"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Thursday, December 16, 2010

gadis cun telah dicintai??? oOoohh, TIDAK!!!

Assalamualaikum semua...
tajuk entry sangat terkezuutt...

jangan kau pikir2 yang bukan2 nyaaahh!!!

aku diTAG lagi...
apa yang glemer sangat pasal aku ni pun tak tahu...
nak je orang mengeTAG aku...

agaknya aku ade cop SIRIM kot...
takpelah nyaahh, aku layan laaa jugak sebab aku tengah bercuti...
~ lalalalalala...(sounds iklan minyak masak ALIF)

kahkahkah...

aku di TAG oleh peminat rahsia...
rupa2nya aku telah dicintainya...
waaahh, terawang2 aku di awangan...
boleehh blaaahh nyaahh....

tak kuasa mak nak layan...

CINTA DARI SEORANG SAHABAT KEPADA SAHABATnyaa...

SASA, ni TAG yang aku jawab...
sebab kau ade kamera canggih, aku jawab jugak...
tapi YAKINLAH bahawa, aku menerima CINTA SAHABAT kau...
kakakakakaka...

kalau dr jiwa baca ni, hancusss aku nyaaahhh...


~ macam biasa, aku framekan gambar yang diTAG ~


soalan- soalan CEPUMAS yang tidak pernah sekali ada EMAS didalamnya...



1. Siapa orang yang korang paling sayang?
keturunan aku dan "si dia"

2. Kenapa korang sayang orang yang korang sayang tue?
dah orang tu sayang kat aku, aku sayang laa dia semula...
takkan aku nak membenci plaak nyaaahhh...

3.Berikan satu kata-kata sayang yang terbaik yang korang nak lafazkan kepada orang yang korang sayang, tapi masih tak mampu lagi untuk dilafazkan.
yang aku tau, "MAK ABAH, orang pergi sekolah dulu ya"...pastu bersalaman...
kata2 sayang tu jarang aku nak cakap...aku malu nyaaah...MALUU...
tapi kat sini aku cakap laaa jugak...

"SAYANG, ANDAI KANDA MENJADI BINTANG, BIARLAH DINDA MENJADI BULAN...SUNGGUH PUN BINTANG SANGAT INDAH & CANTIK, BIARLAH BULAN BURUK DIPANDANG...ASALKAN KITA MENGECAPI KEBAHAGIAN ITU...OH, SAYANG..."

miahahahahaha...jiwang kau nyaaahh...

lepas tue,korang tag kat 15 orang blogger untuk sampaikan salam kasih sayang korang tue =)
yang ni aku tak MALU nak tag...
miahahaha...sasa mintak 15 orang...tapi cukup2lah sekadar beberapa orang je...
yang lain tu aku nak korang amik gambar TAG tu sebagai tanda CINTAI SAHABAT ANDA...oke nyaaahh...


daaahhh...cukup 13 orang...
yang lain2 tu amik award je yeee...

~ nak berwangi- wangian ~

17 comments:

Amy Syaquena said...

As'salam..

gempak ar dia nya tajuk hari nie he3.. tue tag name kak amy tue i ke he3..kalau ye nanti i amek ye ngeh ngeh ngeh...

nurkass said...

wakakaka..
adehhh..owh tak sangka daku dicintai oleh adik white rose..erkk..bukan2..adik white rose telah jatuh chenta padaku..owhhh..tidakkkkk...hahaha

tq pada adikku cayang(erkk)cos sudi mengetag diriku ini..hehe..

white rose said...

kak amy ~ waalaikumussalam...
tajuk mesti gempak...miahaha...

ofkos la nama akak tu...takkan laa nama AMY MASTURA kott...miahaha...

ha, jawab2 je jawab...


kak nurkass ~ apasalahnye menyintai & saling cinta menyinta...miahaha...
"SAYANG MENYAYANG, SALING PERCAYA...PUNCA KASIH BERPANJANGAN...oohhh..."

ahmad humairi said...

salam,

cuti??
kata duti???
ko memang heavyduty...heh heh.

white rose said...

salam kembali...
ceh,perli konon...
walaupun i cuti, tapi i duty...
sebab i rajin...xmacam u...

miaahahaha...

Sasa Al-Sharif said...

oh, sebentar aku sangat saspen melihat tajuk entri dari bloglist khas aku tu.

akhirnya sangkaan meleset, namun apapun jawapan nombor tiga yang caps lock tu telah membuat daku kecut perut. haha, cik ros memang happening!

Faarihin said...

singgah sini..

hahaha.. tajuk memang best lah.. uat semua teruja nak baca.. (^__^)

white rose said...

sasa ~ kahkahkah...semalam aku terpedaya jugak baca tajuk entry kau...tapi aku yakin ade sesuatu yg berbeza...hahaha...

oh, jawapan no.3 itulah pendek je...ade panjang lagi...
hahahaha...


faarihin ~ yelah dik...
tajuk & entry pun kena la seiring jugak...jgn kau maen redah je...

biskut said...

ko berjaya meyakinkan aku sekali lagi kalau ko nih memang giler-giler punya orang...dari start aku baca sampai last post komen tuh aku senyum sengih2 sowank tau tak....

siapakah keturunan si dia tuh...abang berkuda ka ato abang rela ka...haha

p/s:kesilapan tuh bukan copas tau tapi setelah aku translate dan edit semula(tulis menggunakan gaya bahasa sendiri)aku save dlm anothert file..n then masalahnya aku tak tukar warna font n pakai sumbat jer dalam entry.sori atas kesilapan.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

fuuhhh..*lap peluh lega..

E.d.Y said...

ayat jiwang tu xleh blah..haha

Nur Misnan said...

salam cik putih.. nih.. kak nora aku ker??
suka2 jer nak tag2 yer...
kau bagi aku amik... he3

Nia said...

kita baru nak congrats tadi..hehe

beautiful_rose said...

erk,kena tag lagik?









huhuhu okeh2 aku akan buat bila free nanti..insyallah.. =)

sahromnasrudin said...

ohhh..tidak..aku telah ditag..apepun, tenkiu erk..

Amy Syaquena said...

As'salam...

Datang sini menziarah adikku nie sambil nak confirmkan nama yang di tag , betul erk name den ok malam nanti boleh tengok erk dah buat tapi auto publish he3...

Amieynna Amin said...

terkejut ai membaca tajuk entry ini..
bdebar debar oun ada..
thanks bagi award ni..
nanti ai jawab tag ok..

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors