"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Wednesday, May 19, 2010

pedih & melecet...

salam semua...
aku merasai kepedihan...

pedih teramatnya...
bahagian kelopak mata & bawah mata...

mak tegur kenapa mataku pucat & bengkak...

dah seminggu mataku jadi macamni...
aku tak pakai makeup pun...

lipstik dah jarang sekali...
biarlah berehat seketika dulu...

tadi pegi beli bedak sejuk...
bila pakai rasa sejuk je...

mak suh gi klinik, cheq...
kot2 muka aku alergik ke ape ke...
tambahan pulak cuaca terlalu panas nih...

bertahun2 aku pakai makeup, xpenah kena mcmni...
takkan aku salah makan sesuatu...

~ sudah hilang kecomelan ku ~
hikhikhik...


ahai...dalam dilema...
yang mana laa puncanya...

Ya Allah tunjukkanlah jalanMU...

~
wHite R
osE ~
''''''''''''''''''''''''''
seronok berjumpa & bersembang dengan zura tadi...macam2 cite kitorng gosipkan...ahai...aku juga mahu jumpa dengan kamo...mahu cite macam2 jugak...

15 comments:

Amieynna Amin said...

alaa ciannye..
mgkin cuaca terlalu panas..
kulit muka jadi kering..
ape2 pun jumpa doktor or pakar kulit..
tatap comel walau dengan berbedak sejuk..

white rose said...

hahaha...
comei mende kalo dah penuh muka mcm jatuh dalam tepung je...

K I R I M A R U~ said...

hehe la awatnya jadi lagu ni... makn buah banyk sket.. xpon tampal tomato insyaallah.. get well soon!
hehe=)

white rose said...

yolah dik wei...

SELAMAT HARI GURU ek...

Yasminhamid said...

ala ciannya... akak pernah jadi dulu.. lepas ke klinik doktor suruh tukar produk jagaan kulit. pastu baru ok.

sahromnasrudin said...

wah..kenapa pic itu yg dipostingkan ? huhuhuhu.....carila pic yg ayu sikit

blueCITY® said...

ros,

pic apa nih?
tak nampak pun, ekekkek..
pic pake bedah cejuk ke
tepong gomak, hahhah...

allergik kot
kena jumpa doktor la
nanti ilang kecuan tuh, heheheh

apa yg dilema yang?
sabar
relax
tenang

fikir yg terbaik okay
semoga berjaya

jaga diri
xoxo

white rose said...

kak min,

2la...ingat lps balik sek nak g klinik...mane tau alergik ke...

white rose said...

sahromnasrudin~

pokcik dh banyak kali tengok pic yg cun...kali ni bio pic terkejut...hahaha

white rose said...

kak biru,

pic pakai tpung gomak...
hahahaha...

baru tringat nk amik pic sblm pakai bedak sjuk...main amik je laa pic ni...
dah macam anto tepung...
hahaha...

ahai...dilema...
masih dalam dilema...
tapi ttp maintain tgk korea...
cite oh my lady...

hahaha...

Cikgu ILi said...

Ya Allah ustazah...

Tolong..tak tido malam le jawabnya Kak Ili malam ni..




Takuttttt..

alfa juliet said...

hihi..jgn buat muka gitu lagi..dah lama tak tempek bedak sejuk...kalau ada laki jgn pakai tau tau

white rose said...

k.ili,

hahahaha...
semoga lena tido...


<<<<<<<<<<<<<<<<<(**,)>>>>>>>>>>>>>>>>>

kak azza,

bkn selalu...
tapi syok tau pakei bedak sejuk nih...hahaha...

a.z.n.e.e said...

nak gelak ada.. kesina ade.. takut pun ade.. boleh kata complete package la..

ish ish.. g cek la.. betul jugak mane la tau ada "something goes wrong somewhere" bak kata makcik marry..

white rose said...

miahaha...
memang complite dh pakej ni...
tinggal nak tampal kat dinding jer...
hahahaha...

dah g cheq kak...
dorng kata alergik...
arini dh ok sikit...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors