"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Sunday, August 29, 2010

KIbarkan 1 Malaysia...

salam semua...
sempena Kemerdekaan kali ke -53 ni,
aku mahu tanya korang, apa TEMA KEMERDEKAAN tahun ni?
jangan hanya tahu kibarkan bendera je, tapi bila ditanya ape TEMA, udah tak tahu...

kebanyakkan blog yang aku kunjungi sumenya duk suh kibarkan bendera,
tapi TEMA pun tak tahu...

kat atas blog aku ade aku letakkan bendera MALAYSIA yang sedang berkibar...
aku nak share dgn korang tapi tak boleh...
dah banyak kali aku try letak kat n3 ni tapi dia jadi bendera jugak...

jangan lupa TEMA KEMERDEKAAN tahun ni...

"1 MALAYSIA MENJANA TRANSFORMASI"



~ boring plak cuti lama2 ni...xde ape nak buat, persiapan rumah dah sedia...~
Myspace text generator

11 comments:

zBz said...

have a nice merdeka ^_^

Cik Amy Sensei said...

salam kemerdekaan buatmu..

ana said...

betul tu, slogan tu penting...tarikh semua org tau coz tak berubah!

Yasminhamid said...

payah nak cari org yang betul memahami maksud kemerdekaaan sekarang ni....

white rose said...

zBz ~ u tu

cik amy ~ salam kmerderkaan jua buat mu...

kak ana ~ sbagai seorang pndidik, dia wajib mengetahuinya...

kak min ~ mmg susah nak jumpa...

Nur Misnan said...

salam

merdeka untuk semua

MERDEKA MERDEKA MERDEKA..
PANJAT BUMBUNG RUMAH DAN PEGANG BENDERA..
SEMANGAT TAU.. =)

white rose said...

salam kemerdekaan kak nur...

akak brani panjang bumbung umah ke?

sahromnasrudin said...

salam ziarah..semoga merdeka ini kan memerdekakan kita huhuhuhh

Nia said...

harap2 slogannya beri makna pada semua rakyat.

alfa juliet said...

selamat menyambut hari merdeka..best kan cuti

Amieynna Amin said...

salam kemerdekaan..
lama ke cuti kak?
sambung smpai raya?

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors