"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Tuesday, April 6, 2010

DI TAG OLEH CIKGU ILI...

salam semua...
sesi emo still ade...

siap bertambah2 lagi emo harini...
memang geram tahap gaban dah nih...
~lalalalalala...

ok, aku mahu hilangkan emo tuh...
syuh, syuh...pi main jauh2...
~wink...

aku telah diTAG oleh CIKGU ILI...
tag ni kalo dapat duit kan besh...btul tak???

ape2 pun aku menjawab tag ni dengan senang hati serta irama dangdut...ok!

soalannye : apakah perkara pertama yang aku buka bila on internet???
senang je...disebabkan aku rajin, maka aku siap bagi gambo skali...

aku mula melayari internet secara sepenuhnya sejak bulan september 2008...
pada masa tu jugak laah aku mengenali blogspot...
kebiasaannya aku hanya bukak email n chatting dari email jugak...

setelah mengenali kaki- kaki internet ni iaitu cikgu ili n cikgu iffah,
maka aku terus terjerumus dalam kancah yang penuh rona- rona makaroni ini...
~muehehehe...

1...... aku akan bukak email...
aku pelajari menggunakan email sejak aku beli my lappy pada Februari 2007...
lambatnye aku mengetahui dunia internet nih...


2..... aku buka Fesbuk...
aku mula berfesbuk sejak diperkenalkan oleh kakak aku...


3..... aku buka blog...
aku mengenali blog melalui cikgu ili...disitulah aku xplore smpai skrg sambil pejam mata je...
~lalalalala....


4.... aku buka games SUPERMARIO...
aku bermain sekadar suka2 je sebab aku suke dengar muzik dalam games nih...
pastu bila aku kalah, aku gelak sorang...~hahahaha...



ok, kalau aku TAG korang pun sah2nye perkara yg sama jugak korang bukak melainkan games tuh je...sebab games tuh xde sape nak melayan melainkan aku jerk...
aku kan KANAK- KANAK RIBENA...
~lalalaalalala...

~wHite RosE~
''''''''''''''''''''''''''
tadi ade taklimat kem pengakap...ade sorang hamba Allah ni duk ingat dia ni bos...sesuke dia je taknak join taklimat...pastu siap menjeling ktorang sesekali...haish...memang xde perasaan langsung laaa dia tuh...baik hanto ke perkampungan orang asli...baru dia tau betapa tingginya langit...
muehehehehe...

6 comments:

blueCITY® said...

salam cikgu ros manis,

waaaaaaaaaaaaa ada fb
wooooooooooo games supermario

hahhahaahh
=p

blueCITY® said...

opsss lupa nak tanya,



berapa kg 2day?



opsss..






larik!!!!

alfa juliet said...

aku dah lama tak layan game dik..game yg bleh layan pun bejeweled jeh..tapi kalau main hari2 busan jugak..sah kamu kanak2 ribena..hehehehe

white rose said...

salam kak biru~

tak nak add sy ke???
~lalalala...

SUPERMARIO = SUPERGIRL...

muehehehehe...

adela...berat adalah rahsia besar seorang wanita...

hahahahaha...

white rose said...

kak azza~

ala, suke2 je kak...
bukan hari2 pun...ade2 masa tertentu je...

memang sy KANAK2 RIBENA...
~lalalalalala...

Cikgu ILi said...

Apesal tak perasan ye entry yg ni?
Hmm......
Background ni sememangnya ringan!
Cepat je kluar...

Kalau tang-tang dapat duit...semua org akan kaya beramai-ramai..:0

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors