"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Sunday, July 3, 2011

Kenangan di Brisbane

Assalamualaikum semua...
sedaya upaya nak update gak entry baru...

ok, ade kawan2 blogger yang masih belum aku kunjungi...
Insya'Allah, malam ni aku redah...
kalau tak habis, sambung esok ye...

ape2 pun time keje, no internet okey...!!!

cuti sekolah baru2 ni aku pergi Aussie (Australia)...
sponser by........................................................ (rahsia...kakaka)

rezeki aku, ALHAMDULILLAH...
so, ade tempat2 yang aku pegi melawat...

antaranya Bandar Brisbane...
suasana pada waktu malam memang sangat meriah...
cahaya lampu yang memenuhi setiap bangunan2 di Brisbane sangat menarik...

sempat jugak aku snap walau sekadar hanya Nikon sahaja tanpa bantuan kaki2nya atau lain2...
aku tak ready apa2 pun...
masa nak snap pada waktu malam agak sukar sedikit...
memerlukan masa yang lama baru puas hati dengan gambar2 tersebut...

tu pun kena snap banyak kali baruu puas hati...
so, jom layan pic yang aku amik...
aku tak edit pun...kecuali aku letak watermark...
itu sangat penting ye kawan2...

original is original...no copy, copy...
nanti aku ceritakan kisah disebalik watermark...

jom...

 ~ ondway dari Gold Coast ~

 ~ bandar Brisbane dari jauh ~

 ~ Performance Together Brisbane ~
aku pun sebukkk nak perform jugak...kakakaka...

 ~ dihadapan Performance Together Brisbane ~

~ SUBHANALLAH...memang cantik... ~

~ nak berbulan madu kat sini nanti laaa... hahaha...gatai ~

24 comments:

Dinas Aldi said...

ohh memang cantik, cantikkk!

nak honeymoon kat situ jugakkk, kihkihkih akak pun gatai

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum White Rose,

Bestnya dapat pegi Brisbane. Semoga gembira.

IMANSHAH said...

lain kali ajak ye

TiKa LEh said...

cantik2...

~najwa~ said...

bestnya...asal cuti je orang lain gi obersea.. heheh..

x merasa lagi ke obersea nih ;)


anyway, mesti bestkan?

ghost writer said...

next time dapatkan tiket untuk aku jugak WR...

seronok kan dapat jalan2 kat tempat orang..yang agak asing bagi kita.

Amieynna said...

Cantiknya view die kak..
memang indah ciptaanNya..
Lagi cantik sbb ada WR kot..
hehe

beautiful_rose said...

bencilah....holiday tak ngajak!


weh,aku nak ole2 =p

Edy Zaidi said...

wah..jalan2 nampaknya....xpernah g brisbane lg...tapi insyaAllah this friday ke aussie jugak...hehe

Mama Gee said...

Beruntungnyaa dpt jejakkan kaki ke bumi ALLAH yg luas ni..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Ish-ish-ish....
memang cantik.





*kalau nak gi jenjalan lagi, ajaklah kReen. Pergi sama-sama dan bayar lain-lain.. ...seyes tau !

ieda said...

cantiknyaaaaaaaaa dik ! .. tapi sayang ia indah hanya di dunia sahaja :)

ana said...

bestnyer dpt gi jln2 kat sana...

nurkass said...

walahhhhhh..
cantiknye pemandangan..sejuk hati dibuatnya..bilalah nak jejak kesana agaknye..owh sedih..

S..U..D..@..I..S said...

subhanallah cantik bangat2...
x mungkin aku sampai

Kapten Atok said...

entahlah bila rezeki aku dpt jalan jauh2 ni

Yasminhamid said...

bestnya jenjalan... jeles nih..

Nur Misnan said...

choiii... patut ler masa tuh
aku mcm perasan cik putih... betul
rupanya... ha3...

pelanduk 4 serumah kot...

zati embong said...

a ah kak.sgt cntik.dapat lepak tepi sungai 2 mesti best.

Fiqas said...

wah.. seronok nya bercuti.. lagi seronok kalau org sponsor..

♥cmª shIemª♥ said...

jelesnye...g aussie lg tu..
huhu..

mmg cantik kak...

sahromnasrudin said...

mesti n minah saleh sana pun cun2 kan heheheee

Puding Karamel said...

dslr ke?
sgt cantik...
subahanallah...

Nakamura Kazuki said...

USTAZAH......WAHHHHH POSING SAKAN NAMPAK.....SENPAI JELOUS JUGA....HAHAHAHA...LAMANYA TAK MENJENGOK SINI..BLOG PUN DAH LAMA TAK HUPDATE DAN MUNGKIN TAK AKAN DIUPDATE LAGI..HEHEHE...STILL KEEP IN TOUCH..WAH SEMAKIN BIJAK BERMAIN CAHAYA....TAMBAHLAH FLASH USTAZAH..INSYAaLLAH GAMBO AKAN BERTAMBAH SUPERB...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors