"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Tuesday, March 9, 2010

ketandusan...

u salam semua...
hari ni aku lambat hapdet blog...
dah sampai musim aku ketandusan...
aku dh agak, bukan leh bertahan lama tuk berblog...
mesti ade je hari yg aku ketandusan nk hapdet...
walhal punya banyak laaa cite yg aku leh tulis...
naseb baik kat sek kanak2 ribena tgh exam...
ade sorang tahun 5 demam...kesian dia...
jadi aku xdela paksa dia jawab, aku suh dia tido smentara tggu mak dia amik...
kesian, malas aku nk paksa2...kang pengsan budak tu sape nk jawab...
semalam ade kejadian pelik berlaku masa kt sek...
kanak2 ribena berkejaran menceritakan apa yg berlaku...
rupa2nya ada meja seorang kanak2 ribena tahun 6 secara tiba2 terbakar...
masa 2 yg ada hanya 2 orang kanak2 ribena, si hafiz & si azimah...
masa dorang masuk je kelas, tiba2 tengok meja kawannya berasap...
api dah menyala- nyala...si hafiz gi amik air & siram...
yang peliknya masa si hafiz & si azimah datang xde ape2, lepas je dorang keluar kelas pastu masuk semula, secara tiba2 je meja tu berasap...
nak katakan terkena cahaya matahari xdepun, pagi2 buta mane de matahari...
nak katakan ade org merokok pun xde gak sebab kelas tahun 6 ni sentiasa berkunci...
alahai, kejadian aneh tapi benar...
kuasa Allah...tiada siapa dapat menghalang kehendaknya...
so, arini xde ape yg berlaku, alhamdulillah...
asalkan kanak2 ribena selamat...

~ berlatarbelakangkan paya teratai di salah sebuah perkampung orang asli ~
macam kat oversea je...hikhik...

~wHite RosE~
''''''''''''''''''''''''''
lagi 3 hari je nak sekolah, pastu dah mula cuti seminggu...kemana laa nak g ni ek...any idea???

12 comments:

Mrs. Zuki said...

Tandus?
Gersang?
Eh lebih kurang kang Dila kan?
*sengih*

Mrs. Zuki said...

Alamak lupa nak bagi pendrive...td dah nak bagi..tapi terus terlupe sebab sedap makan laksa.sori...thank u.....dah khatam dah episod12..permulaan episod sedih.(berapa kali nak ulang pun tak tau la bof ni).

white rose said...

cheh...xsayang mulut sungguh...hahahaha...kerana dek laksa, akak trus lupakan pendrive sy ek...xkira, sok nak upah...hahaha...

*memandai je ketandusan = gersang...
sape ajo??? akak nak join kelas pemulihan otak???

hahahahahaha...

alfa juliet said...

dyla akak pun dah ketandusan idea.. ntah apsal takde idea nak tulis blog lagik...jadi bagus gak kkitacuti leh perah idea balik

white rose said...

ha'ah...nak cuti, nak berehatkan minda jap...

sahromnasrudin said...

ape kate pi Melaka..negeri penuh bersejarah tue...pekena la ikan bakar kan Umbai, round2 bandaraya Melaka, lepak Mahkota Parade..syok tue....

insan pendidik said...

banyak skolah ngah exam nih cuti pun dh dekat white rose gi jejalan nanti jejalan carik makan pun best gak

Kunang-Kunang said...

Cucu kak ani yang baru tahun 1 tu pun exam hari ni.

white rose said...

sahromnasrudin~

urm...rasa malas nk jalan2...nk duk umah je rasanya...nk berehat sepuasnya...kalo ade org sponser, trus g je...hahahaha

.........................................................................................

IP,
tunggu org sponser je...hahaha...
ape kata IP sponser nak?

.........................................................................................

kak ani,

doa2la cucu kak ani leh jawab exam 2 ye...

blueCITY® said...

salam ros putih,

wahhhhhhhh
untung jadi cikgi ya
boleh cuti2 panjang
heeeeeeee
tapi ada yg kata
penat wooo jadi cikgi
heeeeeee...

g la berehat2 sayang
rehatkan minda
bukakan mata
lihat dunia luar lak
bukan dunia anak2 lagi
tapi dunia mak2 anak2
heeeeeee..

lalalla
xoxo

blueCITY® said...

anggap semua kejadian aneh semua ciptaan tuhan, ada sebab nya itu..

wahhhhhhhh
best ya dikelilingi anak2 erk
hepy sokmo la

ekekke

white rose said...

kak blueCITY~

yeeehaaaaaa...
jalan2 kemana kak??? tunggu org
sponser je...muahaha...
ala, jadi cikgi ni biasa2 je kak...xde yg istimewanya...pastu cuti time2 sekolah je la...nk cuti rehat pun susah nk apply...

cuti rehat2 kan minda je, tapi kt umah je kot...eeeii...kt umah ni pun dah penuh dunia mak2 & anak2 tau...

hahahaha...

kejadian aneh adalah kehendak YANG MAHA ESA...semuanya adalah petunjuk buat kita semua...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors