"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Thursday, December 9, 2010

kenapa BERBLOG bukan BERPELOK...eh, bunyi macam sama je kan...

Assalamualaikum semua...
selamat petang kepada semua yang bekerja lagi...
weeeee...

aku pun bekerja jugak...
keje ngadap menda ni...

wah, tajuk tak hingat dunia...
aku di TAG oleh kak amy yang so sweet...

tajuk TAG ialah kenapa BERBLOG...
yang "bukan BERPELOK" tu aku je yang saje tambah...
hahahaha...konon nak bagi tajuk gempak!!!

AL~KISAH...tersebutlah KISAH...
sebuah cerita WHITE ROSE...
ekekeke...ok...cerita sebenar...

aku berblog sejak september 2008...lama dah...
masa tu aku baru lepas register streamyx kat umah pada bulan ogos...
dorang pasang ujung bulan ogos 2008...
masa tu aku aktif dengan friendster...aku baca kisah2 kawan aku didalam blog friendster...
bermula dari situlah aku menulis blog...
then aku diperkenalkan blog oleh seorang ustaz yang friendly dgn aku...
dia laa banyak bagi tunjuk ajar kat aku sekiranya ada kemusykilan...

kemudian, aku geledah blog sana sini...
aku baca je mulanya...silent reader laa katakan...owh, SILENTkah aku???
bila aku dah dapat idea, baru aku menulis blog...

masa mula2 blog aku dinamakan NURQASEH-DYLLA...
kemudian, aku menyampah aku tukar lain...USTAZAH DYLLA plak...
kahkahkah...agak SKEMA sangat, aku tukar lain plak...
AKAL DAN HATI...then, aku boring sebab ade blog lain serupa dengan nama blog aku...
aku tukar lain...maka terpancul laaah WHITE ROSE...
sehingga kini kekal laaa ia dengan WHITE ROSE...
aku ni suke xplore...semua mende aku geledah...

bertambah semangat nak menulis blog bila ade rakan seperjuangan aku di sekolah pun menulis blog...
walhal dia laa mula2 tulis blog dari aku...dia memang dah ade pembaca setia...
masa tu aku xde pembaca setia...semuanya datang sekali singgah je...

so, ade sorang kakak ni yang selalu datang ke blog aku & komen...
kawan2 dia pun ikut serta datang ke blog aku...
aku rasa teruja bila ada orang komen jugak blog aku...
sejak dari itu aku bertambah rajin laa menulis blog...

actually, bukan 1 blog yang aku buat masa tu...
aku dah mulakan 2 blog iaitu blog aku & blog sekolah...
dan blog2 seterusnya...ade 7 blog yang aku manage sekarang ni...(aku mmg TAMAK)
semedang je aku tukar templete...tukar itu ini...
sehingga laa bila aku dah pandai semua itu aku stop...
aku cari mende yang baru tuk aku pelajari yang sememangnya aku tak jemu...

so, shingga kini minat berblog takkan pudar walaupun pernah seketika aku berniat nak berhenti berblog disebabkan 1 tekanan perasaan melanda bagaikan ribut taufan serta hujan yang lebat sehingga membanjirkan jiwa raga aku...(sila muntah sekarang...kahkahkahkah...)

begitulah al kisahnya...

TAG kepada SIAPA?
owh, terpulang lah sape2 yang nak jawab...aku tak paksa...

~ menulis blog sama nikmatnya macam makan aiskrim...~
kalo tak caye, makanlah aiskrim ketika berblog...hahahaha...


~ minggu ni rajin plak aku mengemas bilik... ~

19 comments:

Amy Syaquena said...

Amboi2 berblog makan aiskrim ye..terliur tau he3... thanks

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

hehee...

syedapnya !



ustazah dylla tu macam pernah nampak lah.. selalu ke blog Tedi ke dulu?

white rose said...

kak amy ~ kakakaka...tu la TAG lagi sy...kan sy bagi akak terliur terus...hahaha...


kak rina ~ yolah kak...tu ustazah dylla yg berpurdah dlu...hahaha...
itu dlu, skrg ni laen...weee

mawaddah said...

akak suke entry ni...agak menggiurkan kahkah..akak berblog utk lepas stress...merapu dan memaki hamun...hahahah

white rose said...

kahkahkah...

akak laa orang yang mula2 dtg ke blog sy...angkut skali kak ida dengan tasnim...

thanks ye kak,akak la semangat sy nak berblog smpai skrg...

MY HEART said...

Nice blog... suka sangat header ^_^

salam kenal.

mawaddah said...

hahaha..zaman gila berblogging dylla...mmg gila aihhh...pastu masing2 membisu..si tasnim plak sebok dgn bizneznyew..kuikui..jual ubat kuat..kahkah..pastu...skrg rs mood nak berblogging..

white rose said...

my heart ~ salam kenal jua...
suke sngt cite korea ek?


kak lana ~ tula pasal...tadi duk geledah yeop nye blog...berhabuk2...hahaha...jual ubat lak dia tu...mcm la kuat sngt...kahkahkah...jom arr aktif berblog smula...

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Masuk sini nak tengok orang makan ais krim..

white rose said...

wsl ust...

kekekeke...eskrem mestilah sedap bila ade orang blanjer...

E.d.Y said...

betul2...berblog sama nikmatnya macam makan aiskrim..tp kalau aiskrim tu free lg nikmat..haha

sahromnasrudin said...

as salam dila..ada tak aiskrim jenama blohg hahahaha

white rose said...

e.d.y ~ tau xpe...mau kau banjer aku eskrem?


pokcik sahrom ~ wslm...
ade2...tapi kena buat sendiri la...hahaha

Nia said...

hehe,..kalau berblog sambil makan coklat, rasa sedap mcm makan coklat lak..

white rose said...

kak nia ~ miahaha...tapi rasanya laen tau...kalo coklat, akak nak makan lagi & lagi...kekekeke...

biskut said...

nampak kali ini ada 'kerakusan; menjawab tag.hahaha..(tak baik marah2 ustazah dylaa)

takkan sebab jiwa parah hampir nak berhenti tulih blog...blog lha yang paling best masa keadaan macam tuh..lega sikit.teruskan berblog yek..

Amy Syaquena said...

As'salam..

akak datang sini mencari juadah baru...

white rose said...

bisk ~ memandai ko je ngata aku rakus menjawab tag ni...baik aku rakus mende lain...kahkahkah...
tu la pasal...ade masa2nye aku malas berblog...


kak amy ~ wslm...juadah baru blm siap...kekekeke...

Amieynna Amin said...

nak jawab la tag ni..
mkn aiskrim sambil berblog... susah laa.. nanti menjejeh aiskrim tu.. nak kene cari kain nak lap pulak... hahaha..
melalut sudah..

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors