalahnya aku kena hantar mak mengajar ke asrama jam 5.30 ptg...
terpaksa laa cancel...jadinya aku kena g ke bank tuk bayar duit kete aku...
dah lepas date tarikh bayaran kete sebenarnya...

bkn sengaja aku lambat2kan bayaran, tapi setiap petang aku ade mesyuarat je...
terus terang aku katakan, aku tak suka guna mesin cash/ online...
mesti ade sebabnya mengapa aku tak suka...

si DIA telefon, tanya jadi ke nak ke t.intan,
aku jawab jadi...DIA kata tunggu dirumah...

aku balik, solat & terus ke t.intan dengan si DIA...
sepanjang perjalanan, sembang macam2 laa...
dah lama tak berbual berduaan dengan si DIA...

sebelum balik, aku belanja si DIA makan mee rebus yang dia suka makan...
makanan kesukaan aku dan DIA sama, air pun sama jugak...

hapinya rasa sebab banyak dapat aku luahkan perasaan & pendapat aku kat DIA...




i love u ABAH...
TQ sebab temankan kakdyla g t.intan...


muehehehehe...

~wHite RosE~
''''''''''''''''''''''''''
bila APRIL tiba...teringat si fadzli nyanyi lagu nih...
bulan APRIL padat dengan aktiviti sepanjang minggu...
nampak gayanya perkhemahan bakal dalam kebasahan...

9 comments:

Kunang-Kunang said...

Salam White Rose,

Semoga happy dan sejahtera selalu.

Best yer dapat abah yang penyayang.

sahromnasrudin said...

lor...kembali bersiaran..ingat dating dgn cape tadi..rupanya dengan bapa awk hehehehe...

yangyuyu said...

hargailah abah yg masih ada, sebab abah sy sudah tiada:(

white rose said...

salam kak ani,

insya'Allah, kak ani...mudah2an...amin...

memang besh dapat ABAH yg caring, penyayang & pelawak...

..................................................................................

sahromnasrudin~

muehehehe...SELAMAT KEMBALI yek...

ala, date ngn pakwe lee tuh...muehehehe...

..................................................................................

kak ummi,
yeke, INNALILLAH...

insya'Allah...kami akan menyayangi & menghargai EMAK & ABAH kami dengan sepenuhnya...

alfa juliet said...

dulu akak pun tak suka cash online ni tapi skang dah jadi tersuka pulak..dulu tak suka sbb tak pandai..skang dah pandai, semua pun bayar online..jimat waktu

white rose said...

ntah laa, smpai skrg tak terniat lagi nak guna secara on9 pun...xtau kenapa...muehehehe...

blueCITY® said...

salam,
kuikuikui..
terkena ahkak...
ingat sidia tuh si si si..
opsssssssss
heee...
abah sihat?
lalala

JMR said...

what a happy day:-)..

white rose said...

salam kakbiru...

1 APRIL...
lalalalala...

abah saya sehat le...
akak nak berkenalan ke???

muahahahahaha...

...............................................................................

JMR~

alhamdulillah...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors