"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Monday, December 27, 2010

yeeaaayyyy...ATOK ade fesbuk!!!

Assalamualaikum semua...

alamak, terlampau kekenyangan...
arini masak gulai lemak ketam...

dah la lemak...pastu ketam...
macamana laa rupe aku yang berlemak, pastu berketam?
kakakakaka...

jangan kau pikirkan nyaaahh...
baik kau makan je...
miaahahahaha...

semalam abah aku sekodeng aku berfesbuk...
aleh2, dia cakap buatkan fesbuk tuk dia 1...
katanya nak cari kawan2 lama...

aku tak tahu dari mana abah aku pandai berfesbuk...
rupenye dia kata, semua orang duk cerita pasal fesbuk kat kedai kopi...

sampai ade yang bawak netbook untuk berfesbuk...

haaa, ape lagi...
abah aku buat permintaan laaa...

ate, aku buatkan laaa...

"ni dah ade fesbuk, abah nak beli laptop baru laa..." ~ abah aku


kakakakakaka...

ABAH, ABAH...

~ atok dah ade fesbuk laaa sara... ~



22 comments:

Sephi Sephia said...

hahaha...
begitu sekali penangan facebook ye?
mesti leka dengan facebook selepas ni.

Nia said...

pergh,..ayah akak bila dia kata nak bukak FB, mak akak bising..haha

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

haha..


kelass gitu !

E.d.Y said...

haha...kedai kopi pun cite fb..maju betul

white rose said...

[sephi sephia]
ha, begitulah penangannye...
sampai malam2 dia nak bukak fb dia...

hai, haru dibuatnya...


[nia]
kakakaka...mak sy pun bising, tapi abah sy peduli pun tidak...ni belum lagi dia blajar buat blog...

white rose said...

[a.z.r.i.n.a]
biasalah, zaman skrg ni semuanya nak class...kakaka...


[e.d.y]
bukan ke ni bakal bapak mertua kau?
kakakakakaa...

syira aka sepatu hijau said...

salam

ganazzz tua

syira punya FB mcm nak mati dah...

hehe

sahromnasrudin said...

jom kita add fesbuk atok...

Amy Syaquena said...

perghh!!! cayalah ayah dia ada fesbuk nasib la ayahanda den x de buka mulut nak fesbuk kalau x boleh join gan ayah dia la ye he3...

white rose said...

[syira]
salam kembali...

FB mane bole mati, hide bole la...
kakakaka...

jangan risau, kau bunuh je internet, sure mati FB tu...
miahaha...


[sahromnasrudin]
ha, jom laa ATOK SAHROM...
kakakaka...


[amy syaquena]
tu laaa...tere btul abah sy ni...ni belum tau buat lain2 lagi...
kakakaka...

Nakamura Kazuki said...

ustazah...warghhhhhhhhhhhhh lamanay tak lepak sini..sejak2 ustazah tukar link baru..hahahaha.. InsyaAllah akan cuma mengembalikan mood yang penah hancussss ni..hahahah..cayok..cayok..ustazah linkkan ambe dalam facebook ye ..tu pun kalau sudilah..hehehe :

muaz_aljabbar84@yahoo.com

MY HEART said...

Tahniah pak.. eh!

hahahhaha.. masak lemak ketam? terliur aku baca....

afzan said...

bilamana atuk sudah berfesbuk lepasni dok update status rindu kat cucu tiap2 hari la agaknya :)

beautiful_rose said...

atok canggih zaman moden =)

Aku-Ida said...

zaman semakin moden... biasalah..

Sasa Al-Sharif said...

hah tu la skg ni fesbuk ni dah femes. pelbagai lingkungan umur dah. siap boleh cerita pasal joran berjam2 dalam tu. dah tu kena fight amik turn. adoih

ahmad humairi said...

laaa

patutla...aritu jumpe, dia kata nak buat muka buku...

white rose said...

[nakamura kazuki]
kekekek...saje2 tukar link...mau berubah angin daa...
dah add...jangan risau la senpai, lelama nti ok laa tu...


[my heart]
pak? kakakaka...sowi to say, sy xde abg yg blm kawin...semua dah berpunya...kekeke...


[afzan]
ha'ah, ni pun duk menjeling2 je...kakaka...

white rose said...

[beautiful_rose]
biasalaa...ATOK MODEN...


[aku_ida]
yelah kak...ATOK MODEN...

white rose said...

[sasa]
aku je xde fight2 dengan sesape...
aku sorang je konker lappy...kakakaka...
lps ni aku rasa kena berebut nih...


[ckgu humairi]
eh, yeke?
bila jumpe dia?
biar betul...aje ngecek...

Yasminhamid said...

best la aatok ni...

white rose said...

kekekee...

atok in the world...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors