"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Wednesday, February 16, 2011

Mari Menjawab Teka Teki...

Assalamualaikum semua...
helikopter nak mendarat...
jaga2...ikat segala mende...kang berterbangan...
hahahaha...

jom2, jawab teka teki nih...

1. KALAU DITUTUP DIA MENGINTAI- NGINTAI, TAPI KALAU DIBUKA DIA MARAH- MARAH??

  • Kedai mamak Rafi
  • Pintu belakang rumah
  • Orang naik beca semasa hujan

2. KENAPA DOKTOR BEDAH MELAKUKAN PEMBEDAHAN MULUTNYA DITUTUP?

  • Kalau matanya yg ditutup, dia tak dapat melihat
  • Sebab bau mulut doktor harum sangat
  • Doktor xde gigi, sebab tak pakai colgete

3. 4 ORANG AWEK CUN BERPAYUNG DENGAN SATU PAYUNG TAPI KENAPA TAK BASAH LANGSUNG?

  • Sebab awek tak muat 1 nak share payung
  • Sebab salah seorang awek tersebut badannye besooorrr...
  • Sebab tak hujan

4. PANJANG MANA EKOR TIKUS DENGAN EKOR KUDA?

  • Panjang ekor tikus kerana tikus kalau berjalan ekornya menyentuh tanah
  • Panjang lagi ekor kuda sebab bole main nombor "EKOR KUDA"...
  • Panjang ekor harimau lagi

5. BULU BERTEMU BULU, KULIT BERTEMU KULIT, MAKIN BERTAMBAH RAPAT, MAKIN NIKMAT RASANYA....(haaaaaaaaaa...jgn pikir bukan2 yee...)

  • Hidung
  • Mate
  • Telinga

...............................................nantikan kemunculan CONTEST PILIHAN HATI WR...............................................

jap lagi aku BW ke umah korang yeeeeeeee...

Multi-styled Text Generator at TextSpace.net
~ pelik dengan sikap BOIKOT seseorang... ~

26 comments:

Adinda Amy Sensei said...

as salam sis WR...

apa khabar malam ni?
sihat?
mood ok?
mood saya masih mcm ni la..
masih lg dok cuba2 masuk emel blog yang lama tu..tapi masih hampa...

kak...link blog baru ni jgn lupa letak tauu..hehe

niesz said...

nk jwb..

1.org naik beca smsa ujan
2.kalau mata tutup, dia x dpt lihat
3.sebab x ujan
4.pnjg ekor tikus
5.mate

tul x kak?

Sasa Al-Sharif said...

1. orang tgh nak skodeng

2. mulut doktor berbau x berus gigi

3. diorang pakai payung market

4. ekor kuda bulu aja yg panjang

5. paling susah nak jawab. agaknya korek hidung dgn bulu ayam. betul kan?

ghost writer said...

1. periuk nasi tengah tanak nasi..

2. tak baik masa membedah bercakap..kena fokus!

3. pakai payung meja makan...

4. ekor zirafah yang panjang...

5. aaaaaah..blank!

hahaha!jawapan takde kena mengena dengan teka teki..SORI

ibuintan said...

ada hadiah tak teka teki ni?

E.d.Y said...

1. Anonymous dalam dunia blog
2. Kita tak tau dia tutup ke tak sbb dia pakai yg cover mulut tu
3. gadis2 tu slumber je bawak payung pasar..
4. panjang tangan
5. Ehem2...hehe

Nur Misnan said...

ini kena jawab contest
atau suka2 jer cik putih??

wahhhh... kalau contest
kasi yg halusssss jer..
tak fenin.. hu3

IMANSHAH said...

wah ratu teka teki lak.huhu

semua jawapan salah

zati embong said...

Nak jawab gak!

1. pintu belakang rumah
2. Kalau mata tutup,doc xleh lihat
3. Sebab xhujan
4. Panjang ekor harimau lg
5. Mata!confirm!haha

si para para said...

hehe ada teka teki pulak ye...nak jawab

1. kedai mamak rafi

2. sebab bau mulut doktor harum sangat

3. sebab awek tak muat 1 nak share payung

4. panjang ekor harimau lagi

5. hidung

hehe dapat adiah tak ni..

nak buat contet..wah best tu...hehe cepat la buat..boleh join..


btw ada tag..dah tahu kan..kalau dah tahu sila la buat ye.hihihi

hysman said...

suma salah....

yg betulnya ape yg ade dlm kepala kak WR......

saje la tu kak yer..

nk cuba try test minda kami nih...

takpe kita tunggu kontesnyer kelak..

huhu,tak sabo nk join..
kekkee

nurkass said...

wakaka..
sokong apa yg WR jawab..haha..

Amy Syaquena said...

nak jawab jugak la..

1.pintu belakang rumah
2.kalau mata tutup, dia x dpt lihat
3.sebab x ujan
4.pnjg ekor tikus
5.mate

ahmad humairi said...

assalamualaikum,

ko bagi pilihan jawapan...sonang tu!

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

nak jawab tapi jawapannya dah ada...lain kali jangan bagi jawapannya terus tau

afzan said...

meh aku jawab. rasa dah sama ngan jawapan org-org kat atas tu. so follow je la eh. hehe!

Cma Shiema said...

uh hu..ade teka teki pulak..er...pe ye..jap..

1.org naik beca semasa ujan
2.kalau mata tutup, dia x dpt lihat
3.sebab x ujan
4.pnjg ekor tikus
5.mate

kan2...

wahida said...

nak jawab kalau ada hadiah jek...ekekekek...

white rose said...

[ADINDA AMY SENSEI]
salam kembali dik...

alhamdulillah, akak sehat...
amy cane? yeke? alaa...akak xtau nak tlong mcamana...
usaha laa lagi ye...

ok, nanti akak gantikan link tu taw...


[NIEZS]
jawab2...
betul semua...
TAHNIAH...xde hadiah...
hahaha...


[SASA]
hahahaha...
jawapan last tu aku suke...
semua jawapan betul...
hahaha...

white rose said...

[GHOST WRITER]
hahaha...
jawapan ko semuanya betul jugak...

haha...


[IBU INTAN]
xde hadiah...main jawab2 jer...


[EDY]
aku suke semua jawapan ko...
ade kena mengena dgn teka teki nih...
tapi jawapan last tu, aku reject...
hahahaha...

white rose said...

[NUR MISNAN]
hahaha...xde hadiah kak...
nanti contest akak join tau...
tak susah mana...

senang sesangat...


[IMANSHAH]
hahaha...mcm2 laaa korang ni...
ratu ntah ape2 je...


[ZATI EMBONG]
hahahaha...
semua btul dik...
kau jangan risau...
amik laa boss kau sebagai hadiah...
hahaha...

white rose said...

[SI PARA- PARA]
hahaha...
semua jawapan betul, sila ambik ubat2 sebagai hadiah buat kau...

aku dah penah jawab tag tuh...
taknak jawab lagi dah...


[HSYMAN]
hahaha...mcm tau2 je jawapan akak ni kan man...
takpe2, tggu hari sabtu ni yee...
tak susah contestnye...


[NURKASS]
hahaha...
sy jawab semuanya SALAH...
hahaha...

white rose said...

[AMY]
TAHNIAH...jawapan anda mmg betul...
hahaha...


[AHMAD HUMAIRI]
waalaikumussalam...
ate, teman nak ngajo org dewasa...
kalo kanak2 ni bio deme pikior habis2...
hahaha...


[SAHROMNASRUDIN]
waalaikumussalam...
hahaha...
BAIKLAH CIKGU...!!!

white rose said...

[AFZAN]
yolah...mmg sama...

lagipun jawapannye semua betul...
hahaha...


[CMA]
semua jawapannye betul...
TAHNIAH...
hahaha...tapi xde hadiah...


[NAJWA]
xde hadiah...
lagipun jawapannye semua betul...
hahaha...

ummu said...

as salam WR
tak sabor nak tunggu GA WR ni

white rose said...

[UMMU]
waalaikumussalam...

hehehe...sabooo kak...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors