"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Friday, February 11, 2011

dating dibawah pokok taugeh...

Assalamualaikum semua...
hari yg indah lagi berkat...

kejap je kan dah bulan 2...
esok lusa masih banyak jemputan perkahwinan...

korang mesti selalu berdating kan...
aku??? penah2...
miahahaha...

nak dating dengan aku?
jom2...dating dalam blog jer...
miahahaha...

baru- baru aku TERkena...
hahaha...

al~ Kisah...
mereka sedang syok menceritkan kisah2 zaman muda...
ala, kisah cintan cintun tuuh...

aku senyap...
sekali tu dengar dorang cakap...

"Kamu tu dulu dating bawah pokok taugeh...nun hujung tepi sungai tu...bukannye aku tak tau..."

haaa???
aku bertanya...
"tepi sungai mana kak???"...owh, bawah pokok taugeh...
(dengan muke blurrr jer...)

mereka???
gelakkan aku sampai tak ingat orang sekeliling...

aku...
"weii...pokok taugeh tu kecik, bila pulak bole dating bawahnya..."

mereka gelak dan terus gelak...

ciiisssss...TERkena aku arini...
selalunya aku MENGenakan mereka...

~ jom dating dibawah pokok taugeh nih... ~
miahahahaha...

hahahaha...
amik kau...


Multi-styled Text Generator at TextSpace.net
~ bila sesuatu itu berlaku pasti ada hikmahnya...tiada siapa yg tahu melainkanNYA... ~

18 comments:

zati embong said...

haha..kesian kamu.asek d buli O.o

biasalah senior2 d ofis,lebih2 lg kalau kita seorg je yg bujang,diorg semua da kawen. selagi x merah muka kita, selagi 2 diorg x berhenti.bt x faham jela jwabnya. O.o

Cma Shiema said...

kak..cma masih blurrr2..
ape tu dating bwh pokok taugeh~???

niesz said...

bukak akak dating bwh pohon bambu ke..ekekekeke...

nurkass said...

wakaka..
apa class bwh pokok taugeh dik..
nak tumpang bersandar pun takleh..

Kunang-Kunang said...

Salam White Rose,

Apa tak bolehnya, tunggu pokok taugeh tu jadi pokok kacang hijau. Mesti boleh berteduh dibawahnyakan.

si para para said...

hehehe taugeh tu best...sambil dating boleh la kunyah kunyak daun taugeh..hehe

Yasminhamid said...

ok apa....bukan senang nak dating bawah pokok taugeh..

ibuintan said...

mana tau kot ada lak pokok tauge ajaib..... siap boleh panjat lagi

hahahhaa... kena kau

Amieynna Amin said...

cuak sekejap kak eh..
sampai tak sempat nak berfikir logik..ngeh2

ghost writer said...

kumbang dating bawah celah daun jer..

rilek takde sape nak kacau.

haha

E.d.Y said...

haha..pokok taugeh..leh buat lagu tu.."cintaku dibawah pokok taugeh"..haha

TiKa LEh said...

hahaha..kdg2 blur kan kak..hehe.pokok taugeh xde yg bsar ke??heheh

Sasa Al-Sharif said...

weh, ada maksud tersiratkah? aku masih konfius ni

white rose said...

[ZATI EMBONG]
hahaha...selalunya aku mengenakan mereka, tpi pagi tu aku blurrrr teramatnye...
ditambah keadaan cuaca yg mendung & best tido...
miahahaha...

di offis ku lebih ramai yg bujang dri yg dah kawin...

weeeeeeeeeeeeeeee...


[CMA]
dating la...orang dlu2 dating bawah pokok kat tepi sungai...
tapi dorang pi tukarnya pokok besar tu jadi pokok taugeh sebab menunjukkan yg mereka sebenarnya mane ade dating2...
kawin ikut pilihan keluarga, mane sempat nak dating2...


[NIEZS]
hahaha...pokok bambu tu kalau ko gatai2 badan...badan akak xde gatal2, akak dating bawah pokok jambu je...
hahaha...

white rose said...

[NURKASS]
hahaha...ade kelas yg ngajar cane pokok taugeh tumbuh...dlm subjek sains...

hahahaha...


[KUNANG- KUNANG]
salam kembali kak ani...

haha...pokok taugeh ni dah takat ty je besarnya...kalau nak dating jugak, kena kecikkan saiz kita la kan...


[SI PARA- PARA]
haha...tu keje kau la kan time berdating...aku dating bawah pokok gajus, petik pucuknya sambil cicah sambal belacan, sedap dimakan...

white rose said...

[YASMINHAMID]
hahaha...
mmg ok, yg tak ok nye xde pakwe nak dating...

hahaha...


[IBUINTAN]
tu kena panggil jack the peanut green laa jawabnye...
dia je yg tau jadikan pokok taugeh menjadi besar...
hahaha...


[MINA]
tu kira cepat jugak akak tgkap apa yg dorang cakap, kalo tak sampai laaa ni akak tak paham2...
hahaha...

white rose said...

[GHOST WRITER]
ko kumbang jenis ape?
bukan ke ko ghost?

ghost tak main laa dating2 bawah daun...dia dating dlm keranda je...

hahahaha...


[E.D.Y]
ko la nyanyi...aku main gitar je...
hahahaha...

white rose said...

[TIKA_LEH]
hahaha...walau setere mane kita ni,pasti akan merasai saat2 blurr itu...hahaha...

pokok taugeh nak jadikan dia besar kena panggil doremon la...


[SASA]
lorrr...siannye kau...
tu kisah dorang saje nak perli2 remaja zaman skrg ni, dating kat taman2...zaman dlu2 mane ade dating2 ni, semua kawin berdasarkan pilihan keluarga...

pokok taugeh kan kecik je, mane nak dating dibawahnye...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors