"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Monday, December 20, 2010

perebutan SILVER STONE, malangnya abang polis berkuda tidak datang menolong...

ASSALAMUALAIKUM...

ha, amik kau...
tajuk entry panjang macam ekor kuda...
miaahahaha...
..............................................................................................................................
kisah bermula...

Suatu hari, ketika gadis cun sedang menari- nari didalam rumah kediaman ayah & ibunya, beliau terasa dirinya diperhatikan...
sambil beliau membelek surat khabar, tiba- tiba beliau terpesona seketika dengan haruman yang menusuk jiwanya...

yaa...haruman seorang lelaki...

kemudian beliau berlegar- legar mencari dari manakah wangian tersebut...

"waaaahhh...bestnye jumpa SILVER STONE..." kata beliau...
akhirnya beliau menjumpai SILVER STONE...

"abah, orang jumpa SILVER STONE laaa...tak payah pegi hollywood pun dah jumpe SILVER STONE kan..." kata beliau kepada ayahnya...

sedang asyik beliau berdondang sayang dengan SILVER STONE, tiba- tiba...

"haaaa...bak sini...kamu dah ada banyak...ini orang bawak balik dari Mekah, biar mak pakai...kamu pakai yang yong bagi tu je..." mencelah ibunya...

"huwaaaaaaaaaaaaaa...jangan pisahkan orang dengan SILVER STONE..." kata beliau sambil menarik muka yang sebegitu cun apabila merajuk...

"kalaulah ada ABANG POLIS BERKUDA boleh dia rampas SILVER STONE daripada mak...tapi kalau ada ABANG RELA, boleh dia marah2 mak dengan garang...owh, PUTERA KURA- KURA lagi bagus kalau dia ada...boleh dia bagi minyak wangi banyak- banyak..." keluh kesah si gadis cun...

~ SILVER STONE ~

akhirnya, beliau ditertawakan oleh abah beliau kerana merebut minyak wangi SILVER STONE yang disedeqahkan oleh jiran yang baru sampai dari Mekah...

..............................................................................................................................

aku nak reka jenama minyak wangi WHITE ROSE laaaa...
SELAMAT HARI ISNIN...

~ sistem percernaan masih kurang stabil & tidak selesa ~

20 comments:

Amy Syaquena said...

As'salam...

ha3 boleh pulak berebut perfume tue he3...

therosputih said...

jom kita pakat reka perfume white rose!!!

white rose said...

kak amy ~ wslm...
miahahaha...biasalah kak...BERJENAMA, mesti nak rebut2...


therosputih ~ jom2...:p

Sasa Al-Sharif said...

alahai, jgn a panggil putera kura-kura. dia tu si tanggang la, cik ros tak nak pecaya langsung

white rose said...

sasa ~ hahaha...nape lak yg aku nak percaya tu si tanggang? tu putera kura- kura la...

ahmad humairi said...

salam,

hari ini hari isnin,
hari esok hari selasa,
...adaaa perfume tu kat pekan selase..

white rose said...

wslm...

hahahaha...
tak best, sebab bukan MADE IN MEKAH...
mahal tu, mane tau melekat JODOH...
hahahaha...

sahromnasrudin said...

as salam..sy pakai tayar jenama silverstone..sy ingat awak citer pasal tayar hahahahha

white rose said...

wslm...hahahaha...
rupenye ade jugak yg terkena...
kakakakaka...

beautiful_rose said...

best ke bau minyak wangi tuh?









huhuhu aku pun nak buat minyak wangi sendiri menggunakan ekstrak bunga rose... =p

biskut said...

aku pun ada silver stone lha....






aku dah buat batu cincin.


jadi aku akan harum sepanjang waktu...

tayar baru silverstone pon harum apa...huh

E.d.Y said...

rasa2nya bau perfume white rose tu macam mana yer??huhu

Nur Misnan said...

salam cik putih...
nak lagi best beli jer
kulit pokok gaharu.. sedappp baunya..

silver stone tuh
bau silver kot.. hu3..
nak satu....

MY HEART said...

Haa.. kisah minyak wangi ka hihihi.. ingatkan apa tadi.. ^_^

Amy Syaquena said...

As'salam...

adik ku manis jemput la singgah sini

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/12/jomm-kongsi-detail-tentang-diri-anda.html

Hunny said...

ada lebih tak WR? Nak satu..:)

Faarihin said...

ada gak eh nama minya wangi ni..

cam best aje.. hahaha...

white rose said...

[b_Rose]
ofkos laa wangi...wangian yg biasa laa mcm minyak attar...miahahaha...

ate, moh lee kita buat...


[biskut]
hahahaha...cincin kau tu kuat mcm tayar ke? bole digiris kat jalan raya? silap ari bulan, pecah cincin kau tu...


[e.d.y]
kau dah cium skali, terus kau nak...dah xmo lepas2 lagi...
hahahahaha...

white rose said...

[nur misnan]
salam kembali...yeke? wangi tak?
xpernah tau pun kulit pokok tu wangi...
bau silver pu sy tak tau...
hahahaha...


[myheart]
hahaha...minyak wangi laaa syg ooii...bkn tayar kereta...


[sinar raudah]
wslm...ok kak...
sy dah komen...sy ni simple je...
asalkan cun & comei je kan...
hahahahaha...

white rose said...

[hunny]
ni pun berebut kat mak sy, xdela lagi la kak...sedih sy...xpe, nti sy cari lain...


[faarihin]
kau je yg xtahu...sebab kau tak pakai minyak wangi kan...hahaha

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors