"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Saturday, November 6, 2010

1st time jadi macam ni, kelam kabut dibuatnye...

Salam semua...
thanks kat korang semua sebab bagi semangat & komen2 yg sangat2 cool...
kalo ade tanda "LIKE" kat situ, aku dah klik dah...
kalo ade tanda "DONLIKE" pun aku klik jugak...
hahaha...

okey, arini kelam kabut sangat2...
dari pagi sampai pukul 3 ptg aku settlekan bahagian dapur,
dari memasak sampai la mengemas...

haayyyaa (dialeg sempena deepavali), korang percaya ke aku memasak ni?
haih, xdela...aku main masak2 jer...

kul 3.30 ptg aku bawak mak aku pegi hospital...
kesakitan dia dah tak larat dia nak tanggung dah...
dah 3 minggu dia sakit ulu hati...gastrik la...
aku & yg lain2 dah cakap jom pegi hospital, tapi dia taknak...

so, arini bapak sedara aku uruskan kemasukan mak aku ke hospital...
cheq sampai la kena xray, then doktor tahan mak kat wad sebab paru2 mak ade jangkitan kuman...
so, mak kena duduk kat wad untuk beberapa hari...

syukur arini cuti...itulah rezki mak, anak2 perempuannye semua ade...
anak2 lelaki besok pagi baru datang...adik aku dah datang maghrib tadi...

malam ni giliran akak aku yang tunggu mak...sok pagi2 aku kesana bersama2 dengan abah...
harap2 mak cepat sembuh...
kesian dia, tak lalu makan...bila makan je muntah balik...
tak tido, batuk2 plak tu...
sakit ulu hati jugak...

dugaan buat mak...

ni 1st time laaa aku uruskan bila mak sakit & bawak ke hospital bersama2 abah....
sebelum ni aku bawak ke klinik je...
naseb baik nurse2 semuanye ok & baik2 je...
semuanye sporting...
mak aku dilayan dengan baik...
alhamdulillah...

smoga mak dapat tido lena malam ni ya...


~ sok giliran aku tunggu mak ~

15 comments:

ummu said...

salam WR
moga2 mak white rose dapat tidur lena di hospital,memang sakit tu...

therosputih said...

moga mak cepat2 sembuh...aih...tetibe terpanggil mak...hehehe....

sume mak dalam dunia adalah mak...tak kisahla kan...

sahromnasrudin said...

salam..sy doakan mak awak sihat dan keluarga awak dirahmati Allah SWT

ana said...

moga mak WR cepat sihat...

adlina husaini said...

akak penah rasa sakit kat ulu hati tu..aduyaiii serik

imanshah said...

salam, mak saya juga dah demam seminggu, duduk dengan adik

tapi hati memang tak tenteram mngenangkan emak, kerana dialah wanita pertama yang saya cintai

Yasminhamid said...

semoga mak cepat sembuh....

Nia said...

ko jaga mak dik?..sebak akak dengar. walaupun ko nmpk selamba, akak tau ko anak yg baik.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Semoga mak segera sembuh.

Tanpa emak siapalah kita kann..

Hunny said...

Didoakan mak Rose cepat sembuh. Selamat menjaga emak yerr? Doa banyak2..:)

E.d.Y said...

semoga ur mom cepat2 sembuh k

✿....rossa alina....✿ said...

sabar je ye..huhuhu..semoga mak akak cepat sembuh.. amin...

Adlina Husaini said...

mak dah sihat?

Amieynna Amin said...

semoga mak akak cepat sihat ye..
alhamdulillah, mak akak ada anak2 yang mengambil berat terhadap die..

beautiful_rose said...

gastrik,pedih ulu hati,kena pantang makan.kurangkan makanan pedas,berminyak,angin dan berasid...aku pon gastrik gak...huhuuhu

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors