"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Sunday, July 18, 2010

busdey abang AYIT...

salam semua...
maafkan aku...busy sikit...

dalam minggu ni tak sempat aku nak menjenguk blog aku sndiri...
apatah lagi blog korang semua...

insya'Allah, sesampai aku ke kampung aku akan singgah ke blog korang...
sekarang ni aku nak bergerak ke kampung dari umah kakak aku...
ari jumaat aku sampai ke umah akak aku di sg.buloh...

kebetulan ari jumaat 16hb adalah busdey anak buah aku si AYIT...
malam tu ayah si AYIT belikan kek pisang coklat...
1st time aku merasa kek ni...

punyaaa laaa dah lama aku teringin nak makan...
ade yang penah merasa mengatakan Secret Recipe lagi sedap...
ntaah laa...aku xpenah makan lagi...
yg nyata kek ni bukan keluaran Secret Recipe...

ape2 pun hapi busdey abang AYIT...
semoga jadi anak yang soleh & rajin belaja ek...

~ macam ummi nye busdey je ayit ~

~ ayit & kek busdey ~

~ urrmmm...nyuummmy... kek pisang coklat ~


Glitter text generator~ doakan aku selamat perjalanan pulang...

3 comments:

Cikgu ILi said...

Nak kene basuh tangan dulu nak makan kek ni..;)
Abis la diet makan kek secret recipe.

sahromnasrudin said...

kek blueberry secret recipe ke?? sodap tue huhuhuhuh

Kunang-Kunang said...

Wah, dah besar Abang Ayit yer.
Selamat Hari Lahir Ayit semoga rahmat Allah sentiasa bersama Ayit dan keluarga.

Maaflah White Rose lama akak tak masuk ke blog White Rose ni, internet problem. Ni baru boleh masuk.

Apa pun semoga White Rose happy selalu.

p/s jemput ambik award dari blog akak.

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors