"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Wednesday, December 22, 2010

baby sister atau sister kepada baby...

Assalamualaikum semua...
sowi, ketiadaan keentryan semalam...

mampos aku, kalo omputih baca blog aku sebab hancusskan lughah dorang...
miahahaha...
ade kau kesah ke nyaahh?

sy berada di sg,buloh ni, malam isnin aku sampai...
urgent sebab anakbuah aku memerlukan aku...

dia diserang asma...
kesian dia...dah laaa mak dia nak pegi US...
anakbuah aku ni tak bole pegi sebab doktor tak bagi...

so, aku diamanahkan tuk menjaga dia sehinggalah kakak aku pulang dari US...
dorang pegi sana pun urgent jugak sebab adik ipar kakak aku bersalin disana...
dorang dah plan berbulan- bulan, tiket dah beribu raban, takkan nak kensel...
rugi wooo...

so, aku ANGKAT TANGAN dgn SETIANYA menjadi SISTER kpd anaknya...
miahahahaaha...

anak buah kesayangan aku ni weiii...
siaaaann dia...takpe aku tak tido malam, asalkan dia tido...
aku sanggup!!!

arini aku nak bawak balik Qaisara aku ni pulang ke kampung...
nseb baik akak aku lagi sorang ade ikut...
aku drive, akak aku pegang Qaisara...

jangan PELIK...
sy memang PENCINTA kanak2...

~ budak kecik yang pakai inai tu...kesian dia, terpaksa guna mesin ni jugak ~
any idea nak hilangkan asma ni?

~ rindu kat mak laaaa...ceh, baru 2 hari pisah dengan mak, ngade2...hahaha ~

20 comments:

sahromnasrudin said...

as salam..org tua2 kata suruh berenang..insyaAllah akan hilang asma tue..

therosputih said...

hah...yah ke...cean dia...comel2 gitu tak bape nak sehat...

white rose said...

[sahromnasrudin]
wslm...ha? suh berenang?
yeke? xpe, nti try la...thanks ye...


[therosputih]
tu laa...kesian kan...

Kunang-Kunang said...

Salam White Rose,

Semoga Qaisara diberi kesihatan yang baik dengan belian 'baby sister' yang menyayang.

Qaisara bernasib baik ada orang maca White Rose yang menyayang pada anak buah.

nurkass said...

kesiannyer..kecik2 dah pakai tu..ya allah..tak sampai hati plak..ada bunyi kahak tak..

Amy Syaquena said...

As'salam...

alahai kesianya macam tue la amy masa kecik2 dulu tapi sekarang x de pulak kena asma dah , tak tau bonda kasi makan apa terus hilang..

p/s: ehem2 amboi2 selama nie pangil akak ye padahal sebaya hahahaha.... salam kenal ye kak ngeeee:)

white rose said...

[kunang-kunang]
wslm kak ani...
insya'Allah, mudah2an Qaisara sembuh ya...
terima kasih diatas doa kak ani...


[nurkass]
tu laaa...ade bunyik kahak laa tu...selsemanya & batuknya...kesian...

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Cubalah ubat herba dari HPA yang bernama Morin-A @ Morinda (Herba Asma & Lelah)

white rose said...

[amy syaquena]
wslm...kami semua adik bradik masa kecik2 mmg akan kna asma...pastu mak abah bagi mnum susu kambing fresh, hilang trus...ni nak cari laa susu kambing fresh...

eh, yeke...xtau plak...sowi ye "kak"...miahahaha...


[ust abd razak]
Waalaikumussalam...
oh,yeke? budak2 bole minum?
terima kasih, nanti sy carikan...

Nur Misnan said...

salam cik putih..
betul kata brother Razak..
cuba HPA product..
insyaAllah...

biskut said...

nak hilangkan asma....

serahkan pada yang pakar..

tapi yang pastinya bukan aku...huh

kecik2 lagi dah kena asma..sian nephew ko kan.camner dia nak survive,mesti kena ada perhatian terus menerus nih.

fokus ngan tugas ko!

white rose said...

[nur misnan]
salam kembali kak...
tu laa...nti sy carikan barangan HPA tu...
terima kasih ya kak...


[biskut]
ko pakar biskut...tapi biskut tanpa kopi apalah rasanya...hahahaha...

keturunan aku semuanya asma masa kecik je, dah besar2 ni xde...

aku tetap FOKUS...
thanks bisk...

Hunny said...

Chomelnya Qaisara.. Semoga Allah melindunginya..:)

E.d.Y said...

alahai..kesiannya..semoga segalanya ok

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Alahai..ciannya Qaisara.



Along & Angah memang ada asma masa baby tapi hilang sendiri. Jenuh pakai nab. sampai nanges2. Masa Along 7 bulan admitted sepital sampai 2 hari.


Doktor advise : yg penting rumah jgn banyak habuk,jangan bg dia sejuk sangat, no carpet2, tilam & bantal kena kerap jemur, no bulu2 kucing @ pet lain dan yg penting kena tau anak tu alergik ke certain makanan..

white rose said...

[hunny]
insya'Allah, terima kasih yg d atas doa akak...semoga Allah membalasnya...


[e.d.y]
kesian kan anak kita ni...dia memerlukan kasih syg dari kita tau...
kau jgn curang ye...miahaha...


[kakrina]
tu kes teruk jugak la kan kak...
ni alhamdulillah, xde kena tahan kat hospital...elok je lepas mak dia berangkat ke us terus asma dia ok...
kesian tau tengok dia nangis2...

kami semuanya kecik2 mmg ade asma, dah besar2 ni hilang dah...

Sasa Al-Sharif said...

kesian la baby tu, cik ros nanti jadi baby sitter tu jgn panggil abg polis berkuda pulak, tolong dukung konon. dia tu ganas tau

Amy Syaquena said...

As'salam..

ow ye ke boleh try nie sebab MIL sekarang pun kuar asma...thanks ye dear..

ana said...

anak ana pun ada asma gak...moga qaisara cepat sembuh

white rose said...

[sasa]
xde, aku panggil kau ye sasa...kan kau ayah angkat dia...susah senang, kau tetap kena tolong...
miahahahaha...


[amy syaquena]
wslm...bole2, semua peringkat umur amat sesuai diamalkan...


[ana]
yeke? try laa susu kambing yang fresh...skrg pun masih bole bagi...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors