"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Wednesday, December 15, 2010

corak penulisan itu...

Assalamualaikum semua...
hayyak...en.batuk sudah mali...

dah lama sangat dia tinggalkan aku bergantung tidak berhanger...
miahahahaha...

dah hari rabu...
aku masih berduty...kau tau ape aku buat arini?
mengecat libry...mengecat sampai seluar aku penuh dengan cat...
takpe, cat kat seluar itukan 1 SENI...
SENI yang tidak sengaja dilakukan...
kakakakaka...

sebenarnya aku nak berceloteh sikit mengenai cara penulisan di blog aku ni...
memang sebelum2 ni penulisan aku agak hambar & kurang bersemangat...
kadangkala penuh dengan entry2 yang berperasaan...
kadangkala juga penuh dengan entry2 kekecewaan...

itu semua adalah merupakan hasil tulisan dari seorang yang penuh kecewa, penuh rasa kesal, penuh rasa terhina, penuh rasa kekecewaan dari sahabatnya...
aku lah tu nyaaahh oooiii...

memang, apa yang berlaku kat diri kita sedikit sebanyak akan menghasilkan corak penulisan kita itu sendiri...
sama ada sedih/ gembira atau sebagainya...

untungnya kita kerana ada blog yang bole dicurahkan sebagai tempat untuk kita menulis...
ramai dapat membantu corak penulisan kita sepenuhnya...

baru2 ni aku dikomen oleh blogger tegar ni...
memang dah lama dia mengikuti blog aku nih...
secara tak sedar, corak penulisan aku dah lain...
itu pendapat dia laaa...

yang lain2 tu aku tak tau plaak...
ade KAU kesah?
semestinya KAU tak kesah punyaa...
miahahaha...
ikut suka kau laa nyaaahhh...

ape2 pun corak penulisan itu janganlah sampai orang meluat nak baca yee...
sesekali kena laah ade coletahan yang melucukan atau menghiburkan...
sekurang2nya ia dapat membantu korang semua dah tensen dengan kerja seharian tu...
kau tensen ke nyaahhh???

jangan KAU kesah pasal kerja aku...
kerja aku sedang sangat BERCUTI...
miahahahaha...jangan jeless nyaahhh...

~ cover tayar kete KEBAL aku ni sudah BERTUKARRR!!! ~
semestinyaa abah aku bayo kan...
ade aku kesah? yee aku tak kesah sebab abah aku yang bayarkan...
miahahahaha...


~ nak tengok cite antu kak limah balik umah... ade sape2 nak ajak aku dating? ~

21 comments:

ahmad humairi said...

salam,

xkesah pnyer,
itukan satu seni,
hatta atas selonggok tahi lembu sekalipun - oang seni appreciate!

white rose said...

wslm...
miahahaha...ate, idak ke nak berseni2?
seni mempertahankan diri...
miahahaha...

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Gosok gigi guna kayu siwak untuk bunuh kuman batuk yang sudah mali itu..

white rose said...

wslm ust...
owh, yeke...kat mana nak dapat kayu siwak tu? bole ust poskan...kekeke...

biskut said...

eleh..sebenarnya dia nak bagitau dia ada spotrim baru...hahaha...

takper WR,ko tulis lha apa pon.jangan amik pot sangat.ko rasa ok,ok lah,tak rasa tak ok,ko lah..haha

white rose said...

stakat caver 60 hengget xde sape heran...hahahaha...
aku mane la reti bab2 spotrim ni...yg aku tau merempit kete kebal je...hahaha...

aku KO, ko pun KO jugak lah...
miahahaha...

Amy Syaquena said...

As'salam..

same la kita dear , akak pas demam hari tue batuk x hilang2 smpai la ke hari nie.. batuk sampai kuar darah dah macam2 ubat makan tapi x ok jugak..so biarkan je la nie orang kata batuk 100 hari...

white rose said...

wslm kak...
yeke...sy ni batuk2 sebab tak cukup tido...hehehe...melayan korean...kekekeke...xpe, lelama nti sembuh laa batuk tu kan...

hysman said...

hahahaa.....
kdg2 baca n3 akak nih buat saye dok gelak sorg2....
feel like im serounding wif sissy lor..
miahahahaa...
gelak tu yg takleh blah...

papepon cover tu mmg tip top..skali pndang kompom cam spotrim lor..
huhuu

MY HEART said...

Jom.. aku nak ajak ko dating huhuhu....

Tak kisahlah bagaimana corak penulisan kita asalkan sampai apa yang kita maksudkan betol x?

orang suka tak suka itu dia punya hal janji kita tahu apa yang kita mahu sampaikan....

Adlina Husaini said...

salam ziarah ustazah ^_^ selamat bercuti

Sasa Al-Sharif said...

ehehe.. entri cik ros sangat happening dan spoting. ekceli aku baru aja mengenali cik ros dalam dunia blog ni so yang sebelum2 ni tak kesempatan lagi untuk belek balik.

gantung tak berhanger tu istilah moden eh?

E.d.Y said...

nak tgk cite tu gak...

berblogging dgn enjoy!

Nia said...

yg penting ko tak pernah pun kaco org dik, ko citer hal ko jer akak tgk. but i like!

therosputih said...

betul....makin lama menulis, makin berubah penulisan, makin banyak membaca, makin berubah penulisan...

hidup ni sendiri banyak mengubah persepsi kita...

white rose said...

hysman ~ kakakakaka...sissy yee...
memang sengaja akak kau ni berbunyik begitu...

gelak itu 1 trend dari akak...
miahahaha...

ala, cober murah je dik...
jadilah...



myheart ~ jom2, kita jumpe kat panggung wayang...miahahaha...

ala, jangan kesahkan hal orang...kesahkan hal kita je...
tu orang punya suka laa nak buat apa kan...janji kita hapii...

white rose said...

kak ina ~ salam kembali...
thanks yee...akak bljar rajin2 tau...


sasa ~ usah kau pedulikan cite lama...tutup buku ye nyaahhh...
kakakaka...

itu istilah aku yg reka...
kau tau rupe baju yg cantik tapi tidak dihangerkan?
hahahaha...

white rose said...

e.d.y ~ yelah edy...jom kita cari kak limah...hahaha...


kak nia ~ nak buat pe cite hal orang dalam blog kita...cite hidup kita sudah banyak nak diceritakan...

kan akak kan...


kembo ~ mmg betul...akak tengok penulisan ko pun dah banyak berubah...penulisan yg ade semangat...
chaiyookk!!!

Amni said...

aku tak pernah tau pon ustazah ni tulis cam bunyi kekecewaan kesedihan.. yang aku tau, pertama kali aku baca, ustazah ni memang rock aa... haha... lepas tu terus follow.. suka baca walaupun jarang komen... sorry kak.. salu jadi silent reader je... huhu

Kunang-Kunang said...

Salam,

Tulislah apa yang terbuku dihati asalkan hepi dan tidak melanggar undang-undang. Hiii

white rose said...

amni ~ ala, akak xkesah kau baca ke tak...tau kau pun busy kan...

janji aku menulis sperti biasa...


kak ani ~ salam kembali...
btul tu kak ani...terima kasih ya...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors