"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Sunday, October 10, 2010

sila pandang depan CONGKAK...

Salam semua...
ni bukan tajuk filem atau drama...
ni secara SERIUS!!! ia adalah tajuk entry aku...

hahaha...

semalam semua sekolah di negeri Perak diwajibkan bersekolah...
sempena menggantikan cuti raya baru2 ni...

pepatah WR mengatakan...
"BERSHENANG- SHENANG BAHULU, BERSHUSHAH- SHUSHAH KEMUDIAN..."

semua cikgu2 wat aktiviti masing2...
ade yang mengajar kanak2 ribena basuh kain, ade yang memasak, ade yang bermain penggal tin...
aku pun main jugak...

CONGKAK...
bermain congkak dengan kanak2 ribena...

yes!!! aku adalah JUARA CONGKAK...
sejak berzaman2 tu beb...

~ SILA PERHATIKAN DERETAN LUBANG YANG PENUH ITU ~
sahnye aku nye laaaa yang paling penuh...hiah,hiah,hiah...


ade sape berani lawan CONGKAK dengan aku???
jom2...terus panggil david teo wat rakaman...

hahahahaha...

~ akhirnya kanak2 ribena ni kalah dengan aku ~
YEEEEEHAAAAAAAAAAA...

~ sabtu ahad g umah orang kawin jer... ~

15 comments:

ummu said...

Salam Rose.wah bestnya main congkak.semalam pun akak kena gi sekolah juga tapi lepas tu ada open house ppd...dah lama dah akak tak main congkak ni.windu pulak rasanya...

white rose said...

salam kembali kak ummu...lps balik sek sy g kenduri umah org kawin pulak...ni dlm PSS...sy boring xde wat ape2 pun...tu yg main congkak...

Nur Misnan said...

salam BRP
ini mesti ada yg main ngelat..
itu pasal kakak2 ribena tuh kalah
huhuhuhu...

aku juga bukan champ tapi terer jugak ler
main congkak nih.. ada berani??

Kunang-Kunang said...

Salam White ose,

Main congkak ni seronok bila menang. Bila kalah (kena goreng) frust nak tunggu bila lawan mati.

Eloklah perhidupkan balik permainan tradisi kita ni supaya tidak hilang dek masa.

ahmad humairi said...

salam,

mane x menang, ko asyik nembak je,,,main bilang...x aci la..

ana said...

cantik nye congkak tu..berkenan lak tgk!

white rose said...

kak nur ~ salam kembali...
haih, main dgn JUJUR la kak...
kalo mengelat, sure kalah...

beranik2...jom2...

kak ani ~ salam kembali...
btul tu kak...sy teringat zaman maen congkak dalam pasir...tu lagi besh...

white rose said...

cikgu humairi ~ salam cikgu...
wei, mane ade main kira2...xmain la mcm tu ye...kita main ikut hati yg ikhlas...bab2 menembak bkn kojhe sy...hahaha

kak ana ~ beli laaa kat kedai...murah je...biji dia mcm coklat mentos...

Abd Razak said...

Salam...

Warna-warni congkaknya..cantik.
Boleh tempah satu..:)

white rose said...

Salam kembali ustaz razak...

hak sekolah...sy tukang main je...
hikhik...kat kedai ade jual...murah2 je...

tukang karut said...

pandang dpn jerr?aku klu gegirl lalu,dpn blakang aku pandang...hahahahaa
ape,ko igt belalang jer wane ijau?
HULK la wei!!!!!

sahromnasrudin said...

jom..kita face to face kat facebook huhuhuhu....

Amieynna Amin said...

wah handal bermain congkak rupenye..
ada berani..
jom lawan..
hehehe...

kak..
kite bile ada masa luang je wat entry sbb lebih banyak masa bz dr terluang..
huhu..

Amni said...

Saya tak main game lemah longlai ni kak.. ekekekkekeke....

white rose said...

TK ~ hahaha...aku tau, ko bkn takat pndang dpn blkang je, segala mende ko pandang...hulk? ko kurus keding, mane layak jdi hulk...jadi belalang je la...
hahaha...

pokcik sahrom ~ hahaha...
ape barang FBF kat FB...xde clas langsung...

mina ~ tere le beb...jom lawan...hahaha...

ala ko wat laa setting posting kemudian...hari2 ade entry baru...

amni ~ jom kita main baling2 congkak...nak??? hahahah...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors