"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Thursday, July 14, 2011

TERIMA KASIH TUHAN

Assalamualaikum semua...
selamat petang...

lama sungguh aku meninggalkan dunia blog...
aku dah mula tiada ruang untuk menulis lagi...

kadang2 semua ini menyebabkan kekecewaan...
kerana kekecewaan itu aku jadi "MALAS"...

aku penah melalui macam2 dugaan dalam dunia blog...
dan KAMU yang pernah mengikutinya mengetahui apa yang terjadi sebelum ini...

YA, aku pernah berdoa agar Allah berikan petunjuk buat aku dan "MEREKA"...
akhirnya...petunjuk itu Allah ketemukan jua...

bukan aku mahu pembalasan, tapi BUKTI...
BUKTI menunjukkan samada ianya SALAH AKU ATAU "MEREKA"...

TERIMA KASIH TUHANKU...
kerana memberikan PETUNJUK itu...

aku berdoa agar Allah sentiasa memberikan PETUNJUK kepada "MEREKA"...
insya'Allah, jalan kebenaran yang Allah tunjuk memberikan hikmah yang baik buat semua...



~ YA ALLAH, AMPUNILAH DOSA2 KU... ~

26 comments:

gadisBunga said...

hai cik putih... :)

white rose said...

hai gadis...

Amy Syaquena said...

lamenya amy x ke sini sejak cik white menyepikan diri dari dunia blogging..miss you dear

white rose said...

mis u to...
alaaahhaiii...busy

zati embong said...

kak,doa org teraniaya 2 makbul

Nur Misnan said...

Alhamdulillah... selesai sudah yer
manusia yg patut diberi pengajaran itu..

cik putih dah pegi cuti jauh2
tak der ole2 utk kita ker... hu3 (gurau)

Dinas Aldi said...

tak sempat akak nak mengetahui apa yg dah berlaku itu..

ibuintan said...

WR... pe khabar, jgnlah malas2 lagi, sesekali luangkanlah masa untuk blog

miss u dear!!

therosputih said...

abaikan je tu sume kak...tulis je, sebab suka ati kitalah kita nak tulis hape....

akak...jangan berenti berblog...

~najwa~ said...

lama juga tak update yer ;)

ghost writer said...

semoga itu jugak membuka pintu fikir kita lebih luas dan semakin faham untuk mengasingkan antara kebenaran dengan yang tidak benar..

Faaein Talip Roy said...

akak.. lamanya menyepi..

p/s: bacalah.. tu cerita pertama dan terakhir mungkin.. hehehe..

sissyira said...

salam


sihat ke kak? semoga terus tabah dalam meniti perjalanan hidup ini.. ingatlah, jalan utk menuju ke syurga itu penuh dengan ranjaunya..

ieda said...

aah lahhh lama akak x maiii .. ermm sihat dik ! ..

semoga allah permudahkan semua hal utk adik ya .. :)

ahmad humairi said...

Ya Allah,
ampunkanlah dosa-dosaku...

nurkass said...

salam my dear WR..
lama betul dia menyepi..
rindu serindu rindunya..hehe
tk care..sama2 kita berdoa supaya tabah mghadapi dugaan darinya..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Semoga Dyla sentiasa tabah dari dulu kini dan selamanya.


;o)

Nurr Kasih said...

salam wr.
semoga kita tabah selalu lalui perjalanan menuju Tuhan ini.

Nia said...

akak memang ketinggalan dik..ape yg telah dilalui tu?

beautiful_rose said...

kuatkan hati...jika kita di pihak y benar,kita akan menang insyallah.....

adol ihsan said...

SAlam..

Lamanya menyepi... hehe,, :)

Yasminhamid said...

sentiasa rindukan bingkisan dari mu..

S..U..D..@..I..S said...

semoga kita sentiasa mendapat petunjuk
...rajin2 tulis blog...

IMANSHAH said...

hai awak

♥cmª shIemª♥ said...

kak wr...
rindu ngan n3 & kamoo..huhu..

marilah kita sama2 berdoa kak..doa org yg teraniaya ni di makbulkan allah..

lebiu...lebiu..

ummu said...

salam rose
akak doakan kebenaran kan terbuka terus.kadag kala dunia blog kita terganggu dek tiada nya privacy, bukan kerna alam maya tetapi dunia realiti yang ada.
sehingga suatu masa dulu akak private kan blogspot akak.
semoga ketabahan terus bersamamu.rindu coretan menghiburkan darimu.
akak memang jarang dapat tinggalkan komen,just baca je je sebab tulang belakanga kak dah kacau jemari akak dari menari....
oh ya, blog white rose lah blog yang sentiasa mem follow akak walaupun akak dah pindah .com di wordpress,tqvm rose.
salam ukhuwah buatmu

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors