"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Friday, March 18, 2011

basikal JAGUAR...

Assalamualaikum...
sedang aku gatai2 tangan melayan kuiz2 dalam fb,
aku try ni "NAMA KITA DI DUNIA BUNIAN"...

jom tengok resultnye...


Dalam dunia Bunian. Nama Cik Puteh digunakan untuk nama 

Basikal Jaguar.Hehehe.Pelik ke?Kami panggil Cik Puteh untuk Basikal Jaguar ?Tak suke nama ni?Klik kat bawah untuk cuba nama lain.Cik Puteh ,awak tak nak tahu ke nama kawan awak pulak?.Ajak la mereka ye dan jangan lupa LIKE dan PUBLISH kat Wall OK.Jumpa Lagi! 


miahahahaha...

BASIKAL JAGUAR aku ni weiii...
teringat lak lagu p.ramlee dalam cite bujang lapok...

oh, munce, munce, munce...BUJANG LAPOK...


~ syok betul dapat mengecat - ngecat... ~

16 comments:

IMANSHAH said...

kat umah saya ni ada sebijik macam ni

niesz said...

hahaha..sekali basikal da..ehe..xpe kak, ok lagi tu..hee..

Azza Firza said...

pok pok bujang lapok, ekekeke

Ina said...

waaahh..saya suka basikal vintage camni..basikal palang, conform nampak kaki .. cik abang tertawan..ooohhhh...tidaakk...

Fiqas said...

walaweh... cik putih dah jadi jaguar... :)

zati embong said...

dulu time jat kcik2 ada hati nk kayuh beskal ni.xpadan dgn pendek,last2 masuk kaki kat silang2 besi 2 je,nk duduk kt seat mmg xsmpai.hihi

ghost writer said...

jepang rempit guna nih dulu dari KB ke Selatan...

orang yang pakai nih sekarang cuma abang jual roti malam-malam.kayuh keliling taman.

uncle,roti bun satu!

KUREKURE COMEL said...

nama basikal jaguar?kihkihkih...


best wooo rempit dgn basikal ni...hehehe

si para para said...

oh dah tukar ye kak..lama tak jejak sini..sory kak..hehe

basikal tu..kalau buat drift cun jugak kan.hihihi

Adinda Amy Sensei said...

waahhhh header sudah lain haa...hehe

nurkass said...

ooo..ape ke jauh beno bandingannye..haihhh..jaguar lak peginye..hehe..

huhu..rindu ngan header burung tu..

Sasa Al-Sharif said...

aku cuma konpius bab lagu bujang lapuk tu. betul ka bunyi dia munce munce? haha

Hunny said...

Basikal Jaguar? Sungguh Bunian!!

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum White Rose,

Lama tak tengok basikal macam ni.

Semoga WR sihat selalu yer.

Nur Misnan said...

cik putih.. aku suka giler
kayuh basikal tua nih
laju der... tak mcm basikal sekarang..
kalau balik kampung sure punya
tak lepas nak naik basikal
atok aku... harharhar...

Faaein Himura said...

wahaha... nama kat bunian? yeker? pandai2 je org skang kan....

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors