"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Sunday, September 26, 2010

banyak cakap sebab lambat kawin ke???

salam semua...
hari ahad yang mendung...
arini aku sepenuhnya amik sesi masak2...
hahahahaha...

sempoi je aku masak...
masak sup sayur campur & tumis ikan bilis...

aku nak tanya?
adakah aku banyak cakap???
walaupun korang kenal aku dalam blog je, ape perasaan korang bila baca blog aku???
adakah aku ni mulut celupar???
pernah mengguris perasaan korang tak masa aku komen2 blog korang???
korang rasa aku mcamana???
kalo ade, aku nak mintak maap awal2...

member (mamat sengal yg add & remove fb aku aritu) siap cakap sebelum dia removekan aku,
"PATUTLAA ANG TAK KAWIN2...MULUT ANG MACAM NI..."

ade lagi sorang member aku cakap jugak lebih kurang macamani,
"CUBE ANG KURANGKAN CAKAP, KECIKKAN SIKIT SAIZ TU...HA, BARU ADE ORANG NAK KAT ANG..."

kedua2nya adalah LELAKI...
adakah salah mulut aku yang banyak cakap & suke wat lawak ni menyebabkan aku lambat kawin???

bile ade orang cakap macamni, aku baik la sekejap...
pastu aku JADI DIRI AKU semula...
hahahaha...

xheran laaa beb, nak kat aku kena terima seadanya...
nak berpura2 dpn orang baik taik payah...

KURA2 DALAM PERAHU,
PURA2 NAK TAHU...

~ perlu ke bertopingkan orang lain bila bertemu dengan kawan2 atau sesiapa je? ~
PUSAT SAINS NEGARA 2008


 ~ malam tadi BBQ di umah kakak aku...dia ade wat open house... ~
sowi, kualiti gambar tidak memuaskan dek kerana camera aku tertinggal di sg.buloh...
camera HP je nih...cikainye...

~ sok ade jamuan raya...ade pertandingan karoke...aku nak nyanyi laa... ~

10 comments:

ana said...

jd diri kita yg sebenarnya itu lebih baik..pdpt kak ana yg x berapa lama kenal ni...takde la banyak ckp, tapi cara cakap tu friendly jer, mcm dh lama kenal...ok la tu. klu kita byk ckp, jodoh kita ngan org yg pendiam...kata org la.

ahmad humairi said...

salam,

...biole jadi kekura...kan dia dah menang ngan arenab?

white rose said...

kak ana ~ yeeehaaaaaaaa...btul la tuh...kalo bakal suami sy pendiam, habis la sy...ckp sorang2...hahaha

cikgu humairi ~ salam...kekura lambat sngt, arnab plak tamak...urm, labi2 macamana?

Abd Razak said...

Salam...

Tak tahu nak cakap apa, cuma kita ni mahkluk ciptaan Allah, dan setiap diri kita ni ada keistimewaan dan kelemahannya. Takat ni belum pernah lagi ustazah menguriskan perasaan saya ketika membuat komen di blog saya...

Bersyukur atas apa yang Allah kurniakan...

Adlina Husaini said...

toksah dok cari orang lain..sebab lama2 personaliti tu akan terbit sendiri..

cuma selalu berpesan kpd diri sendiri dan rakan2, sebelum bercakap or berbalas cakap, pulse for few second to think first..

(salam ziarah dear)

tukang karut said...

yg penting ati,klu body cun cm model pun,tp hati&perangai buruk tk guna gak.........

Yasminhamid said...

BIARKAN SILUNCAI DGN LABU-LABUNYA... HANYA KITA YG TAHU SIAPA DIRI KITA. BANYAK MULUT BUKAN PENYEBAB KAWIN LEWAT.. JODOH KAN DITGN ALLAH....

pisau belati said...

jodoh itu tetap akan ada dan itulah janji ALLAH.setiap manusia itu di jadikan berpasangan.

cumanya lambat atau cepat saja.mungkin belum sampai masanya untuk bertemu dengan pasangan kamu.insyallah satu masa nanti kamu akn bertemu dengan jodoh kamu.
insyallah...

Amni said...

Doa selalu.. =) insha allah jodoh tu ada, cepat atau lambat je dear...=)

Amieynna Amin said...

kak..
jadi diri sendiri je kak..
peduli kan kata org..
kalau kite berubah tapi xikhlas..
pun xguna kan?
so, juz b urself..

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors