"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Sunday, March 21, 2010

menghilang...

salam semua...
menghilang???
ape yang menghilang nih???
haish...adekah aku sedang mengarut???
oh, TIDAK!!!
aku kehilangan kawan blogger lagi seorang...
ye, dimanakah HENCIK IP???
mengapa anda membunuh blog anda???
ok, aku biarkan saja HENCIK IP bersendirian...
mungkin dia mahu mencari ketenangan...

kisah hilang...
aku penah kehilangan seorang kawan secara realiti...
aku dah cite dalam n3 aku sebelum2 nih...
aku penah kehilangan CINTA yg hanya bertepuk sebelah tangan je...
aku penah kehilangan RINDU bila aku mengetahui dia tidak jujur...
aku penah kehilangan KEPERCAYAAN kerana penipuan dia...
aku penah kehilangan macam2 hal dalam hidup aku...

kali ni aku xmahu kehilangan apa2...

tapi,

apakan daya...
aku tetap akan kehilangan juga...
aku terima dengan pasrah...
ni semua ada hikmahnya...
sudah ditulis kisah hidup aku sejak azali...
mana mungkin aku mahu mengubah takdir YANG MAHA ESA...

yang pastinya aku bakal kehilangan sesuatu yang telah lama aku bela & simpan...


~ oh, pakulah hatiku ini supaya dia tak menghilang lagi ~


eh, silap...ni epal bukan hati aku...
muahahaha...


~wHite RosE~
''''''''''''''''''''''''''
arini aku bermain dalam khayalan...xde apa yang menarik setiap saat itu...
yang pastinya aku berperasaan sendiri je...

13 comments:

sahromnasrudin said...

may be biler hilang sesuatu tandanya rezeki nak bertambah kot..apepun, be positive erk..

Kunang-Kunang said...

Salam White Rose,

Allah ambik sesuatu dari kita mungkin dia nak menggantikana yang lebih baik.

Semoga Tabah yer.

alfa juliet said...

kawan2 blogger akak bukan sekdar menghilang tapi privatekan blog mereka..ntah apahal tak habaq apa pun, tetiba terus private

yangyuyu said...

patah tumbuh hilang berganti kan...ill be there for u ya ustazah

white rose said...

sahromnasrudin~

insya'Allah, mudah2an itulah yg berlaku...

.....................................................................................

salam kak ani~

mungkin juga kak ani...stiap yg hilang mesti ada ganti...baik/buruk kita kena trima juga...
TQ kak ani...

.....................................................................................

kak azza~

xtau laa nape depa wat mcm tu kan...tapi skurang2nya bgtau laa kita nape dorang private...

white rose said...

kak ummi~

muahahaha...
TQ setia bersama sy...
hahaha...

Mrs. Zuki said...

Haah la yg delete blog tu mmg la misteri.
Yg privatekan secara tibe-tibe tak inform pun tak syok.
Gambar kat bwh tu ingatkan gambar virus selesema ke ape ke.

white rose said...

kak ili~

sila tanggalkan spek 3D anda bila melihat gambar tu ye...

muahahaha...

qaseh masyitah said...

Salam White Rose,
akak muncul balik kan?
erm bila akak cuba buka balik followers di blog lama akak,ada
yang dah delete dan ada yg private.

WR
entry kali ni penuh dgn maksud
moga Allah menggantikan yang hilang dengan yang lebih baik lagi meski yang patah takkan tumbuh lagi

blueCITY® said...

salam ros,
biarkan lah en ip tu hilang
mayb dia ada alasan terbaik mengapa dia perlu ilangkan diri
doakan yg terbaik sahaja buat en ip k

ros,
kalau ada pertemuan
mesti ada perpisahan
so,
hilang satu perkara yg mesti
walau kita sayang macamanapun
pasti kita akan hadapi gak kan

redha sahaja
terima sahaja
lepaskan sahaja

fikir semua tu ada hikmahnya
pasti senyuman akan terukir..

jaga diri
xoxo

white rose said...

salam kak masyitah~

sy pun dah lama xkomen blog akak...tapi sy baca tau...sebab berat sikit nk loading ruang komen akak tu...mcm payah sngt...huhuhu...

akak menghilang tapi akak tau cari jalan pulang...
hehehehe...

...................................................................................

salam kak biru~

mmg biarkan je EN.IP tu...dia tgh sbuk ngn study kot...

akak,
btul tu kan...
setiap hilang mesti ada gantinya...
saya redha & terima je apa yg datang...

mcm sy redha yang akak skrg ni pengkomen setia blog sy...
muahahahaha...

akak pun jga diri bebaik ye...
jangan nakal2 tau...
yuuuuuhhhuuuu...

~0~0~0~0~0~

insan pendidik said...

salam white rose,

tersedak IP bile ade yg sebut name IP nih hehe sori la mungkin white rose tak sempat bace entri last tu IP mintak maaf ye..sebabnye IP terpakse lakukan bia la rahsia.. name IP tu dh tinggal sejarah tp orgnye tetap ade..insyaallah IP akan menjenguk kalian

white rose said...

salam IP,

lorr...yeke...ape laa IP ni, main sembunyi2 je...
dah laa dalam blog ni pun dah dikira sembunyi jugak tau...

muahahaha...ye laa, biarlaa rahsia...

semoga IP sehat2 ye...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors