"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Wednesday, May 5, 2010

Nak menguruskan badan

seorang mamat yang gemuk masuk ke fitness center utk menguruskan
badan.. seorg lelaki di kaunter bertanya kepada mamat tadi,

"kami menawarkan 2 program disini... RM 50 utk versi'biasa' dan RM
100 utk versi 'cepat'."


mamat tu pon berkata, " saya ingat yang biasa lah sbb saya ni baru nak
try kuruskan badan."


" ok, encik sila masuk ke bilik no.5 di penjuru bilik sana," jawab
penjaga kaunter.

mamat tadi pon masuk la ke bilik itu dan menutupnya. selang 2 minit
kemudian, seorang wanita cantik, lawa, body best, mantap masuk ke
dalam bilik itu. dia kemudian menanggalkan pakaiannya sehingga
menyebabkan mamat tu tak senang duduk,berpeluh.

perempuan tadi berkata," kalu tuan dapat tangkap saya, tuan boleh buat
apa saja dgn saya... hikhikhikk"
dan dia terus berlari dalam bilik
itu. mamat tadi pun kejar la.. kejar punya kejar samapai 10 minit pon
tak dapat lagi. tapi mamat tu kejar lagi sampai terjatuh terjelepok
lalu pengsan.

apabila dia sedar, dia bangun dan terus ke penimbang dan mendapati
beratnya dah turun 3 kg. " wow.. mmg senang nk turun berat bdn,..
memang berbaloi aku bayar RM 50 td"
katanya seoarng diri.

keesokkan harinya dia datang semula ke tmpt tersebut. dia ditegur oleh
pemuda di kaunter. setelah diberi penerangan seperti semalam.. mamat
tadi memilih utk mencuba versi 'cepat' pula.

"baiklah, encik masuk bilik no. 6 di situ ya.."kata penjaga kaunter.

setelah beberapa minit didalam bilik itu, datangla seorang body
builder yang badannya tough dan terus melondehkan pakainnya. body
builder itu berkata " saya akan kejar kamu dlam bilik ini, dan kalu
saya dapat ... ... hehhehheee"

wHite RosE~
''''''''''''''''''''''''''
dah 2 hari aku cuba tak makan nasi...
so far ok laa...huhu...

9 comments:

sI tEDI said...

ha ha ha ha

i x rela!!!

Yasminhamid said...

kelakar... ustazah pilih yg cepat ke biasa...?

yangyuyu said...

kreatifnya cara nak kurus ni hehe..

boleh buat dirumah tanpa bayaran dgn asben..hehe

tun begia said...

kalo versi cepat hok pompuan camaner fulakks, ammvoiii

salamm n thanx singgah blog haku yang xde apa2 tuh,

Cikgu ILi said...

Sensoreddd...
ohhh tidakkkk....
Saya pilih program tak cepat tak biasa.

white rose said...

tu semua daku tak pilih...

ia adalah salah disisi ISLAM...









~miahahahaha...

blueCITY® said...

hehehehhe...
senyum akak baca n3 nih
ekekekek...

baru leh senyum sikit
akak masih penat drive dari kemaman
sampai kajang tadi terus g opis
ada hal sikit
masih tersentuh ketika wat n3 mati tuh.

alhamdulillah
akak ada kawan2 spt kamu
yg sentiasa ingatkan akak n tegur mana yg patut

salam ros,
penat sgt nih

blueCITY® said...

eh lupa nak tanya,
okay ke tak makan nasi tuh yang?
makan berger kot
lalalal..=p

caiyok!!
kalau aizat af boleh, ros pun boleh kan
lalallaa

white rose said...

salam kembali kak biru...

miahahaha...
akak dah pilih yg mana 1 diet yg akak nak ni???

hahahaha...

kawan sentiasa ada dihati walaupun ta pernah jumpa...

~lalalala...

mesti xhbis penat lgi ye...
xpe2, berehat laa puas2...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors