"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Wednesday, September 1, 2010

maaf yaa tawan2 (edisi 2)

salam semua...
maafkan aku ye...
bukan kerana aku busy...

kelmarin, ptg isnin hujan selebat2nya...
kilat guruh saling bersahutan...
kilat menyambar kat tanah sebelah umah aku...
aku tengok elektrik kat umah aku jatuh...

so, cheq semua xde ape2...
then bila hujan dah berhenti, aku on smula suis utama...
bila nak on internet, arrrrghhhhhhhhhh sudah!!!

segala cara aku buat...
sebelum hujan, aku dah off semua suis, cuma tak cabut plak je...
so, tadi selepas g sekolah aku g cawangan telekom di t.intan...
dorang dah tukarkan moderm...
cuma moderm wireless je tak bole tukar, sebab moderm tu aku beli sendiri...
so, tanggungan sendiri la...

then buat keputusan upgrade streamyx, dorang bagi moderm wireless free...
so, selepas 3 hari upgrade bru bole install moderm wireless ni...
now aku cocok kabel dulu....kena stay setempat je la...

senang ade wireless ni...kat mana2 je dalam umah leh on9...
ramai bole guna...nak plak adik bradik balik semua nak on9...
zaman skrang ni semuanya nak on9...
kalo xde internet rasa macam xde duit je...
eh, betul ke kronologi ni??? hahahahaha...

ok, la...jika sempat aku singgah teratak korang semua...
thanks sebab setia bersama white rose...

~ kad raya pertama pada tahun ini ~

~ from adik syafiqh yang tengah senyum tu ~
thanks my student...ingat tak lagi dengan dia ni? yang buku tulisnya cantik dan berwarna- warni...



~ kad raya aku dah ready, sape nak cepat2 send email...terhad 8 edisi sahaja ~
Myspace text generator



6 comments:

ana said...

bestnyer jd cikgu, banyak dpt kad raya...

white rose said...

bru 1 je kak...
heeeeee...

Nia said...

alamak,..nape ada 8 aje dik..huhu

white rose said...

haha...soklan cepumas...sape cepat dia dapat...

Nur Misnan said...

salam rose
bestkan dapat kad dari murid2
biarpun dari kertas biasa
tapi cukup bernilai dari mereka..

selamat hari raya.. =)

white rose said...

salam kak nur...
best la dapat kad raya...
ni kad raya baik punya...heee...

selamat hari bakal raya...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors