"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Saturday, April 16, 2011

entah...

assalamualaikum semua...
lamanya tak bersua...rindu sangat2...

teramat rindunya...

Setiap nafas yang dihembus, setiap degupan jantung...
Aku selalu memikirkan mu...

Dalam sedar dibuai angan dalam tidur dan khayalan...
Aku selalu memikirkan mu...

Ternyata ku perlukan cinta dari diri mu sayang barulah terasa ku bernyawa...

Kasihku, ku amat mencintai kamu...
Kerna kau beri erti hidup, Ku kan terus mencinta sedetik lebih...
Sampai selamanya...


terima kasih diatas doa & kasih syg kalian sepanjang disini...
melihat keadaan begini, kadangkala aku sudah lemah...
lemah mahu menulis...

apa jua rintangan, aku harus hadapinya jua...

KU KAN TERUS MENCINTA KAMU SAHABAT...

- maafkan aku wahai sahabat, aku merindui kamu... -

39 comments:

IMANSHAH said...

salam

semoga cepat sembuh dari kemalasan dan kesengsaraan

nurkass said...

bangun dik..!!!
WR mesti bersemangat..
WR mesti teruskan perjuangan..
WR mesti kuat...

arizs said...

Apa kes ko nih... adoi. takkan mengalah sebelum berjuang? ni bukan kawan aku nih. kawan aku ni fight for the right, fight to the end.

gadisBunga said...

salam..

kalau rasa lemah, ingatlah kawan2 di sini. gb akan bantu setakat yang mana mampu.

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum WRose,

Teruskan menulis, akak di sini sentiasa mendoakan semoga WRose tabah.

Sasa Al-Sharif said...

sudah ke mana entri keriangan di sini?

ekceli aku pun dah lemah semangat sbb kwn2 blogger pun dah ramai lemah semangat

therosputih said...

kenapakah...takmo jadik mcm ni...

ustazah...bangkit!!

kiwi said...

white rose..x mo lemah2..chill k..tp agk2 x tertahan sgt nanges la..kasi lepas smua..smoga lepas ni smua baik2 je ^^

aNiS aNiSa said...

smoga terus kuat dan kuat...

xdak smngat jugak..jom sama2 bersemngat!!!=(

Amieynna Amin said...

akak.. xmo la down2 selalu eh..
kawan2 akak ramai ni.. boleh share2 ngan kami..
take care ya sis..

ibuintan said...

bangun.. bangun... bangun

kembalikan semula semangat dan keceriaan , akak dah rindu pada gelak dan tawa mu dik..

zati embong said...

kak WR,

jat pun rindu kak tau!

tp xpe jat faham keadaan akak O.o

beautiful_rose said...

lamanya ko menghilang....cepat lah muncul kembali...cepatlah i miss u i love u.....



take care okey =)

Dinas Aldi said...

semoga WR akan kembali bersemangat semula dengan doa dari rakan2 :)

adol ihsan said...

Salam..

Wake up !!!!

Semangat itu penting.. :)

khaifaiz said...

Semoga WR dilapangkan daripada apa yang telah melanda..

sesuatu yang keroh pasti akan jernih, ribut taufan yang melanda pasti akan reda jua

Cma Shiema said...

salam kak wr..
insyallah..semuanya akan okay..
dun give up dear..
miz u mush2~

ghost writer said...

harap tidak selamanya lemah dari hati.

tapi kalau situasi yang melemahkan itu masih boleh diterima.

ahmad humairi said...

kalau rindu...
pesan saja di angin lalu...

Amy Syaquena said...

lame amy tak singgah sini busy sangat gan keje , awak sihat ke!? awat tue jangan macam tue semangat2 ok..chaiyokkk

Nia said...

suka sgt lagu ni..tapi suami akak anti lak dgn abg anuar nih..hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

bangun !


bangun !



bangun !



semangat tak ?

tukang karut said...

payah klu ader penyakit mls nih...
samer cm aku gak.

Nur Misnan said...

hai cik putih..
jika lemah badan tidak mengapa
boleh makan ubat
jangan lemah nak jengah sahabat2
nanti ada yang sunyi utk ketawa...

Hunny said...

Cheer up sis! Tak syok berblog tanpa kamu...

Faaein Himura said...

smoga akak sihat2 aje slepas ni.. rindu juga pada kakak puteh.. smoga kuatlah kak!.. =]

LadyBird said...

bestnye kata2 kat atas tu... :D

ieda said...

jgn mcm tu dikk !
semangat2 :))

Rozami said...

Mu tu siapa? hehe

Faaein Talip Roy said...

kak puteh.. mana menghilang? smoga sihat sahaja hendaknya...

S..U..D..@..I..S said...

semoga cepat hilang malas2..
dtg pula cergas

IMANSHAH said...

http://www.abgshah.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

ibuintan said...

WR,

di manakah kamu?

kenapa sepi tanpa berita ni?

miss u so muchhhhhhh

nurkass said...

salam dik..
sihat ke..
busy study ek..
lamanye menyepi..
rindu sama kamooo..

sissyira said...

salam..

semoga terus tabah dan kuat =)

Ina said...

wr..semuga tabah menghadapi apa jua dugaan yg mendatang.

deAnza-wAnda said...

akak... rindu lah.. on ym tpi akak xder pong..huhu... akak bz ea... hurm...

ummu said...

assalamualaikum dik
aduhai
sengsaranya hati ini
kala menatap bait puisi
meski tidak memahami
apa yangs edang dirimu lalui
doaku mengiringi
agar luka lama tak berdarah kembali
....
cinta hati
kala cinta mengetuk hati
memberi sinar bahagia
biarkan terus ia
terus mewangi
meski
tertusuk duri
dek indahnya mawar putih
teruskan mendaki
cinta hakiki
sejati
dan tak pernah mungkir janji

TiKa LEh said...

dah lama xdtg sini..
assalamualiakum kak!!!hehe

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors