"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Friday, September 3, 2010

korang guna server ape?

Salam semua...
maafkan aku ek...
aku dah syak yang blog aku ni lambat loading nya...
aku xde rasa ape pun...

sebelum ni aku menggunakan server Mozila atau IE...
skrg ni aku guna Google Chrome...
sangat2 simple & ringan...
nak update blog ke, nak chat dlm fb, nak search laman2 ape pun, ia sangat ringan & laju...
aku syorkan korang gunakanlah server Google Chrome...

kalo nak download, sila klik sini
dah habis download, bole install...
try la...

tu sebabnya aku tak tahu yang blog aku ni lambat loading nye...
bila bukak blog korang, langsung xde masalah loading lambat...
terima kasih kat pokcik sahrom & kak imma yang bagitau pasal ni...

so, aku kena rombak semula widget2 yang ade dlm blog aku ni...
kena gunakan background yang simple & xde beria sangat...
kalo ade masalah lagi, sila bagitau aku ye...

jangan takut nak komen...sebab aku bukan takut terima komen...
kalo aku takut, dah lama aku tak letak icon "BUNGA2 BUCHUK MACHAM"
hahahahaha...

thanks caring my white rose...

~ yeeaahhh, arini last sekolah...sok dah cuti...lalalalalalalalala ~

11 comments:

sahromnasrudin said...

salam dilla..pagi ini dh ok..tak lambat loading..syabas atas perubahan ini ya..selamat berpuasa :-)
p/s: sy pakai Mozilla kt opis dan IE kat rumah...

ana said...

kak ana pun takde masalah nak loading page whiterose...cuma nak post komen kdg2 klik terkeluar widget page bknyer comment box...tapi skrg dh ok. simple tapi cantik...

Amieynna Amin said...

akak.. baru perasan yg bila akak tukar link ni.. da xde update kat home blog kite...
dam ne eh?
kite kene follow akak lagi ke?

Abd Razak said...

Salam...

Saya guna FLOCK...laju juga pakai browser ni..

Blog ustazah kalau saya bukak memang laju cuma hairannya scroll up & down serta scroll kiri & kanan blog ustazah gerak-gerak sendiri, tak tahu apa sebabnya...

imma`jamal said...

ok sudaaa.. :-bd

Yasminhamid said...

akak pun pakai google chrome... memang mudah...

Kunang-Kunang said...

Salam White Rose,

Wah dah ada rumah baru. Padanlah selama ni tak dapat masuk. Dah pindah rupanya.

Kak ani guna sama macam white rose.

Nur Misnan said...

salam ros
google chrome ok.. )
IE pun ok..
Mozila pun ok.. =)

beautiful_rose said...

aku sedang guna IE
ok je x de masalah nak loading
log kau.... =)

Cikgu Ma said...

salam WhiteRose
wah cerialah blog Rose kali ni,cepat sikit akak nak masuk blog Ros.akak pun guna g. chrome.
maaf ya akak lama tak jengah sini.broadband di sini tak ada sangat ros,akak kena ke kawasan pekan baru boleh...
p/s;akak masuk via educational blog akak,kebetulan sdgn update blog tu

Cik Amy Sensei said...

salam sis white rose..

hehe...saya bukak blog ni memang gune google chrome pun..kekadang bukak pakai mozilla je..
tapi itu tengok kat line tenet la kan...kalo tenet laju...semua jadi laju...kalo tenet slow macam siput sedut...memang lambat ..hehe..

selamat hari raya ye..
ade kad utk mu ..

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors