"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Sunday, April 10, 2011

rasa MALAS yang terLAMPAU & SENGSARA...

Assalamualaikum semua...
maaf, aku sengaja menyepikan diri dalam seminggu ini...
terlampau sibuk & dalam mood sengsara...

aku masih berulang ke hospital selayang,
dah amik cuti tahunan pun...tinggal berapa hari je lagi...

i dont care, if nak cuti lama mana pun bole...
asalkan aku disisi mak & abah aku...

bila dah tengok keselesaan mak & abah di hospital,
alhamdulillah, hati semakin stabil...

dugaan bertimpa2, hp aku kena curi...
habis semua no tel member2 & no akaun bank adik bradik aku...
ya, memang bukan rezeki aku...

tak mengapa, aku masih waras...
kewarasan itu kadangkala tercabar sebab aku tak bole contact mak & abah dihospital selama 2 hari...
bergegas aku g maxis center & amik simcard baru...

semuanya dalam minggu ini penuh hikmah...
hikmahnya sehingga aku redha diatas apa yg berlaku...
terima kasih Tuhan...

~ rindu mereka berdua... ~



kamu sihat? maafkan aku kerna masih bersembunyi...


~ ya, KERJA tetap KERJA, KELUARGA tetap KELUARGA ~

36 comments:

adol ihsan said...

Salam :

Moge semua berjalan dengan lancar..

:)

KUREKURE COMEL said...

harap semuanya dipermudahkan tau...
sian kak...

ghost writer said...

salam

harap kamu pun sihat WR.

patut lama tak muncul.

moga semua beroleh kesejahteraan dan kesihatan yang baik.

dib. said...

salam^^ akak,saya chat!
Alhamdulillah~
hehe akak kuat yeh! lalu je dugaan sume ni ngan redha,mane tahu Allah uji akak sebab nak bagi sesuatu yang bermakna sangat kat akak.ujian Allah bukat hanya ujian tau^^

zati embong said...

sabar ye kak.kdg2 dugaan memang leh dtg timpa2.

jat doakan mak kak cepat sembuh.

apple hijau said...

kesusahan itu adalah kesenangan...cuma kita...samada dpt melihat yang trsirat disebalik kesusahan itu atau pun tidak..

take care WR... :)

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Suka duka itu sebahagian dari hidup kita yang ditakdirkan Allah supaya kita mengenal erti suka dan duka serta tetap bersyukur kepada~Nya

nurkass said...

dugaan dan ujian dik..
semoga tabah menempuhnya..

ahmad humairi said...

Assalamualaikum,

Orang lain pun begitu...malah ada yang lebih teruk lagi....sabar ye..

Ina said...

sabar ye wr, mmg selalu camtu, bertimpa-timpa..semoga mak awak cepat sembuh.

Surie said...

Smoga terus tabah dan sabar ye WR..Allah menyayangimu..sebab tu dia uji..smoga dipermudahkan segala urusan ye..

Cma Shiema said...

whoa...rindu sama kamu..
cma sihat jer..
insyallah..mudah2an mak n ayah wr sentiasa sihat dn dilindungi allah..
dugaan tu..sabar ye kak..

ibuintan said...

moga WR sihat,

moga tabah dan sabar juga menghadapi ujian ini, semoga emak WR juga cepat sembuh

Dinas Aldi said...

dahulukan apa yg lebih penting dik. semoga dipermudahkan segala urusan olehNya.

beautiful_rose said...

lama kau menyepi...aku ingat sudah hilang ke mana.kot merajuk dengan aku ke...




sabarlah tu dugaan buat kau.tabah la ye.hope2 semua baik2 untuk kau nanti =)

Fiqas said...

salam WR, sabar byk2.. dugaan yang bertimpa itu ada hikmah disebaliknya...

niesz said...

alhamdulillah, moga terus beransur pulih..bnyk2 kan berdoa ye kak..

Sasa Al-Sharif said...

apa pun keluarga diutamakan. mcm mana henfon boleh dicuri? mesti letak merata

kiwi said...

huhu..byk2 sbr k..Allah uji hamba2 yg dia syg..huhu..smoga smua baik2 je nati ^^

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
ko punya blog buat aku telefon mak aku pagi ni..thx.

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum White Rose,

Semoga ibubapa WR sihat segera.

Dan pada WR sendiri, jaga kesihatan sendiri juga yer.

♥ manje ♥ said...

assalamualaikum

kuatkan semangat yea...
jaga diri baik...

Allah sayang kamu! ~

Sephi Sephia said...

Assalam

Semoga akak sentiasa dirahmatinya. Tabahkan diri ya kerana insan terpilih untuk melalui dugaan-Nya.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Di sisi keluarga lebih penting dan bermakna.

Semoga emak Dila segera sembuh.

ana said...

semoga emak cepat sembuh!

Amieynna Amin said...

macam mana hp boleh kene curi kak..
cian akak..
xpe.. ada hikmah disebalik semua itu..

Aspirasi said...

jaga mak baik2 ok.. :) - gadisBunga

tukang karut said...

alhamdulillah..nmpak dh sihat.
mmm..no akaun aku nk aku send balik tk?kte ilang sumer..huhuh

Yasminhamid said...

semoga semuanya semakin ok... harap mak cepat sembuh..

S..U..D..@..I..S said...

semuga ibu cepat sembuh ....
tiada yg lebih bahagia kecuali dpt berada bersama ketika mereka memerlukan....

Nur Misnan said...

hai cik putih..
semoga mak cepat sembuh
insyaAllah dgn izin-Nya..

kadang2 dugaan itu lebih baik
dari tiada kerana itu akan membuat
kita lebih kuat.. take care sweety

Faaein Himura said...

smoga sgalanya2 smbuh n sihat kembali... takpe kak... kita paham situasi akak... setiap yg berlaku itu pasti ada hikmahnya..

Faaein Himura said...

smoga sgalanya2 smbuh n sihat kembali... takpe kak... kita paham situasi akak... setiap yg berlaku itu pasti ada hikmahnya..

Faaein Himura said...

smoga sgalanya2 smbuh n sihat kembali... takpe kak... kita paham situasi akak... setiap yg berlaku itu pasti ada hikmahnya..

Nia said...

nampak sihat mereka berdua. alhamdulillah.

LadyBird said...

semoga terus tabah.. ameeennn...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors