"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Thursday, January 6, 2011

pujuk memujuk bukan puji memuji...

Assalamualaikum semua...
SELAMAT PAGI MALAYSIA...

ni aku tertanya2 dimanakah menghilangnya para blogger yang dah berminggu- minggu tak hapdet blog...
sunyi sepi jer...

ececehhhh...rindu plak aku kat dorang...
miahahaha...

biasalah nyaaahhh...

korang mesti tere bab pujuk memujuk kan?
aku FAIL bab2 pujuk memujuk nih...

kalau budak2 dari baby sampai seusia 6 tahun, aku bole dikatakan tere laaa pujuk memujuk...
tapi kalau dah tahun 1 sampai ke tua gaban, SAHnye aku tak reti nak pujuk memujuk...

hati mak ni keras nyaaahh...KERAS...
tak tahan aku bab pujum memujuk nih...

kalau tahun 2 merajuk, aku naek SHEIKH laaaa...
siap buat aksi MENGGALI nyelak kain...
tapi aku takde laaa selak kain...

aku ngangkat TANGAN je...
pastu BUAT MUKE mcm incredible HULK...
miahahahaha...

TAKUT kau...

betul, SUNGGUH2 ni...
kalau aku ade pakwe, pakwe aku merajuk...
SAHnye aku tak pujuk...malah aku buat tak tau jer...

KIJAM, KIJAM kan aku ni nyaaahh...

tapi sure aku dapat pakwe yang pandai pujuk memujuk kan...

yang penting, aku ni tak suke merajuk...
orang kata rugi kalau kita merajuk...

kalau nak merajuk tu bole laaa...jangan selalu sangat udah lerrr...

~ cikgu PRA memujuk kanak2 ribena masuk kelas ~


~ hari bermalas- malasan... ~

31 comments:

nurkass said...

assalamualaikum cikgu..haha..
rindu ker..eceh..betullah..rugi kalau ngajuk nih..masa tu amatlah berharga..

Nur Misnan said...

assalamualaikum cik putih
haishhh... dah besor2 nak merajuk
buruk tuh... hu3

kalau tak pujuk tak romantis plak
tapi kalau sik memujuk jer
naik minyak angin.... panasssss

Adinda Amy Sensei said...

salam

saya pun kalo masuk bab pujuk memujuk ni kureng pakarlah..ehehee..samalah kita...

therosputih said...

anak murid merajuk nak buat mcm mana ni...donno jugak ke...ke nak kena bg ayat2 manis, pastu tambah garam bebanyak...rasakan...

Amy Syaquena said...

same la amy bab pujuk memujuk nie memang out..

AngahSayang2314 said...

singgah sini 4llow dulu yerrrrrrr hehehe dapat link dari amy

ahmad humairi said...

assalamualaikum,

ngate aku yek?
yang aku tauu, menggali nyuai kain..x ponah nengok plak camane gayenye menggali nyelak kain.....haiiiihhh.

hysman said...

ek eh akak ni nk jd incredible hulk plak die..nak jd makluk ijo kena ketak2 tangan tu.. miahahaha..
gelak nyahhhh...

adehhh..dok gelak kwn baca blog akak nih..hehe..
tp blogger yg sunyi akak mcm kan tu konpom jejaka idaman akak kan...
alamak! larriikksss... hahaa

biskut said...

adakah aku juga termasuk dalam kategori blogger yang menhilang...

tapi tak lama kan...hihi

aku siyes memang tak reti memujuk...

Kunang-Kunang said...

Salam White Rose,

Rindu akak ker. Akak tak sihatlah dek, tu sebab lama tak update blog.

Rose, kalau free, ambik award di blog akak yer.

afzan said...

anak murid merajuk takpe. jangan guru besar. nanti cuti tak approve. haha

Nakamura Kazuki said...

ustazah jangan merajuk nanti tak cunnnnnn..hahahaha

yupp sekarang ni dunia blogger agak suram sebab makin ranjak orang lepak dekat facebook..walhal ambe jarang2 dekat sana ..lebih suka dekat blog..lebih freedom

namun masa agak membataskan keadaan..yes senpai admit than my time management is really disaster ..so thats whylah tak hupdate memanjang..kena cari somebody yang bleh tolong uruskan senpai..

sapalah yang sudi kan.....kalau sudi nanti senpai snap gambo satu ye....hahahaha

Abd Razak said...

Assalamualaikum..:)

Cikgu pandai merajuk ker..:)

Cma Shiema said...

singgah cni...from bloglist amy...
salam kenal....cam polo cni ye cik bunga ..

p/s-samelah cma..cair dek pujukan...
ngee....

Yasminhamid said...

mula-mula pujuk... kalau tak jalan..last2 akak yang merajuk..hihihi..

MY HEART said...

Aku kuat merajuk tapi aku tak suka memujuk .. camno tu ? ^_^

white rose said...

[NURKASS]
waalaikumussalam...
ofkos rindu...akak lama tak hapdet blog...MERAJUK tu membuang masa je kan...
hahahaha...


[NUR MISNAN]
waalaikumussalam...
sy jarang merajuk la kak...
sy antara anak & kawan yang sukar merajuk...daannn sy juga tak suke memujuk...hahahaha...


[ADINDA AMY SENSEI]
hahaha...sama laa kita kan...
akak FAIL bab2 pujuk orang dewasa...
hahaha...

Faaein Himura said...

hahaha.. cabaran yang tinggi buat cikgu pra di awal tahun..

budak2 ribena ni slalu je tak nak masuk kelas.. hehehe.. =]

meh kita pujuk akak meh..
eh apsal plak nak pujuk akak..
akak bukannye merajuk pun kan..
hahaha.. =P

white rose said...

[THEROSPUTIH]
kalo anak2 murid dah besar, akak tak pujuk...malah akak bagi tekanan perasaan mendalam...hahaha...
ala, senang je...kau tengking je, sure terus senyap...hahahaha...


[AMY SYAQUENA]
yela amy...liat betul nak pujuk2 nih...


[ANGAHSAYANG]
ok, thanks dear...welcome2...

white rose said...

[AHMAD HUMAIRI]
waalaikumussalam...
hahahahaha...

aje yang yee nye...cikgu kuat merajuk, udah tua2 nih...hahaha...


[HYSMAN]
hahahaha...incredible hulk kan wane hijau kan...hijau Nabi suke kan...takkan kau tak tahu...muahahaha...
ape kes kawan kau baca blog akak....meh akak ngorat dia...
hahahaha...

pakwe? blogger sunyi?
takde kena mengena dgn aku...
miahahaha...


[BISKUT]
yolah...susah aku nak makan dengan kopi nih...

JADINYA, kau tak bole jadi laki aku...
aku nak laki yg pandai memujuk...
hahahaha...

white rose said...

[KUNANG-KUNANG]
waalaikumussalam...
yelah kak ani...lama akak tak update blog...
yeke? cepat2 sembuh ye...nanti sy amik award tuh...time kaceh...


[AFZAN]
gb aku tak suke merajuk...dia suke buat lawak antarabangsa...hahaha...


[NAKAMURA KAZUKI]
mesti senpai pandai memujuk kan...
maka dengan itu bole lah isi borang...xde sape yang mengisi lagi nih...hahahaha...

take ur time dear...jangan tergopoh2...muhasabahkan diri...ada hikmah semuanya tu...

snap gambar sy je laa...
terus jadi bini...hahahaha

white rose said...

[ABDUL RAZAK]
waalaikumussalam...

merajuk mmg pandai...tak payah diajar kat sekolah pun...hehehe...


[CMA SHIEMA]
thanks ye datang sini...
i dah polo u juge...

usahlaa cepat2 cair, nanti meleleh...hahaha...


[YASMINHAMID]
hahaha...dahsyat laa akak...gune ilmu ape tu?

white rose said...

[MYHEART]
hahaha...tu susah nak settle kan...
sudahnya takde sape nak layan...


[FAAEIN HIMURA]
mmg pun...tiap2 awal tahun mmg mcm tu...
pastu sebulan baru senyap dari tangisan kanak2 ribena...


ape kes kau nak pujuk akak?
dah2...baik kau pujuk diri kau sendiri...

Hunny said...

I pun tak reti nak pujuk2 orang nih.. Tu pasal tak ada pakwe nak kat i..:)

white rose said...

ceehh...adeke macam tu...

IMANSHAH said...

Salam

Hehe, merajuk pg lah dok hutan..ececehe

white rose said...

salam kembali...

perrggh...HUTAN laaa tempat terbaekkk...
hahaha...

NAJ HEBAT said...

memang lemah lah bab2 memujuk ni. Takde daya pujuk dalam diri.

Try lah mengada2. Silap2 kene penyepak pulak. haha.

opss.. merajuk kadang2 untuk bermanja. keh keh.

white rose said...

naj...dah lama tak bersua kan...
aku dah hilang link kau...

ala, kau nak merajuk & mengada2, ade tempatnya...kena penyepak pun tak pe kan...
hahahaha...

len laa mcm aku, xde ape2 effect pun...buang karan je merajuk nih...

E.d.Y said...

mmg failed part pujuk memujuk ni

white rose said...

MAKA dengan itu, kau tak bole isi borang...

kakakaka...

aku nak yang pandai pujuk memujuk je...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors