"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Wednesday, June 16, 2010

ada orang kata...

salam semua...
ahai, hai, hai...

sehat ke?
arini cuaca mendung...
kat sni baru je berhenti hujan...

sepanjang arini duk kemas umah...
cuti sekolah kali ni aku tak kemana- kemana...

duk uma jaga mak tersayang...
dia demam + batuk + selsema...
so, ruang dapur sah2nya aku kongker...

masak ala kadar jer...
janji le makan...

tadi ade seorang kawan mengatakan dulu muka aku selalu masam...
sejak 2 menjak ni dia kata muka manyak manis & ceria...

eh, memang dari dulu aku always ceria & manis...
hahahaha...(gelak berlagak)...

dia kata lagi mana taknya, selalu cium bunga je...
tu pasal muka ceria & hapi je...

yeke???
ade sape2 leh bagitau benarkah dakwaan itu???

sape2 yang dah lama ikuti blog aku leh komen bernas2...
ok...

~ jumpe & berkumpul bersama mereka make me hapi... ~



~
wHite R
osE ~
''''''''''''''''''''''''''
mahu buat bengkang roti...sok aku postkan dalam blog ye...
~lalalalala...

9 comments:

cik xxx said...

senyum boleh tukar mood kita.

white rose said...

yup...btul2...

blueCITY® said...

salam ros mucuk,
heeeeeeeeeeeeee..
senyum ya
senyum la selalu2 ya
bikin hati senang heheheh
tak rugi layan mak kan
biar dia happy dan rasa bahagia

ros apa khabar?
sihat ke dik
akak tengah penin lagi nih
ekekekek

=p
jaga diri

Cikgu ILi said...

Tak tau nak komen camne..member tu tgk Dila dalam gambar ke dalam real life baru-baru ni?
Aikk kata nak pegi Cherating?

white rose said...

salam kak biru~

tengah senyum la nih...
heeeee...
wei rindunya ngan akak...
akak chat ke?
sy alhamdulillah, chat kak...

nape?
masih tak ok lagi?
bawak bertenang ye kak...
banyakkan solat, banyakkan baca Al Quran...

akak jaga diri baik2 ye...

white rose said...

kak ili, sblm ni dia tgk real, then la ni mane penah jumpa, dia tgk gambar2 je dlm fb...

xjdi g, k.na n family dia je g...dh mak xchat...xkn sy nak bersuka2, yg mak plak sakit...

Abd Razak said...

Salam...

Ceria semuanya tu..:)

ummu said...

Salam Rose
alamak pandang kanan pandang kiri erm betul la Rose cakap siang paandang2, cakap siang dengar2 kan..
akak cuti ni, minggu lepas lepas settele urusan sekolah,akak balik rumah mak akak.kebetulan ibu akak demam kuat. So walaupun akak update blog tapi tak dapat jejalan mana2 blog kawan2.

Welcome ya Rose.

blueCITY® said...

salam pagi

biarkan bunga berkembang
di atas tangkainya..
janganlah dipetik sayang
nantikan merana....

bunga berkembang
hehheh
lupa dah lirik dia
hahahahh
=p

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors