"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Monday, April 26, 2010

ku ubati kedukaanku ini...

Salam semua...
ahai...

hari yang sejuk & hati yang bergelora...
sebenarnya ade 1 luahan hati nak luahkan...
tapi malas nak cakap...
diam2 laaa wat sementara dulu...
biar cool dulu...

semalam aku jadi hakim tuk pertandingan cerita...
nak jadikan cerita, masa aku jadi hakim,
aku berkenalan dengan seorang cikgu baru...
namanya kak rahayu...
mula2 aku segan nak tegur dia...
alih2, ntah macamana kitaorang jadi rancak bersembang...

dia memang peramah...
dia baru je mintak tukar ke kawasan kmpung aku sebab suaminya keje disini...
sempat gak dia mengusik aku nape tak kawin lagi...
baru je kenal, dah dia nak kenenkan aku dgn kawan dia...
dahsyat sungguh keperamahan dia nih...

(sebenarnya dalam hati sukeeeeee bangat...hahahaha... :p )
~lalalalala...

ade seorang ustaz...duk sengeh2 n senyum ala2 kambing...
dia jadi pengacara majlis...
ha, kak rahayu ni direct suh aku pi pinang ustaz tuh...
gilos apo!!!...

xlama pastu kak rahayu bgitau yg ustaz tu dah berpunya...
aku sungguh terkejut dengan keberanian kak rahayu...
direct je dia g tanya...
~miahahaha...

aku??? perasaan aku???

aku keciwak!!!...
huuuuwwaaaa... :(

kerana keciwak, aku membawa diri...
aku trus drive kete menuju ke manjung...
dalam hati penuh duri2 yang menikam...

aku ubati keduaanku ini...

~ posing kelaparan di depan shabu2 bersama kete kebal ~
hahahaha...

yeay!!!
makan steamboat...
SHABU- SHABU...bukan shabu yek...


~ kuah tomyam & kuah sup ~
wallla...superb & super ring...haha

kalo ikutkan rugi aku g ni...
aku xleh makan banyak...
tapi demi mengubati kedukaanku ini,
aku gi jugak tuk merasainya...
~miahahaha...

sebenarnya mmg niat aku tuk ke shabu2...
duk dengar cikgu ili cakap sedap makan kt sni...
so, aku kepingin laaa...
maka niat itu tercapai...syukur kpd Mu Ya Tuhan...

sedaappp bangat tomyamnya...
penuh sampah2...
~hahahaha...

korang try laaa gi rasainya...
murah sangat2...
seorang RM11.90...
aku berdua dengan si hani...
junior masa aku sekolah rendah dulu...

so, sila lihat dengan penuh berselera ye...

errrrkkk...ALHAMDULILLAH, syukur nikmat kpd Tuhan yang memberi Rahmat...

~ licin...oke, en.zip sila cuci semua2 nih ~



~ singgah kat kawasan padi ~
ni lah saat2 yang aku mahukan...tatkala awan mengorak langkah, manakala kehijauan padi semakin terserlah dengan kehadiran awan yang mendung...
lepas tu trus hujan, naseb baik cepat2 masuk kete...hahaha

~wHite RosE~
''''''''''''''''''''''''''
malam ni tido lagi lena bersama si empuk berwarna pink...
hei, aku sudah minat sama warna pink laaa...
hurk...jiwang karan nih...hahaha

14 comments:

blueCITY® said...

salam ros,
heheheh..
ingatkan dah leh dapat adik ipar ustaz tadi,
ala dia bukan jodohmu
akan ada yg terbaik buatmu hokey, amin..
hehhehe..
kalau macam gini la ubat frust dia, tak yah makan just mate la weh,
hahahhahahah...

dah timbang lum malam ni?
lalalalal

=p
jom zzzzzzzzzzzz

white rose said...

salam kak biru~

adik ipo???
hahaha...
mmg dh tau xde rezki...
hati itu cukup kuat mengatakannya...
so, xdela kita berharap...
ade jodoh, INSYA'ALLAH...
mudah2an...aminnn...

timbang hanya hari khamis je tau kak...mane leh timbang bnyk2 kali dlm 1 minggu...

ni dah pagi,
so selamat pagi...

hikhik...

Nakamura Kazuki said...

ustazah..perghhhhhhhhhhhh gambo dekat sawah padi tu cantik sangat..pandai member ustazah tangkap gambo....teringat zaman kecik2 dulu masa gi sawah padi dekat umah tok ambe..skrng dah takde sawah dah ada sawah rumah je..hahaha

yangyuyu said...

aah gambar kat sawah tu cantik bangat...

eh dik jgn gundah gulana tau..ok pe ustaz tu dah g tau awl 2 dia dah berpunya..kalau dia tak bgtau pastu awk dah menaruh harapan, lg parah dik...

jgn risau, satu hari jodoh akan sampai

white rose said...

senpai~

dia main bedal je amik...alih2 cantek plak...mmg dh lama niat nk amik gambo kt tepi sawah...umah ambo kt pekan...xde sawah2 nih...ni pun jauh nak g...dekat2 15KM jugak...

white rose said...

kak ummi~

sy ade jugak dlm gambar tu, maknanya sy cantik jugak kan...~lalalala...

insya'Allah,ada jodoh sy nti...
doa2kan...

alfa juliet said...

cantik gambar bawah seklai tu, cuma kecik sgt lah..puas aku telek dlm2

white rose said...

hahaha...ape yg akak telek2 tuh???
kat FB sy ade...

a.z.n.e.e said...

hehehe.. ini mesti panahan cikgu Ili ni.. hehehe.. ni yg jeles nk mkn sedap gak nih..

white rose said...

ahaks...
memang penahan dia laa nih...
tu pasal kena rasai jugak...

Cikgu ILi said...

YEahhh sorang lagi dah terpengaruh.
Cikgu Ili biasanya akan mempromote mende yang terbaekk sahaja.

white rose said...

yelah tu JJ...
hahahaha...

qaseh mas said...

salam White Rose
baru hari ni akak dapat jejalan banyak sikit. sorry erk,lama dah tak tinggalkan jejak di sini.akak kepenatan bila dah mula bekerja kembali ni.

akak tabik spring kat kawan baru white rose tu.baiknya dia.memang kadang kala kita kena perlukan seseroang utk approachkan kita pada seseorang...

akak pun ada pengalaman jadi orang tegah tapi sejak satu peristiwa pahit,akak dah fobia nak jadi org tengah lagi...

semoga Allah hantarkan suami yang terbaik untukmu,dik.teringat tadi,kawan akak punya kisah perkahwinan yang berliku,tapi biar lambat asal bahagia.ops macam blog akak pula jadinya,maaf ya rose.

white rose said...

salam kak mas...

xpe...ade masa lagi...
insya'Allah, stakat ni hari2 laa sy update blog...

sy pun jrg dtg ke blog akak...
blog sy ni ade problem skit bila orglain dh update tpi xkuar pun update terkini...

tu la...sy pun tak sangka yg kak rahayu tuh baik...sudi tolong sy...

insya'Allah, ada rezki sy nti...
mudah2an...amin...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors