"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Tuesday, July 20, 2010

3 Kriteria Perempuan Paling Bahagia

Apakah kriteria perempuan paling bahagia? Tidak salah jika Anda menjawabnya punya karier yang bagus di perusahaan besar, bergaji tinggi sehingga dapat traveling sepuasnya atau memiliki keluarga yang harmonis. Namun, tanpa itu semua pun, Anda mampu menjadi perempuan paling bahagia di dunia. Apakah syaratnya?
1. Mempunyai saudara perempuan. Mereka yang punya setidaknya seorang kakak atau adik perempuan umumnya tinggal dalam lingkungan yang suportif, bersikap optimistis, dan dapat mengatasi masalah dengan lebih baik. Hal ini terungkap dari hasil kajian yang dilakukan The British Psychological Society.
2. Banyak senyum. Orang dewasa yang semasa kuliah dikenal murah senyum ternyata kehidupan pernikahannya lebih banyak berubah yang dulu tak terlihat kebahagiaan. Dari kajian yang diumumkan DePauw University diketahui, peluang kelompok pertama untuk bercerai adalah 5 kali lebih rendah dibanding kelompok kedua. Para ahli menyimpulkan, orang yang murah senyum punya pikiran yang lebih positif dan dapat diluahkan kepada pasangannya.
3. Jarang menonton television. Menurut survey, orang-orang yang ceria hanya menghabiskan kurang dari 30 persen waktunya untuk menonton television. Mereka lebih suka bersosialisasi, membaca buku, atau ikut kegiatan keagamaan. Berbagai jenis kegiatan ini dianggap lebih mendatangkan efek positif bagi mood dan kesehatan.

~ yeeehaaa...sok sambung games bola tampo dgn student UITM, manjung...doakan group PSKPP berjaya...TQ kak ummi share cane nak besarkan pic...muaaah...

Myspace text generator

7 comments:

Nur said...

salam

selalu tengok tv bila ada masa terluang dan kerja beres...

senyum itu satu sedekah. jadi selalu senyum dan angkat tangan walaupun tak kenal.. hehehehe

biru said...

salam

wahwahwah...
posing sama itu payung ya
heheheeheh nak jadi model payung ke
cumel cumel
huhuhu...

jom kurang kan tgk tv, ekekekek
bila nak di haramkan citer korea kat tv kan, huwaaaaa...
senyum sokmo doh, jgn terlebih dah la
heeeeeee...

sori, akak mmg penat dan kurang masa la sekarang
banyak hal la pulak
banyak lagi nak kena BACA

GOOD LUCK YA dik

sahromnasrudin said...

kriteria ke 3 : hormat suaminya selain terima suami seadanya..itu penting untuk keharmonian rumahtangga selain bagi mengelakkan badai dalam rumahtangga

yangyuyu said...

tidak setuju fakta no 1...

takde adik beradik pempuan, aku masih bahagia

pasal gambar besar sama2

Anggun bersama Kashfee said...

dylla:
fakta n0.3 ke berkaiatankah dgn akak?? sbb akak mmg kureng tgk tivi.. huhuhu..

Cikgu ILi said...

Macamana kalau org yg tak suke tgk tv tapi suke mengadap internet je?

Amieynna Amin said...

wah2..
cantiknya kamu dengan tudung syria tu..
muka saya xkena laa pakai tudung mcm tu..
jd mcm belon..

kurang 30% menonton tv?
sy kurang dr 30% tidak menonton tv..
paham x?
hehe

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors