"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Monday, February 7, 2011

AYAM TERBAKAR...

Assalamualaikum semua...
selamat kembali bertugas yee...

jumaat malam sabtu yang lalu,
kami sekeluarga buat makan2 bersama...

tak banyak menu, just ayam bakar & bihun sup...

ayam bakar made in adik aku...
bihun sup made in my lovely father...

so simple jee...malam2, mane bole makan berat2...
tengahari tu aku dah masak kari kepala ikan, sambal tempoyak & ikan goreng...
kan dah kenyang makan nasik...

busy btul aku time2 cuti panjang ni...
baik menu pagi sampai laa malam, aku laaa yg masak...
takpe, nanti kat umah mak mertua takde laaa "segan"...
miahahahaha...

~ masa aku snap, ntah mcmana bole muncul garisan kat api tuh... ~
misterriii....

~ bahan2 AYAM BAKAR disediakan oleh adik aku ~
tere betul dia nih...bab2 memasak bagi je kat dia... 

~ haaa...ni laaa dia tukang masak + tukang ramuannyee... ~

 ~ walllaweeiii...dah siap...melehtopp... ~

~ dah siap bihun sup, ABAH mengetuai bacaan doa makan... ~
sebelah tu mak sedara aku, adik kpd abah aku...

ade nak tempah AYAM BAKAR???
miahahhahaa...


Multi-styled Text Generator at TextSpace.net
~ kembali bertugas dalam minggu yang padat... ~

22 comments:

hysman said...

perghhh....
giler sedap ar ghuper ayam bakar tu kak.. klu pndai buat rempah die konfrem 5 ketul abes mkn pn masih tak cukup..hehe...
nk order ke jb boleh pi anto ker?
hehehe.. kasi diskaun le yer..
ahaks...

betul2 panas tu gayanya,suma baju tertinggal.. hahaa

therosputih said...

terliur tgk ayam bakar tu...nyum3

ghost writer said...

sesaje jer post picca ayam bakar time petang2 macam nih.pe lagi time perut tengah lapar...berbunyik lagik!

ayam bakar madu tuh...mesti buh ramuan madu sekali ye dak..

garisan kat api tuh cuma percikan api yg sgt laju..

sahromnasrudin said...

wow....semuanya seksi2 you..seksa i melihatnya huhuhuhuhhh

azza said...

sedapnye makanan tu...seksinya abah tue..he..he..hee

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Terbakar nafsu makan saya..:)

TiKa LEh said...

brapa seketul??ad diskaun x kak???hehe

IMANSHAH said...

aloo seksi seksi nya..seksa nyah melihatnya..nyah yang seksa

Cma Shiema said...

kak...ooo...kak...
meh ckit ayam tu...lapo..lapo...
superbbbb~~

white rose said...

[HYSMAN]
bkn takat 5 ketul, seekor ayam pun tak ckup...masa ni berebut2 makan...
akak beli 2 ekor je, rupenya tak ckup...
jadi laa makan biar berpada2...
miahahaa...

skrg kan musim panas,
so nak panaskan laa blog akak ni jugak...
miahahaha...



[THEROSPUTIH]
dik, da selamat sampai ke?
kat sana xde ayam bakar yg sedap2 tau...
hahahaha...


[GHOST WRITER]
hahaha...aku mmg sengaja...
kau hantu mane bole makan ayam...
kau makan darah je...
miahahahaha...

no MADU MADU yeee...

white rose said...

[SAHROMNASRUDIN]
hahahaha...
itu tandanya PANASSSS...
dah PANASSSS kena laa panggil abg NAS tv3...


[AZZA]
kak, lama menyepi...
kejap ade kejap xde...
ofkos sedap...
abah seksi, anak pun seksi la...
hahahaha...


[UST ABD RAZAK]
waalaikumussalam...
hahahaha...
jangan2, nanti kerugian & kelaparan...

white rose said...

[TIKA_LEH]
ade2...kau mai sini...
akak bagi free je...


[IMANSHAH]
hahaha...
seksa nyaaahhh oooii...
seksaaaa uuu...

miahahaha...


[CMA]
jap, akak nak col 252525...
hahahaha...
jom laa dtg ke umah akak...

S..U..D..@..I..S said...

best nyerrr nmpak terlioq, menyelerakan..
nak kumpul adik beraik juglah......

beautiful_rose said...

gilak ah petang2 mcm ni tayangan gambar makanan.dah la aku tengah lapar gile nieh.tak ada benda nak melantak kat hostel... =p

white rose said...

[SUD@IS]
haa...jangan sampai kuar ayaq liuq basi naaa...
kami slalu berkumpul adik bradik...


[BEAUTIFUL_ROSE]
hahaha...kesian kau,
duk jauh nuh...kalau dekat dgn aku, aku tlong hantarkan...

ahmad humairi said...

assalamualaikum,

memang terer dia masak....tokeh restorenle katakan....

patutlearituadabauayamtebaka...
katsituropenye...

si para para said...

nak cikit.....
tak baik makan tak kongsi tau.hehe

ghost writer said...

sapa nak buat hidangan ayam berdarah dan minuman darah untuk aku...?cepat aku ketagih nih...

jangan bagi 'anak dara' sudah..hahaha

nurkass said...

wah lau wehhhhh..
tangkap leleh punyer...
nak resipi bolehhh..haha..
tukang masak pun tak kurang hebat..adehh..

Amieynna Amin said...

awww..seksinya pembakar ayam itu..
hehe..
terliur saya..
opps bukan terliur dgn org, dgn ayam laa... hehehe

white rose said...

[AHMAD HUMAIRI]
waalaikumussalam...

dia adik laa, bukan si tokey tuh...itu lily...ni ali...
badan deme udah seropee...

ate, nape tak singgah???



[SI PARA- PARA]
jom laa dtg sni, bawak terus rombongan meminang...

hahahaha...

white rose said...

[GHOST WRITER]
hahaha...ko sanggup "CEKIK DARAH" ye ghost...

habis laaa aku mcmni, ade yg nak mengcekik darah aku plak...

miahahaha...


[NURKASS]
hahaha...sengaje je tuh...
sila jeles sampai naek bukit...
hahaha...



[AMIEYNA]
hahaha...pembakar ayam tu dah jadi bapak org...anak dah beso, dia pun ikut beso...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors