"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Tuesday, December 7, 2010

jom bikin kontroversi lagi...

ASSALAMUALAIKUM SEMUA...
hari ni semua blogger menceritakan azam baru di Awal Muharam ni...
macam2 gelagat ade...
sebelum tu aku nak ucapkan SELAMAT DATANG MAAL HIJRAH 1432...
semoga tahun ni segala yang baik dipermudahkan Allah Taala...

bagi aku, setiap hari adalah azam aku...
hari2 aku berazam...
azam nak kawin...hahahaha...

arini aku berazam nak cetus kontroversi lagi...
yeeeeeeeehaaa...!!!

~ waahh...banyaknyee beg...ade munge mangga lagi tu...eh, bunga telur pun ade ~

~ bunga ros putih menjadi tema hari berbahagia ~

~ si kecil QAISARA pun nak berinai juga ~


~ jangan tunggu lama2, nanti lama2...dia diambil orang ~

19 comments:

Nur Misnan said...

salam cik putih..
wahhhh... cik kecik sara tuh \potong jambul ler..
gebus betul tangannya..

white rose said...

wslm kak nur...
miahahaha...cik sara tu tumpang berinai je...kekeke...
biasa la, anak buah sape lagi kalo gebus2 tu...hahaha

Ummie Bonda said...

Assalammualaikum..

Salam perkenalan dari Bonda, Bonda Follow blog ini ya!

Amy Syaquena said...

As'salam..

ala comelnya dia berinai ye..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

rasa nak gak buat inai camtu..
hehe..



* Maaf kReen tak dpt gi Sg Buloh. Anak-anak bersunat jadi kenalah uruskan. Lain kali eh ..

white rose said...

ummi bonda ~ waalaikumussalam...
terima kasih ya bonda sudi singgah kemari...


kak amy ~ wslm...well, dia kan anak buah sy...sy comel,sara pun comel...miahaha...


kak rina ~ buat la kak...merasa sekali sekali...
eh, xpe...len kali kta bole jumpe...

therosputih said...

aduhai...bunga ros putih tema hari berbahagia tuh...aih...jeles...

akak...ni email i yer..
nurulain_rahimin@yahoo.com
tak sabor nak tgk header itu...hehehehe

white rose said...

dik, akak dah send kat email...cheq aaa...

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Salam maal hijrah..

white rose said...

waalaikumussalam ust...
salam maal hijrah jua buat ust...

E.d.Y said...

ooo..sunat rupanya..hahaha

alfa juliet said...

meriahnya sunat dah mcm kahwin

Amy Syaquena said...

As'salam...

he3 ok la nak puji mak sedara die same la, comelnya aunty dia ye he3...

white rose said...

e.d.y ~ kakakakaka...aduhai...lawaknye statement ko...


kak azza ~ miahahaaha...salah tekaan tu...


kak amy ~ wslm...ofkos la kena puji mak sedara dia...miahaha...

Sasa Al-Sharif said...

aku tau, mesti nak tunangkan baby.. 1st time nampak baby kena inai macam orang kawen

white rose said...

salah jugak laa sasa...
miahahaha...

kerangRebus said...

ala..tomeinye tgn si kecil berinai..mesti ciut miut orgnyee..uhu :)

Nia said...

uii,..akak pun nak inai Diha la mcm ni..geram tgk budak kecik berinai. sgt chumel!

white rose said...

kerangrebus ~ mmg cute laa si kecik ni...mcm mak sedara dia jugak...miahaha...


kak nia ~ akak, wat laa tuk diha...mesti comei...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors