"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Wednesday, October 13, 2010

musnahkan SPAM...

Salam semua...
mesti ada yang korang tak tahu tentang SPAM yang ade dalam blog...
aku pun ingat macam tu jugak...

aku ingat SPAM ni just dalam email je...
rupe2nye dalam blogspot pun ade SPAM...

tadi aku mengedit2 blog sekolah aku & blog2 yang lain...
aku manage blog bukan setakat blog aku je...
ade 7 blog kesemuanya...

tamak haloba aku nih...
hahahaha...

ok, fokus utama tajuk aku...
SPAM...korang kena musnahkan SPAM ni jika ada...
kalo tidak, ia bakal menyemakkan wall komen blog korang...

sila perhatikan gambar yang aku letak ni...

~ korang bukak blog korang dulu, pastu klik bahagian komen...tengok anak panah warna merah...~
so, ko klik bahagian SPAM...then deletekannya...

tapi terpulang la pada korang kalo nak buat harta SPAM...
hahahahaha....

rupa2nya komen2 tu semua tiada kaitan langsung dengan entry aku...
semuanya hanya iklan & makhluk ahsing yang sesat dalam taman rose aku ni...

so, stakat ni saje INFO tuk korang...
esok, lusa, tulat aku g kursus...
YEEEEEEEEHAAAAAAAAAA...

TUKANG KARUT... bakal merindui aku...
hakhakhakhak...

~ mahu skodeng pakwe2 masa kursus nanti... ~

15 comments:

tukang karut said...

ggrrrr.........
aku tau,ko pegi ngular.aku nk bgtau cikgu besaq ko!!!

white rose said...

aku terpaksa pegi jugak...
maafkan aku beb...

hahahahaha...

sahromnasrudin said...

salam..dylla pi kursus pastikan balik leh kurus tau..hehehehe...
p/s: jgn tidur a.k.a SMS dlm kelas tau hahahahahh

ana said...

sama la kita...jom gi kursus aka rehat!!

Abd Razak said...

Salam...

Spam..semua tempat dalam internet ni..

ahmad humairi said...

salam,

selamat berkerusus.

spam memang suka mengepam...leh pecah leptop atau pc kita kalo dia terus mengepam.

white rose said...

pokcik sahrom ~ salam kembali...
hahaha...xyah balik dari kursus, mmg dah KURUS pun...hahaha...

kak ana ~ kita g sama2...pastu tido lain2 bilik ye...hahaha...

ust razak ~ salam kembali...
dalam hidup kita pun ade SPAM...

ckgu humairi ~ salam kembali...
selamat berkurus...hahaha...
SPAM ni kalo jadi APAM sedap le...

alfa juliet said...

tak tau pulak pasal spam ni...skang masa akak lagi terhad nak godek2 blog..tu muka cover tak bertukar..hehe

white rose said...

sy pun baru tahu kak...

ummu said...

Salam W.Rose
betul SPAM ni bukan setakat dalam email tapi dia nak menyibuk juga kat blog. Terkejut akak dibuatnya.Wah nampaknya operasi pembersihan spam rose banyaklah,

luahfikiran said...

SALAM,
TERIMA KASIH ATAS INFI. LF AKAN AMBIL TINDAKAN SELEPAS INI

Nur Misnan said...

salam Cik musyuk BRP
spam tuh memang baru2 ni ada dlm blog
jgn di klk tapi di delete
baru2 ni ada 2 - 3 komen spam masuk

Yasminhamid said...

terima kasih berkongsi maklumat..

Nia said...

oit, naper ko rindu tukang karut je dik? haaaaaa

Nia said...
This comment has been removed by the author.
Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors