"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Monday, January 31, 2011

Ada orang FOLLOW cik WHITE ROSE...

Award ini diterima daripada ABANG SASA, telah ditangguh sejak beberapa ari. Sebuk melayan ANON- ANON...dah, aku taknak jadi SEBODOH mereka, biarkan je...aku pun dah setting ruangan komen tu supaya ANON xbole komen...miahahaha...

(tulisan kecik, copy paste blog ABANG SASA yang tak berapa nak sasa...miahahahaha...)


Sehingga kini aku ucapkan beribu- ribu terima kasih diatas kesudian & kesetian korang kat sini...amat2 berterima kasih...

Seterusnya masa untuk jawab soalan wajib.


1. Bagi ucapan.
Syukran Jazilan (Terima kasih banyak2) yang tak terhingga kepada semua blogger2 yang sudi menyokong DATO' WHITE ROSE supaya terus maju & berdedikasi demi memajukan sesebuah negara. Terima kasih diucapkan juga kerana memberi kepercayaan kepada DATO' WHITE ROSE untuk meneroka dan menjadi pemimpin yang terulung. Jasa kalian, DATO' WHITE ROSE tak kan melupakannya...
(miahahaha...boleh blaaahhh)

2. Berikan 4 ciri-ciri lelaki/wanita idaman untuk dijadikan suami/isteri...
  1. ASAS AGAMA...(solat, puasa...)
  2. ada DUIT...(untuk kepentingan sendiri...)
  3. lebih TUA...(matang & bole memimpin dgn sebaiknya)
  4. Pendiam...(aku banyak cakap, nak dia dengar je apa yg aku cakap...boleh?)
  5. Bekerja...(Pendapatan yg Halal...dapat USTAZ lagi baik sebab aku ni tak baik...)

DUIT penting dalam kehidupan seharian kita...kenapa? sebab adanya DUIT, kita lebih dekat dengan PENCIPTA kita iaitu ALLAH TAALA...

kau tau apa itu DUIT? Doa, Usaha, Ikhtiar, Tawakkal...

3. Berikan 1 tips untuk mengekalkan hubungan dengan pasangan..
Aku tak pernah ada hubungan yang serius sehingga kini...semuanya kawan seperti sediakala...bak kata ANON..."TAKDE SAPE NAK KAT AKU NI..."...tapi itu bukan pegangan aku...REZKI, JODOH, AJAL semuanya ketentuan ALLAH...pada aku, BUANG YANG KERUH, AMBIL YANG JERNIH... INSYA'ALLAH...banyakkan beribadah kepada Allah, mintalah agar dipermudahkan segalanya selain usaha yang ada...

4. Pernahkah anda terjumpa doa pendekat jodoh dan putus cinta...
doa MAKAN hari- hari aku baca...doa pendekat jodoh ada 2 version yang dalam simpanan aku...aku jarang baca doa tu sebab terlampau panjang...doa aku pendek je, alaaaa korang pun tau...miahahaha...
PUTUS CINTA??? tak bercinta, mcamane aku nak PUTUS...putus elektrik ade... :p

5. Letakkan 10 link pilihan anda dan beritahu mereka telah memenangi award ini...
aku bagi FREE je award tu tanpa sebarang syarat...tak perlu korang jawab soalan2 nih semua...soalan2 ni sesuai tu remaja je...

cuba laa bagi soalan berkaitan AGAMA ke...
apadia rukun ISLAM, apadia rukun IMAN...kan senang aku nak jawab...


ramai diantara Follower aku saling memfollow...so, MARILAH KITA SAMA- SAMA MENGUKUHKAN UKHWAH DIANTARA SESAMA KITA...

jom kita gattering kat mana2...lantik AJK...ketua AJK, pokcik SAHROM...
miahahaha...

ade 3 lagi yang aku belum jawab...
HSYMAN, SI PARA- PARA & contest UST.AREEF IBN NAIM...
nti dijawab ek...


Multi-styled Text Generator at TextSpace.net
~ jap lagi aku BW...penat, baru balik dari sekolah...ade mesyuarat PIBG ~

19 comments:

deAnza-wAnda said...

cayalahhhhh DATO WHITE ROSE

white rose said...

[DENZA-WANDA]
hahahaha...mimpi sekejap...

ibuintan said...

Dato' WR,

semoga ketemu bahgianya... semuanya di tangan Allah, jangan putuskan berdoa

white rose said...

[IBUINTAN]
miahaha...
rasanya mcm MENTERI KEAMANAN pulak...

insya'Allah, terima kasih yaa ibu...

Abd Razak said...

السلام عليكم ورحمة الله

Ya Dato' Rose Putih, terima kasih..:)

E.d.Y said...

pergghh,...dato' macam menang oscar la..haha

white rose said...

[UST ABDUL RAZAK]
وعليكم السلام ورحمةالله

sama2...


[E.D.Y]
hahaha...
oscar BUNGA...miahaha...

IMANSHAH said...

kita dah bersahabat!!!

biskut said...

owh..nih kira speech sebab dapat gelaran Dato' lar nih..mantap lah WR.

jangan risau..jodoh untuk kita tetap ada.cuma perlu usaha jer WR..aku yakin kau pasti akan ketemu dengan orang yang sesuai dengan kau..

sissyira said...

salam pagi selasa =)

DUIT itu penting,..,miahahha...

Cma Shiema said...

dato white rose..??
muahaha...
suka..suka..suka..
DUIT itew penting~~

sahromnasrudin said...

assalamualaikum Dato' Wite Rose...

wah!!! dah bergelar DAto' skrg..dah taraf chong wei la ye... hehehehe

♥ manje ♥ said...

salam kenal dengan Dato' YEA... :) ~

Amy Syaquena said...

wah dapat awards tahniah beb...

Sasa Al-Sharif said...

award dari tan sri tu. haha

ana said...

lama ke sekolah WR cuti?

Areef Ibn Naim said...

assalamu 'alaikum...

masih tak abis lg ke isu anon-anon tu... hehehe... biarkanlah mrk dgn labu2ny... hehehe...

ooo, contest sy tu ada dlm waiting list yer... cepat join, nanti terlepas, hehehe...

"kita hidup bukan utk dipuja puji, dan kita tdk mati dgn hina dan nista"

Hunny said...

kat opis kak hani banyak ustaz.. Mau ka? :P

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Dato',


cucu tumpang lalu...






huahuahua...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors